Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον το κράτος υπό την μορφή της ΓΓΑ που εκπροσωπείται από τον Λευτέρη Αυγενάκη και η ΕΠΟ και οι Ενώσεις. Ο λόγος το μητρώο της ΓΓΑ και οι απαγορεύσεις που έρχονται στις ομάδες που δεν είναι εγγεγραμμένες σε αυτό. Την αρχή έκανε ο Υφυπουργός με την εγκύκλιο που εστειλε στις περιφέρειες και την σκυτάλη πήρε η ΕΠΟ αλλά και οι Ενώσεις. Με τα δεόμενα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οδηγείται σε αναστολή, μια απόφαση που όπως όλα δείχνουν θα πάρει η Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30/9.

Αυγενάκης σε Περιφέρειες: “Σε σωματείο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου δεν χορηγείται άδεια διεξαγωγής αγώνα”!

Με εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες της χώρας, που κοινοποιήθηκε και στις ποδοσφαιρικές ενώσεις και έχει θέμα: “Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων”, ο υφυπουργός αθλητισμού ενημερώνει ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να χορηγείται σε σωματεία που δεν έχουν αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ “άδεια αθλητικής αναγνώρισης”. Η κίνηση ερμηνεύεται πως οι δύο πλευρές, ΕΠΟ και υφυπουργείο αθλητισμού, που σταμάτησαν τις συναντήσεις για να βρεθεί λύση στο θέμα, περνούν ξανά σε μια ψυχρή περίοδο σχέσεων, ενώ η ομοσπονδία στις 30 Σεπτεμβρίου θα συζητήσει το ενδεχόμενο αναστολής όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ήδη η ΕΠΣ Λάρισας, με βάση το έγγραφο που ακολουθεί, ανέβαλε τον προγραμματισμένο τελικό του Super Cup.

EΠΟ: “Τι νόημα έχει η περαιτέρω συζήτηση με το υφυπουργείο για το μητρώο”

Με αφορμή τη θέση που εξέφρασε το υφυπουργείο αθλητισμού για το μητρώο, η ΕΠΟ γνωστοποιεί τα εξής: “Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν αφορούσε το «Μητρώο», αλλά την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση. Αφού, όμως, το υφυπουργείο δεν δέχεται την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ως μόνη προϋπόθεση για να αγωνίζονται τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά προσθέτει και το Μητρώο, τι νόημα έχει η περαιτέρω συζήτηση; Όσον αφορά τέλος τον αριθμό των Σωματείων που έχουν «εισέλθει» στο Μητρώο, είναι και αυτός άνευ νοήματος, αφού προφανές είναι ότι τα Σωματεία «εισέρχονται» στο Μητρώο λόγω των κυρώσεων του νόμου, όχι από δική τους πρόθεση. Δεν είναι αυτή η βούλησή τους. Το ποδόσφαιρο αγαπούν, όχι το Μητρώο.”

Τζώρτζογλου: Ο “νεκροθάφτης” του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει και όνομα και επώνυμο…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου,  με ανάρτηση του στα social media αναφέρθηκε στο θέμα της αναστολής των πρωταθλημάτων :«Νιώθω προδομένος και μαζί με μένα κάποιες χιλιάδες ψηφοφόρων μου, από μια παράταξη στην οποία πολιτεύομαι γιατί η συγκεκριμένη παράταξη διαθέτει ορισμένα κυβερνητικά στελέχη με ακραία ολοκληρωτικές απόψεις που παραπέμπουν στις πιο μαύρες καθεστωτικές αντιλήψεις με αλαζονεία, ενός παρελθόντος που έχει πληγώσει βάναυσα την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μαύρες σκοτεινές ημέρες που επαναλαμβάνονται σήμερα και οδηγούν στον «γύψο» το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Που απειλούν την ελευθερία της άθλησης, κλείνοντας τα γήπεδα και χιλιάδες νέα παιδιά αντί να βρίσκονται στους αγωνιστικούς χώρους, ωθούνται σε άλλες ενέργειες και παρεκτροπές. Που εκβιάζουν ανήμπορους – φουκαράδες – εξαθλιωμένους οικονομικά παράγοντες να ανέβουν τον γραφειοκρατικό γολγοθά, προσκομίζοντας τον φάκελο της “Κύπρου” προκειμένου να πάρουν ένα φιλοδώρημα 1.600 ευρώ. Δυστυχώς ο “νεκροθάφτης” του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει και όνομα και επώνυμο…”

“Προτού οι ΕΠΣ προβούν σε αίολες ανακοινώσεις ας αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ΕΠΟ”!

Στην “αντεπίθεση” περνά το υφυπουργείο αθλητισμού μετά τις αντιδράσεις των Ενώσεων και το κύμα αναστολής τοπικών πρωταθλημάτων, που προκάλεσε η εγκύκλιος του Ελ. Αυγενάκη προς τις Περιφέρειες και τις ΕΠΣ. Κατηγορεί την ΕΠΟ για ασυνέπεια, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο διάλογος για το μητρώο και τονίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων είναι ήδη εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ.Η θέση του υφυπουργείου έχει ως εξής:

“Για την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας:-Στην πολύωρη 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA και ΕΠΟ) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεσμεύτηκε, έπειτα από προτροπή των τριών εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών, να συνεχιστεί άμεσα ο παραγωγικός διάλογος με το Υφυπουργείο, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.-

Συμφωνήθηκε τότε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις από πλευράς ΕΠΟ, ώστε κατόπιν να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των επομένων βημάτων, πάντοτε σε συνεννόηση του Υφυπουργείου με FIFA και UEFA.

-Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, παρά τη δέσμευσή της έναντι όλων, ουδέποτε προσήλθε! Ανέβαλλε, το πρωινό της 7ης Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνάντηση και έκτοτε αγνοείται.

-Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ.-Οι ανά την επικράτεια ΕΠΣ, προτού προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

-Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει). Εξ αυτών των 2.246 ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν προσέλθει στο Μητρώο, ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν υποβάλει τα 2.164, άλλα 82 σωματεία τις επεξεργάζονται ακόμα, ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα τα 1.845.

-Κι όπως επιβεβαιώθηκε στην 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι αυτονόητο ότι από πλευράς Υφυπουργείου υφίσταται κάθε διάθεση βοήθειας και αγαστής συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο, αρκεί βεβαίως να το επιθυμεί και η ΕΠΟ.

Ακριβώς η ίδια βοήθεια και συνεργασία, η οποία αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με όλες τις υπόλοιπες 53 ομοσπονδίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και συνετέλεσε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εγγραφής της συντριπτικής πλειονότητας των σωματείων τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.