Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για να κινηθεί σε μια σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και να μην αφήνει ψεγάδια που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα. Μιλάμε πάντα για την επικείμενη αναδιάρθρωση των δύο επαγγελματικών ομάδων (Α2 και Β΄ Εθνικής). Κανείς δεν γνωρίζει επί της ουσίας το μέλλον αρκετών ΠΑΕ από τη νέα χρονιά.

Η πρόταση της Νίκης Βόλου για να δοθεί παράταση ενός χρόνου,  είναι σωστά δομημένη και θα πρέπει να την λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι θεσμικοί παράγοντες (Γ.Γ.Α-Ε.Π.Ο. και η διοργανώτρια). Ο συντάξας του σχεδίου της αναδιάθρωσης θα πρέπει να εξηγήσει τι θα γίνει με τις ομάδες της Α2 που θα  υποβιβαστούν που θα παίξουν; Επίσης τι θα γίνει με τις ομάδες που θα παραμείνουν στη Β΄ Εθνική αυτή την περίοδο; Θα υποβιβαστούν ή θα παραμείνουν στη νέα αναδιαρθρωμένη κατηγορία;

Αν συμβεί αυτό που λέει η Νίκη Βόλου ότι η νέα κατηγορία θα εχει 14 ομάδες, τότε οι 18 ΠΑΕ της σημερινής Football League θα υποβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική. Τότε ποιός ο λόγος να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα μέσα από το οποίο θα ανέβει μόνο ο πρώτος από κάθε όμιλο; Φυσικά αν συμβεί αυτό, τότε η αναδιάρθρωση θα είναι ως μη γενόμενη καθώς θα είναι παγκόσμιο φαινόμενο να γίνει διεξαγωγή πρωταθλήματος χωρίς να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Όταν γίνεται μια αναδιάρθρωση αυτό συμβαίνει από τα κάτω προς τα επάνω.

Αυτή την στιγμή δεν γίνεται ούτε λόγος για την Γ΄ Εθνική που φυσικά παραμένει ερασιτεχνική.  Η Πολιτεία δεν έχει όμως αρμοδιότητα να καθορίζει θέματα διάρθρωσης των κατηγοριών, καθώς αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ, η οποία πορεύεται με βάση τους νόμους του ποδοσφαίρου και του αυτοδιοικήτου. 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.