Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 155ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα ολοκληρώθηκαν στη Ζάκυνθο, όπως και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, την  Τρίτη 21 Μαΐου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Γεωργία Καραστάθη.

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έγινε επίσημη δοξολογία για την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ’ με το Ιερατείο της πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Φλάμπουρας – Νιέτος Ηλίας Δ/ντής 1ου Δημοτικού Σχολείου. Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου.

Στις 11.30 στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου έγινε η  παρέλαση των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Γυμνάσια) των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων. Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος δέχτηκε στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου (Διοικητήριο), τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές και τους Πολίτες του Νομού και εκεί έγινε ανταλλαγή ευχών και δηλώσεις.

Ακολούθησε στο μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο» που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου.

ermisnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.