Συνάντηση στην πρωτεύουσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση είχε το πρωί της Τρίτης 16/01/2024 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου κ. Ανδρέας Παπανδρέου. Προσκεκλημένες στην εκδήλωση ήταν οι 32 ΕΠΣ ανά την Ελλάδα που μπήκαν στο Πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για ισάριθμα Ενωσιακά γήπεδα της χώρας και μέσα σε αυτές ήταν και η αντίστοιχη Ένωση του νησιού μας.

Η κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Βρούτση αμέσως μετά, έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Παπανδρέου να του παραθέτει το γηπεδικό ζήτημα που απασχολεί το τοπικό μας ποδόσφαιρο, όπου στο “επίκεντρο” της κουβέντας μπήκε η επαναλειτουργία αλλά και την αναβάθμιση του Ενωσιακού Γηπέδου Γαϊτανίου.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα του Μητρώου το οποίο οσονούπω θα μετονομαστεί σε «Κούρος» και μέσα από αυτό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα περιοριστούν κατά το ήμισυ, για να υπάρξει μια ελάφρυνση τόσο στα σωματεία όσο και στους ιθύνοντες τους. Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Γιώργος Μπατής» στο Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο Μαρούσι.

Γιάννης Βρούτσης

Με απόφασή μου αναβαθμίζονται ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ

Εγκαθίστανται φωτοβολταϊκοί σταθμοί και το Έργο, συνολικού ποσού 806.263,57€, εκτελείται μέσω έκτακτης επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα

Η σπουδαίας περιβαλλοντικής σημασίας δράση, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα, εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και αποτελεί συνδυαστικά ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους.

Συναντήθηκα σήμερα με αντιπροσωπεία των 19 ποδοσφαιρικών Ενώσεων, που ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τέλεσης των έργων αναβάθμισης χωρίς αποκλίσεις και ήδη, στην Έξω Αγυιά Πάτρας και στην Ξάνθη η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών έχει ολοκληρωθεί, ενώ εκτιμάται ότι στα περισσότερα γήπεδα οι απαραίτητες εργασίες θα έχουν αποπερατωθεί μέσα στο προσεχές δίμηνο.

Με κοινή προσπάθεια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο αξιακό πλαίσιο του αθλητισμού, αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και με εμπιστοσύνη, αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα, κινηθήκαμε μαζί σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πετύχαμε ένα μικρό άθλο!

Τα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός από το πολύ ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα, κάτι που είναι τόσο επίκαιρο και τόσο αναγκαίο στην περίοδο που ζούμε, δημιουργούν και οικονομίες κλίμακος που λειτουργούν υπέρ των ΕΠΣ, καθώς πρόκειται για μία μόνιμη έμμεση χρηματοδότηση, σε ετήσια βάση.

Έτσι προχωράει ο αθλητισμός, με συνεργασία και έμπρακτη αγάπη, με εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που τον υπηρετούν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.