Η συνέχεια στο “σήριαλ” της επιβολής του προστίμου “μαμούθ” στην συμπαθή ομάδα του ΑΟ Κατασταρίου, συνεχίζεται και το “έργο” παίζεται πλέον εκτός του νησιού μας.

Η επιβολή του προστίμου έχει εγείρει (δικαίως) ερωτήματα στην ζακυνθινή κοινωνία, που παρακολουθεί αποσβολωμένη τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με υπερβάλλοντα ζήλο να ασκούν ενίοτε τα καθήκοντα τους και αποδίδοντας “δικαιοσύνη” πάντα μόνο από “καταγγελίες”… Η ιστοσελίδα μας από την αρχή που δημοσιοποίησε αυτό το θέμα, κράτησε την στάση που αρμόζει στην Δημοκρατία μας και παρουσίασε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Για τον περισσότερο κόσμο όμως που δεν γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί και τι συμβαίνει οφείλουμε να καταθέσουμε την δική μας την άποψη ως αθλητικοί συντάκτες, γνωρίζοντας εδώ και αρκετό καιρό την κατάσταση.

Το οικόπεδο που παραχώρήθηκε στον ΑΟΚ

Το οικόπεδο αυτό το παραχώρησε η Μητρόπολη Ζακύνθου (Ιδιοκτησία της ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου) στο Αθλητικό όμιλο Κατασταρίου που εδρεύει στην ομώνυμη περιοχή με την προϋπόθεση η ομάδα να φτιάξει εκεί στον συγκεκριμένο χώρο το ιδιόκτητο γήπεδο της. Μάλιστα στον εν λόγω χώρο μπήκαν οι ταμπέλες με την μελέτη από τον ενδεδειγμένο μηχανικό.

Η Ζάκυνθος ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Μια από τις πιο άσχημες χρονιές που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος ήταν τότε που η μη αποκομιδή των σκουπιδιών με το κλείσιμο του Σκοπού, δημιούργησε και τις περίφημες χωματερές όπου τόνοι απορριμμάτων με την ανοχή της εξουσίας και την συνενοχή ζακυνθινών έκλεινα ακόμη και κεντρικούς δρόμους. Τότε που όλο το νησί ήταν στην αυτόματο πιλότο και η απουσία της κεντρικής εξουσίας ήταν εμφανής ακόμα και στα πιο σημαντικά πράγματα. Τότε που οι καταγγελίες για παραβίαση των συνθηκών υγιεινής ήταν καθημερινό φαινόμενο. Την ίδια χρονική στιγμή ασυνείδητοι πήγαν και έριξαν μπάζα και διάφορα αλλά (στρώματα) στο οικόπεδο της ομάδας του ΑΟΚ. Οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από τον γυμνάσιο του Κατασταρίου.

Η καταγγελία…και οι διαδικασίες

Η καταγγελία δεν άργησε να γίνει από  κάτοικο που το σπίτι του βρίσκεται κοντά στο οικόπεδο. Οι Υπηρεσία περιβάλλοντος της ΠΕ Ζακύνθου έκανε αυτοψία στον χώρο και διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα. Η ίδια υπηρεσία με έγγραφο της μετά από μερικές ημέρες ειδοποιεί τους ανθρώπους της ομάδας ότι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το οικόπεδο και να προβούν σε ενέργειες έτσι ώστε να καθαριστεί ο χώρος. Πράγματι, έτσι και έγινε. Άνθρωποι του διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΚ πήγαν εκεί, καθάρισαν το οικόπεδο αλλά και τον δρόμο που ήταν γεμάτος σκουπίδια, ως όφειλαν.

Επίσης οι εκλεκτικές υπηρεσίες της ΠΕ Ζακύνθου ζήτησαν από την διοίκηση του ΑΟΚ να απαντήσει εγγράφως εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου. Πράγματι πριν εκπνεύσει η προθεσμία ο δικηγόρος του ΑΟΚ, παραδίδει σε υπάλληλο της υπηρεσίας το υπόμνημα-απάντηση . Από εκεί και πέρα πέρασαν 2-3 μήνες έως ότου ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Σκιαδόπουλος ανακαλύπτει στο γραφείο του στον ΟΤΕ ένα έγγραφο την απάντηση της υπηρεσίας που μιλάει για την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ!  Είναι απορίας άξιο πως ένα έγγραφο που ήταν συστημένο να το παραλάβει ο πρόεδρος της ομάδας Δημ. Σκιαδόπουλος, πετάχτηκε πάνω σε ένα γραφείο χωρίς να το υπογράψει ο καθήν αρμόδιος;

Από εκεί και πέρα ο δικηγόρος της ομάδας ζητά την επανεξέταση του θέματος αλλά το αίτημα του απορρίπτεται και η απόφαση αυτή με υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη πηγαίνει στην αποκεντρωμένη. Εκεί αρχίσει το έργο να ξετυλίγεται  σε γοργούς ρυθμούς η Αποκεντρωμένη ζητά από την ΠΕ Ζακύνθου διευκρινιστική για να μπορέσει να ανεβάσει το πρόστιμο στην διαύγεια. Και ως δια μαγείας η διευκρινιστική της ΠΕ επιστρέφει με την ταχύτητα του φωτός παρά τις προβλέψεις ότι θα πάρει τον γραφειοκρατικό της δρόμο, τον αργό. Έτσι το πρόστιμο αυτό ανέβηκε στην διαύγεια και πλέον η ομάδα είναι αναγκασμένη να το πληρώσει, κινδυνεύοντας με αφανισμό!  

Παρακολουθώντας το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τον καλό φίλο και συμμαθητή Διον. Μπάστα να διατυπώνει την θέση ότι η υπηρεσία περιβάλλοντος ενεργεί μόνο όταν γίνονται καταγγελίες, οφείλω να παραθέσω κάποια σοβαρά ερωτήματα. Στο οικόπεδο αυτό πετάχτηκαν μπάζα όχι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αλλά από άλλους ασυνείδητους, πως είναι δυνατόν ενώ η υπηρεσία τον καλεί να καθαρίσει το οικόπεδο του και το κάνει να του επιβάλει τόσο μεγάλο πρόστιμο; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ποδοσφαιρική ομάδα?

Πως είναι δυνατόν ολόκληρα ξενοδοχεία να είχαν ελεχθεί από καταγγελίες για ρύπανση της θάλασσας και να πλήρωσαν πρόστιμα πολύ χαμηλά σε σχέση με το πρόστιμο των 20.000 ευρώ; ή και καθόλου; Πως είναι δυνατόν την ίδια ώρα που στη Ζάκυνθο εκείνη την εποχή επικρατούσε χαμός με τα σκουπίδια η υπηρεσία να αξιολόγησε κατ΄ αυτόν τον τρόπο και επέβαλε αυτό το εξοντωτικό πρόστιμο; Πως είναι δυνατόν λύματα και στραγγίδια από τον ΧΥΤΑ που πέφτουν στην θάλασσα να αξιολογούνται λιγότερο καταστροφικά από τα στρώματα και από διαφορά υλικά σε ένα οικόπεδο που ο ιδιοκτήτης του δεν μένει εκεί;

Τα ερωτήματα που μπορούμε να παραθέσουμε είναι πολλά. Με όλον το σεβασμό που τρέφουμε στον Περιφερειάρχη Θοδωρή  Γαλιατσάτο και στον Αντιπεριφεριάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο, πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξήντλησαν όλη την αυστηρότητα τους σε μια ομάδα που είχε ανοίξει για πρώτη φορά τα “φτερά της” στις Εθνικές κατηγορίες και κάνει το νησί μας υπερήφανο. Πίσω από το αυτό το θέμα, δεν κρύβεται καμιά πολιτική σκοπιμότητα που θέλουν να πιστεύουν στην Περιφέρεια, υπάρχει μόνο το δίκαιο που λέει ότι αυτό το πρόστιμο να απαληφθεί με κάποιον τρόπο η στην χειρότερη να μειωθεί.

Θα πρέπει λοιπόν η ιδία η ΠΕ Ζακύνθου να αλλάξει τα μέχρι τώρα αρνητικά σχόλια που υπάρχουν, όχι μόνο στο Καταστάρι αλλά σε ολόκληρο στο νησί  και να αποδείξει ότι πίσω από την επιβολή του εξοντωτικού προστίμου δεν κρύβονται αλλά πράγματα πολύ πιο “σκοτεινά.”  Αυτό που ζητάει όλος ο φίλαθλος κόσμος του νησιού είναι να αλλάξει αυτή η απόφαση. Και οι δύο άνδρες ο κος Γαλιατσάτος και ο κος Νιοτόπουλος είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γνωρίζουν ότι με την επιβολή αυτού το προστίμου η ομάδα του ΑΟΚ θα κατρακυλήσει και πάλι στις τοπικές κατηγορίες. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πίσω από εμάς δεν κρύβεται καμιά πολιτική σκοπιμότητα, παρά μόνο το ενδιαφέρον για τα σωματεία που νησιού μας που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΑΟ Κατασταρίου.

Ένα απόσπασμα από την διοικητική  προσφυγή κατά της απόφασης από την ομάδα του ΑΟΚ:

Καμιά προθεσμία δεν παρήλθε άπρακτη, όπως αναληθώς αναφέρει η απόφαση. Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για τη γενόμενη αυτοψία και παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε καμιά ευθύνη για την εναπόθεση όλων των αποβλήτων που αναφερόταν σε αυτή, φέραμε ειδικό μηχάνημα (μπουλντόζα) και αφαιρέσαμε οτιδήποτε είχε παράνομα εναποτεθεί και καθαρίσαμε ολοκληρωτικά το ακίνητο με δικά μας έξοδα. το γεγονός αυτό θα μπορούσε πολύ εύκολα να διαπιστώσει η αρμόδια υπηρεσία με μια εκ νέου απλή επίσκεψη στον εν λόγω χώρο, πράγμα το οποίο αφενός δεν έπραξε αφετέρου με πολύ μεγάλη ευκολία και παρά το νόμο μας επέβαλε το όλως εξοντωτικό πρόστιμο”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.