Η νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ζάκυνθου έφερε αναταράξεις στα ενδότερα της Ένωσης καθώς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αναστασία Κορφιάτη, παραιτήθηκε από την θέση της υπευθύνου Μεικτών ομάδων και Παιδικού πρωταθλήματος καθώς σύμφωνα με την ίδια διαφώνησε με την απόφαση της διοίκησης να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη χωρίς αυτή να περάσει από έγκριση διοικητικού συμβουλίου. Η ίδια δηλώνει ότι αν δεν της δοθούν τα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου θα προσφύγει στα ένδικά ποδοσφαιρικά μέσα . Επίσης η κα Κορφιάτη διαφωνεί και με την κατάργηση του μου μικρού σε ηλικία ποδοσφαιριστή στην Α΄ κατηγορία ‘όπως επίσης την διακοπή της χρηματοδότησης των παικτών πρωταθλημάτων Ή ιδία δηλώνει ότι παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης.

Αναλυτικά η δηλώσή της

Δημόσια δήλωση.

Στις 28/8 το απόγευμα, στάλθηκε στα τοπικά ζακυνθινά σωματεία τις ΕΠΣ Ζακύνθου, ένα έγγραφο με τον τίτλο,

“Προκήρυξη πρωταθλημάτων τοπικού αγωνιστική σεζόν 23-24.”

Το έγγραφο αυτό, δεν του έδωσα ποτέ την έγκριση μου, με την ιδιότητα μου ως μέλος τις ΕΠΣ Ζακύνθου, αφού ποτέ δεν προσκλήθηκα από την γραμματεία τις Ένωσης στην “συνεδρίαση”, στις 17/8 που εγκρίθηκε το σύνολο των άρθρων του εγγράφου.

Έχω ζητήσει με τον ποιο επίσημο και θεσμικό τρόπο, τα πρακτικά τις συνεδρίασης του Δ. Σ. τις ΕΠΣ Ζακύνθου, για να δω ποιοι συνάδελφοι ήταν παρών και έδωσαν την έγκριση τους.

Εάν δεν μου δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, ή αν δεν προβεί το προεδρείο  στην νομιμοποίηση από την πλειοψηφία του Δ. Σ., σε νέα συνεδρίαση του, και να διορθώσει την ημερομηνία αυτή, που αναγράφεται στο έγγραφο, επιφυλάσσομαι για τις επόμενες ενέργειες μου.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει, καθώς και σημαντικές αλλαγές που προέκυψαν, όπως η κατάργηση τις υποχρεωτικής συμμετοχής μικρού ηλικιακά αθλητή, στην αρχική 11αδα κάθε ομάδας τοπικού, και επιπρόσθετα η άρνηση χρηματοδότησης των παιδικών πρωταθλημάτων, με ανάγκασαν σεβόμενη την φιλοσοφία που υπηρετώ στον αθλητισμό σχεδόν δύο δεκαετίες, να παραιτηθώ σήμερα από πρόεδρος τις επιτροπής μικτών ομάδων και παιδικών πρωταθλημάτων, τις ένωσης.

Αν κάτι με στεναχωρεί, είναι ότι θα σταματήσει αυτή η υπέροχη και αμφίδρομη σχέση αγάπης, με το σύνολο των παιδιών που στελεχώνουν τις μικτές μας ομάδες, και όλους τους συνεργάτες προπονητές των ακαδημιών του νησιού μας, στην προσπάθεια αυτή που κάναμε 3 Χρόνια τώρα.

Αφήνω παρακαταθήκη την προσπάθεια μου, μικρή η μεγάλη.

Τα δύο grassroots και το φετινό δίμηνο αγώνων με την πολλή όμορφη τελετή λήξης.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη, για όποια λάθη έκανα, και για όσα δεν έκανα, αλλά εμπόδια είχα πάντα.

Έδινα μάχη για να πείσω.

Προφανώς και βλέπετε όλοι, την διαφορετική φιλοσοφία.

Ζητώ δημόσια από το προεδρείο και προσωπικά από τον πρόεδρο, αφενός να αποδείξει την νομιμότητα του εγγράφου, διαφορετικά να την κάνει όσο ποιο σύντομα γίνεται.

Τον τρόπο τον είπα σήμερα δημόσια στην τοπική αθλητική εκπομπή.

Αφετέρου τον  καλώ επίσης, να δει τις αντιδράσεις τις τοπικής μας κοινωνίας, στο θέμα τις παρουσίας μικρού ηλικιακά αθλητή, στην έγκριτη αθλητική ιστοσελίδα, ioniansports.gr.

Παρακαλω θερμά τους κυρίους Πεττα Δημήτρη, και Μπινιωρη Διονύση, να κοινοποιησουν στα τοπικά ΜΜΕ, την ανάρτηση μου αυτή, γιατί σε συλλογικά όργανα, σαφώς υπάρχει συλλογική ευθύνη, αλλά υπάρχει και η ατομική.

Εγώ δεν συναινώ σε πολλά από αυτά που γράφει το έγγραφο.

Ίσως για αυτό και δεν προσκλήθηκα.

Τα ανθρώπινα λάθη, σε αναφορά ημερομηνίας και πρόσκληση συνεδριάσεις, είναι πολλή απίθανα για να γίνουν πιστευτά.

Εξάλλου, υπάρχει ακόμη τώρα, χρόνος διόρθωσης.

Ευχαριστώ, και το σύνολο των γονέων που συνεργαστήκαμε τρία χρόνια τώρα, και μου εμπιστεύτηκαν στις αποστολές εκτός νησιού, τα παιδιά τους.

Ήταν τιμή μου.

Φιλικά.

Αναστασία Κορφιατη.

Μέλος τις ΕΠΣ Ζακύνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.