Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί πλέον η ομάδα του ΑΟ Παναρτεμισιακού -Αρτεμισών.. Οι ημερομηνίες πιέζουν για να εξευρεθεί λύση στο διοικητικό χάος… Ημερομηνίες που θα είχαν τελειώσει αν δεν ήταν ο Κορωνοϊος στη μέση. Ας όψεται όμως η πανδημία που έδωσε παράταση στην ομάδα, έστω και την ύστατη ώρα για να βρει τον δρόμο της. Εάν και εφόσον…  το επιθυμούν άπαντες στα όμορφα Λαγκαδάκια!

Η επιθυμία όμως είναι μια λέξη που εμπεριέχει αγάπη και αγνές προθέσεις που επί της ουσίας δεν υπάρχουν στην συμπαθή ομάδα!  Στην μέση όλων αυτών των εξελίξεων βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που βλέπουν ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα περίεργο καθεστώς! Το τοπίο παραμένει “ομιχλώδες” και παρά τις κινήσεις που γίνονται δεν υπάρχει “φως στο τούνελ!!!”  

Η ομάδα παραμένει διοικητικά ακέφαλη  και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για να κάνει το επόμενο βήμα. όλοι φοβούνται ότι αν βάλουν κάπου την υπογραφή τους θα διωχτούν ποινικά και ούτω καθεξής… Και εν μέρει έχουν δίκιο γιατί οι ίδιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή την φαρσοκωμωδία που επί της ουσίας γελάει όλη η ποδοσφαιρική Ζάκυνθος μια  ομάδα τοπικού να  βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση! Η υπόθεση ‘Παναρτεμισιακός ΑΟ-Αρτεμισίων είναι το must του φετινού καλοκαιριού!!!

Ο… 4461 (Αρ. Μητρώου) είναι ο αριθμός που τον ξέρουν απ΄ έξω όλοι όσοι ασχολούνται με τα δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου… Αριθμός που ξεκίνησε από εκείνο το καλοκαίρι, το απόγευμα τις 18 Ιουλίου του 2010 όταν η “Φάμιλι-Αγγερικός” μέσα από Γενική Συνέλευση αποφασίζει να συγχωνευτεί με τον Παναρτεμιακό ΑΟ. Ο ΑΟ Φαμιλι θα ήταν η ομάδα που θα αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία. Μάλιστα το νέο συμβούλιο που βγήκε μετά από αρχαιρεσίες στις 8/8/2010. ήταν δυνατό με πρόεδρο τον Χαρ. Ραυτόπουλο, Αντιπρόεδρο τον Διον. Αρβανιτάκη και Γραμματέα τον Κώστα Μυλωνά.

Η ομάδα με την επωνυμία “ΑΟ Φάμιλι” παίζει στο πρωτάθλημα 2010/11 όπως και το 2011/12. Εκείνο το καλοκαίρι του 2012 στις 28/9 έρχεται και επίσημα από την ΕΠΟ η αλλαγή της ονομασίας και ο ΑΟ Φάμιλι μετονομάζεται σε “Παναρτεμισιακός ΑΟ Αρτεμισίων” με αρ. Μητρώου τον 4461.  Μάλιστα υπάρχει και το σχετικό ‘έγγραφο από το Πρωτοδικείο Ζακύνθου με ημερομηνία 20/9/2012. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Ο 4461 είναι η ίδια ομάδα που αγωνίζεται μέχρι και σήμερα στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Το τελευταίο συμβούλιο που υπάρχει είναι αυτό του Διον. Αρβανιτάκη το οποίο είχε  θητεία 2 ετών από τις 12/3 του 2017 έως και τις 12/3 του 2019. Το  πρώτο και σημαντικό λάθος που έγινε είναι ότι αυτό το συμβούλιο, έπρεπε να κάνει αρχαιρεσίες πριν τελειώσει η θητεία του, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ μέσα από τα θεσμικά όργανα του Συλλόγου ! Αποτέλεσμα ήταν  να κινηθεί η διαδικασία της αυτεπάγγελτης συνέχισης (αυτό ορίζει ο νόμος) για ακόμη έναν χρόνο. Ακόμα και εάν οι άνθρωποι του Συμβουλίου δεν αποδέχονται τις θέσεις τους είναι υποχρεωμένοι να μείνουν και να οδηγήσουν το σωματείο σε ασφαλή νερά…

Υπό κανονικές συνθήκες,  η θητεία του θα είχε λήξει με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου. Όμως η αγωνιστική σεζόν πήρε παράταση ‘έως τις 31/8 λόγω Κορωνοϊου και δίνει το δικαίωμα στο νόμιμα εκλεγμένο συμβούλιο να πραγματοποιήσει εντός του χρονικού ορίου αρχαιρεσίες με δύο σενάρια. 1) Να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην διοίκηση (έως τις 12/3/21)  με ομόφωνη απόφαση των μελών. 2) Να οδηγήσει το σωματείο σε έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα εκλογές ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Αν δεν συμβούν τίποτα από τα δύο, τότε η ομάδα θα οδηγηθεί στο πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι: A) Το διοικητικό συμβούλιο από τον νόμο έχει ισχύ μόνο και μόνο για να μην μείνει η ομάδα ακυβέρνητη, δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και να υπογράψει δελτία. Β) το διοικητικό συμβούλιο έχει το μικρό χρονικό περιθώριο να αποφασίσει αν θέλει να μείνει για έναν ακόμα χρόνο στην διοίκηση με ομόφωνη απόφαση του και να αποκτήσει και πάλι πλήρη ισχύ στα αρμόδια όργανα ΕΠΣ Ζάκυνθου.  Γ) Να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση  των 21 μελών. Δ.) Ο Χαρ. Ραυτόπουλος δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο δεν μπορεί να υπογράψει, δεν μπορεί να αποδεσμεύσει παίκτες και κακώς πριν από μερικές ημέρες πήγε να κάνει γενική Συνέλευση που τελικά ορθώς δεν έγινε. Ε) Δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα πρωτοδικείου όπως είχε  πει λανθασμένα ο κος Ραυτόπουλος.

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει (επίσημα) ακόμα!    Το “μπαλάκι” λοιπόν πηγαίνει στον πρόεδρο Διον. Αρβανιτάκη ο οποίος καλείται να βγάλει τα “κάστανα από την φωτιά”  εντός του εναπομείναντα χρόνου. Αν ο ίδιος (ο πρόεδρος) και το συμβούλιο του θέλουν να συνεχίσουν, δεν έχουν παρά να ενεργοποιήσουν το γράμμα του νόμου και να αποδεχτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να μείνουν για έναν ακόμη χρόνο στο “τιμόνι” της διοίκησης. Αν δεν θέλουν να συνεχίσουν,  τότε πρέπει άμεσα να πάνε σε έκτακτη γενική συνέλευση ( έως το τέλος της φετινής σεζόν 31/8) όπου εκεί θα αποφασιστεί η ομαλή πορεία της ομάδας ή ο καταστροφικός δρόμος του πρωτοδικείου! Διαλέγουν και παίρνουν!           

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.