Σύμφωνα με πληροφορίες θα συσταθεί μια 5μελής επιτροπή (Υφυπουργός Αθλητισμού. μέλος ΕΠΟ, μέλος διοργανώτριας και 2 μέλη δικαστών) για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα)

Τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της Πέμπτης (19/11) γνωστοποίησε το απόγευμα η Ένωση Β’ Εθνικής και αυτές είναι τρεις.

Η σημαντικότερη, πάντως, αφορά το αίτημα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας για συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή αναφορικά με τον πειθαρχικό κώδικα, συνάντηση στην οποία θα είναι παρούσα τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για την περίοδο 2015-2016, ενώ στην Ένωση Β’ Εθνικής αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΕΠΟ να γίνει και κοινή συνάντησή τους με την Ομοσπονδία, τη Σούπερ Λίγκα και τον ΠΣΑΠ για θέματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οσον αφορά τον Πειθαρχικό κώδικα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συσταθεί μια επιτροπή 5 ατόμων με επικεφαλής τον Υφυπουργό Αθλητισμού και θα την απαρτίζουν  2 αθλητικοί δικαστές, ένα μέλος από την ΕΠΟ και ένα μέλος από την football League . Η επιτροπή αυτή θα έχει σκοπό να αλλάξει τον Πειθαρχικό κώδικα καθώς ο μέχρι πρότινος είναι πλέον εξοντωτικός για τις ομάδες. Όσον αφορά την Ζάκυνθο οι χθεσινές αποφάσεις που πάρθηκαν από την Πειθαρχική και αφορούσαν δύο θέματα, την ρίψη ενός μπουκαλιού νερού, την ντουντούκα αλλά και το θέμα της ταυτότητας προπονητή του Κάραμα, δεν θα ανακοινωθούν πριν από την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2015-2016.

Να ζητηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Στ. Κοντονή να γίνει σύσκεψη μεταξύ του ιδίου και των ΕΠΟ- SUPER LEAGUE- FOOTBALL LEAGUE, προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση σε σχέση με τον Πειθαρχικό Κώδικα.

Να ζητηθεί από την ΕΠΟ να υπάρξει συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ – SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE – ΠΣΑΠ για θέματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.