Συχνές και σε εβδομαδιαία βάση είναι οι δραστηριότητες του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ζακύνθου στα γραφεία που στεγάζεται επί του Δημοτικού σταδίου. Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη απόγευμα γίνονται μαθήματα με διαφορετική θεματική ενότητα και ανάλυση φάσεων από μεγάλα πρωταθλήματα και διοργανώσεις. Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε συγκεκριμένο μάθημα (φωτό με στιγμιότυπο από την εκπαίδευση) για το πώς πρέπει να κινείται ο διαιτητής  εντός αγωνιστικού χώρου και να κάνει σε όλους ξεκάθαρο τι ακριβώς αποφασίζει μιας και άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι, παρατηρητές και πολλοί άλλοι πρέπει να ξέρουν και να τους γίνεται σαφές το τι ακριβώς έχει αποφασίσει ο διαιτητής στην εκάστοτε φάση και γι’ αυτό τον λόγο οι κινήσεις του πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Ακόμη και στον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνει ο «άρχων» της αναμέτρησης  για να καταλαβαίνει ένας τραυματίας ποδοσφαιριστής πότε του επιτρέπεται να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, έγινε μάθημα για τις παραβάσεις με τα χέρια, όπου και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πότε μια παράβαση θεωρείται εκούσια ή ακούσια.

Σε εβδομαδιαία βάση η εκπαίδευση για τη βελτίωση των διαιτητών

Ανάλογες δραστηριότητες έχουν γίνει πολλές φέτος. Υπήρξαν πρόσφατα μαθήματα για τα ελεύθερα λακτίσματα, τη συνεργασία των διαιτητών με τους βοηθούς τους και τον 4ο, για την προετοιμασία που χρειάζεται πριν τα παιχνίδια, για τη διαχείριση ενός παιχνιδιού και πολλά άλλα. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με την ΕΠΟ πάντα, θα γίνει μάθημα για τις τροποποιήσεις των κανονισμών της σεζόν 2023-2024. Θυμίζουμε ότι Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο Τάσος Στραβοπόδης, Πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας ο Διονύσης Βοζαΐτης και παρατηρητής διαιτησίας- εκπαιδευτής ΕΠΟ ο Δημήτρης Κωστάκης. Η δουλειά στον Σύνδεσμο δε σταματάει ποτέ και κάθε εβδομάδα γίνεται προσπάθεια για τη βελτίωση του έμψυχου δυναμικού σε όλους τους τομείς. Η διαιτησία εξελίσσεται παγκοσμίως και με την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας το επίπεδο ολοένα και ανεβαίνει. Γι’αυτό και η επιμόρφωση επιβάλλεται να είναι συνεχής!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.