Στην ραδιοφωνική-αθλητική εκπομπή του ΕΡΜΗ 91.8 “EL CLASICO”, το απόγευμα της Δευτέρας μίλησε για τις αθλητικές υποδομές στο νησί ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων και υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου, Παναγιώτης Δρόσος. Ο νέος υπεύθυνος αθλητισμού μίλησε για όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του νησιού και τι προτίθενται να κάνει έτσι ώστε οι αθλητικές υποδομές να συνάδουν με την  σύγχρονη εποχή. Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του για το γήπεδο του Αγγερικού αλλά και για την κλειστή κερκίδα στο δημοτικό στάδιο του νησιού.

“Έγιναν εγκαίνια στο Ρομύρι χωρίς να έχει παραδοθεί το έργο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ημιτελές κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει το γήπεδο του Αγερικού, διότι στα 600.000 δεν είναι μέσα η τοποθέτηση χλοοτάπητα και η διαμόρφωση των χώρων με ευθύνη της προηγούμενης δημοτική αρχής. Για το γήπεδο των Γερακαρίων θα μιλήσω προσωπικά με τον Δήμαρχο. Για την κλειστή κερκίδα του Σταδίου μου ζητήθηκε μελέτη στατικότητας από την ΓΓΑ για να χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή της. Για το σκέπαστρο θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στην ίδια χρηματοδότηση.  Θα ενδιαφερθούμε και για τα γήπεδα Αγίου Λέοντα και Βολιμών. Το κλειστό της Παναγούλας έχει και αυτό θέματα. Θα συγκροτήσουμε μια πενταμελή επιτροπή από όλους τους χώρους του αθλητισμού. Ένιωσα ντροπή διότι δεν υπάρχει τίποτα σαν εγκατάσταση για τον Στίβο της ΑΓΕΖ”.

Αναλυτικά αυτά που είπε:

Για το γήπεδο του Ρομυρίου:

“Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Aπό την στιγμή που κόπηκε η κορδέλα από τον κο Αρετάκη, μετά από μια εβδομάδα έπρεπε στο γήπεδο να γίνονται επίσημοι αγώνες τοπικού πρωταθλήματος. Φτιάχτηκε το γήπεδο, πληρώθηκε το γήπεδο, αλλά χωρίς κανένα χαρτί. Υπάρχουν δύο στάδια για να δοθεί για επίσημους αγώνες. Πρώτα να κατηγοριοποιηθεί (πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο) και μετά η επιτροπή από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να δώσει το “πράσινο φως” στην περιφέρεια που θα μπορεί να δώσει την έγκριση της για να γίνουν αγώνες. Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν παραλάβει το έργο από την ανάδοχο. Από εδώ και στο εξής μένουν οι γραφειοκρατικές λεπτομέρειες έτσι ώστε στο γήπεδο να γίνουν πλέον και επίσημοι αγώνες. Θέλω να πιστεύω ότι θα προλάβουμε φέτος, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα να δούμε επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο.

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ολοκλήρωση των έργων

“Στην ανατολική πλευρά του γηπέδου, υπάρχει επιπλέον χώρος περίπου αλλά 4 μέτρα. Επειδή γνωρίζω για τις κατηγοριοποιήσεις των γηπέδων, φανταζόμουν και εγώ την ομάδα της Ζακύνθου κάποια στιγμή να αγωνίζεται και σε αυτό το γήπεδο. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί διότι αυτά τα 4 μέτρα διαπλάτυνσης του γηπέδου δεν έγιναν. Είχα πει κιόλας ότι αν χρειαζόταν ακόμα ένα μέτρο από την δική μου περιουσία, αλλά ούτε αυτό συνέβη. Ακόμα και τα κάγκελα είναι όπως όλα τα γήπεδα. Δυστυχώς. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα καινούργιο γήπεδο, χωρίς όμως να έχουμε λύσει τα προβλήματα του. Δυστυχώς πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα σε ένα καινούργιο γήπεδο αντί να στραφούμε και άλλες γηπεδικές ανάγκες. Αυτό είναι το οξύμωρο της ιστορίας του γηπέδου Ρομιρίου”.

Για το γήπεδο του Αγγερικού και την ανακατασκευή του

“Και εγώ πίστευα αυτά που λέτε και εσείς. Ότι με αυτά τα χρήματα (600.000) από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2 θα φτιαχνόταν ένα γήπεδο που θα ήταν ολοκληρωμένο στο 100%. Πήγα στις τεχνικές υπηρεσίες και μου απάντησαν άμεσα. Ρώτησα λοιπόν με αυτά τα χρήματα τι θα φτιαχτεί και εκεί πήρα το πρώτο παγωμένο ντουζ!!! Τα 600.000 θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτούν μόνο οι κερκίδες και τα αποδυτήρια. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το θέμα. Αυτά τα χρήματα (600.000) είναι μόνο για την κατασκευή της κερκίδας και το αποδυτηρίων. Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε η περίφραξη, ούτε ο περιβάλλον χώρος αλλά ούτε η κατασκευή υποστρώματος και φυσικά ούτε η αγορά και η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα! Για όλα αυτά που σας ανέφερα δεν υπάρχει κάποιος κωδικός από τον Δήμο για να αποταμιευτούν αυτά τα χρήματα και να δοθούν στο γήπεδο. Αυτά έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει από την  προηγούμενη Δημοτική αρχή η οποία έπρεπε αυτά τα δύο ζητούμενα να τα συνδυάσει για να ολοκληρωθεί το έργο σε όλες τις πτυχές του. Αυτή την στιγμή, μιλάμε για κατασκευή τσιμεντένιας κερκίδας και αποδυτηρίων. Τίποτα άλλο. Για τα υπόλοιπα κομμάτια του γηπέδου, ούτε κωδικός υπάρχει ούτε έχει έρθει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο για το πως και με τι τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και θα ολοκληρωθεί το έργο. Θα πρέπει να γίνει μια (νέα) μελέτη για την αναμόρφωση του καθαρά ποδοσφαιρικού χώρου και να φυσικά να βρεθούν τα χρήματα που στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν, διότι αυτό δεν συνέβη όταν θα έπρεπε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Τώρα καλείται ο Δήμος να λύσει ένα μεγάλο θέμα για να ολοκληρωθεί το έργο στο γήπεδο”.

Για το γήπεδο των Γερακαρίων

“Πραγματικά επισκέφτηκα τον συγκεκριμένο χώρο πριν από μερικές ημέρες. Είδα έναν χώρο με έτοιμη κερκίδα. Ένα χώρο με περίφραξη. Μου θύμισε το γήπεδο του Ρυμιρίου πριν την ανακατασκευή του. Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλα στον Δήμαρχο. Θα μιλήσω τις επόμενες ημέρες μαζί του για να δούμε τι μπορούμε μα κάνουμε για αυτό το γήπεδο,. Θέλω πραγματικά να γίνει ένα γήπεδο στην Δημοτική ενότητα Αλυκών. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το παρκινγκ. Υπόσχομαι όμως ότι θα μιλήσω με τον Δήμαρχο τον κο Στασινόπουλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το αφήσω το θέμα”.

Για την κλειστή κερκίδα του Δημοτικού γηπέδου

“Στην κερκίδα που είναι κλειστή, υπάρχει γυμναστήριο, αποδυτήρια και ένας μεγάλος χώρος. Έστειλα έγγραφό στον Γ. Γραμματέας της ΓΓΑ τον Κο Μαυρωτά και εκείνη την ήμερα ο Βουλευτής Ζακύνθου ο κος Ακτύπης ήταν εκεί για αυτό τι θέμα. Μου ζητήθηκε να γίνει μια μελέτη στατικότητας και τι πρόβλημα υπάρχει ακριβώς, έτσι ώστε να πάρουμε τα χρήματα από την ΓΓΑ, για να διορθωθεί το πρόβλημα της κερκίδας”.

Για το σκέπαστρο της κερκίδας

“Τις επόμενες ημέρες θα έχων μια συνάντηση με τον κο Κόκορη που είναι Αντιδήμαρχος  στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να δούμε την μελέτη της στατικότητας της προβληματικής κερκίδας. Από εκεί και πέρα αν ο μηχανικός μας πει ότι η κερκίδα είναι εντάξει και μπορεί να αντέξει και το σκέπαστρο, θα προσπαθήσω να το εντάξω μαζί. Δηλαδή την κατασκευή της προβληματικής κερκίδας και την δημιουργία σκέπαστρου. Φυσικά με την βοήθεια του βουλευτή μας έτσι ώστε να ενταχθούν και τα δύο στην χρηματοδότηση από την ΓΓΑ”.

Για το βοηθητικό γήπεδο

“Εκεί σε προτεραιότητα είναι η δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου. Εκεί που ήταν το παλιό και αυτό γιατί θα είναι πολύ κοντά στην πόλη. Από εκεί και πέρα, θα πιέσω όσο γίνεται να χωρέσουν και τα δύο, τόσο το βοηθητικό όσο και το κλειστό. Απλά δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις οικοδομικές άδειες και που μπορεί να φτάσει το όριο του κλειστού για να μείνει χώρος και για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου του ΑΠΣ Ζάκυνθος”.

Για τα γήπεδα Αγίου Λέοντα και Βολιμών

Σίγουρα θα από την πλευρά μας υπάρχει ενδιαφέρον για το γήπεδο του Αγίου Λέοντα. Δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα που ενδεχομένως να ακούστηκε. Το γήπεδο του Αγίου Λέοντα θέλει λίγες παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν από την πλευρά μας έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό. Μιλήσαμε με τον Διονύσιο Κλάδη που είναι και πρόεδρος στην ομάδα και θα είμαστε πάντα σε ανοικτή γραμμή.   Στο γήπεδο των Βολιμών, μπορεί να μην υπάρχει εκεί ομάδα τώρα, αλλά μαζεύονται αρκετά παιδιά που προπονούνται εκεί. Σε αυτό το γήπεδο πήγαμε με τον Νίκο Ακτύπη που είναι Αντιδήμαρχος και έχουν εικόνα για το τι πρέπει να γίνει.

Για τις υπόλοιπες υποδομές

“Είναι πολλά τα προβλήματα που ζητούν την λύση τους. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε και το κλειστό της Παναγούλας , εκεί όπου στεγάζονται τα τμήματα μπάσκετ της ΑΓΕΖ και τα τμήματα βόλεϊ του ΖΑΟ. Και εκεί υπάρχουν προβλήματα και θα πρέπει όλα αυτά τα δούμε”.

Για την πενταμελή επιτροπή

“Είχα στο μυαλό μου από την ώρα που ανάλαβα αυτά τα καθήκοντα να φτιάξω μια πενταμελή επιτροπή από ανθρώπους του αθλητισμού, έτσι ώστε να έχουμε σαν Δήμος μια καλύτερη εικόνα για τις υποδομές στο νησί. Είμαστε πολύ κοντά στο να φτιάξουμε από την επιτροπή η οποία θα είναι η “φωνή” των παραγόντων και η “καταγραφή” των προβλημάτων. Ενα από αυτά τα πρόσωπα θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Ανδρέας Παπανδρέου”. Έτσι λοιπόν αφού δημιουργηθεί η επιτροπή, θα βρισκόμαστε, θα συζητάμε τα προβλήματα, θα βάζουμε τις προτεραιότητες.

Για τον στίβο της ΑΓΕΖ

“Πραγματικά βρέθηκα στην κοπή πίτας της ΑΓΕΖ και θα σας πω ότι ένιωσα, ντροπή και περηφάνια. Ντροπή γιατί δεν υπάρχει τίποτα σαν εγκατάσταση στον στίβο. περηφάνια για τους 400 και πλέον αθλητές και τα πόσα μετάλλια φέρνουν κάθε χρόνο στο νησί μας. Μου έδωσαν το μικρόφωνο και πραγματικά δεν μπορούσα κάτι να πω. Ένιωσα αμήχανα, άσχημα γιατί δεν είχα κάτι να τους πω. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.