Εξελίξεις ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούσαν το θέμα της Ζακύνθου στην πόρτα του διαιτητικού Δικαστηρίου. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΠΟ δεν θα προχωρούσε για να ανάψει το πράσινο φως στην ομάδα της Ζακύνθου για να κάνει την αλλαγή κατάστασης των ήδη υπαρχόντων παικτών που ήταν στο ρόστερ της νησιώτικής ομάδας πριν από την 31η Αυγούστου 2021.

Παρά την απάντηση της FIFA και του Επικεφαλής τμήματος Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών Μάρτιν Γκρανάτ, ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει την χρήση της ερμηνείας που δίνει η παγκόσμια Ομοσπονδία, οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας θεωρούν ότι η ερμηνεία αυτή δεν δικαιώνει τη Ζάκυνθο, καθώς όπως αναφέρουν δεν επιτρέπεται η μεταγραφή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών πέραν των καθορισμένων μετεγγραφικών περιόδων.

Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία όμως, η ανώτερη επαγγελματική κατηγορία είναι φυσική προέκταση της κατώτερης.

Αυτό το τονίσει στην απάντηση του ο κος Γκρανάτ ο οποίος αναφέρει:  “Από αυτή την άποψη, αναφερόμαστε στο άρθρο. 5 του RSTP, σύμφωνα με το οποίο ένας παίκτης πρέπει να εγγραφεί σε μια ένωση για ένα σωματείο ως επαγγελματίας ή ερασιτέχνες και μόνο οι εγγεγραμμένοι παίκτες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο οργανωμένο ποδόσφαιρο. Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της ιδιότητας ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι από την ΕΠΟ στο σύλλογο κατά την έννοια του άρθρου 5 του RSTP. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή κατάστασης θα επιτρεπόταν μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο σωματείο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Super League 2) ερασιτεχνικά πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από την ΕΠΟ, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.”

Oι ‘άνθρωποι της νησιώτικης ομάδας θεωρούν ότι έχουν δίκιο, αφού η απάντηση της FIFA δεν επιδέχεται διαφορικής ερμηνείας. Κύκλοι της ομάδας διαρρέουν ότι αν η ΕΠΟ βλέπει διαφορετική ερμηνεία στην συγκεκριμένη απάντηση, τότε το Διαιτητικό δικαστήριο θα μπορεί να λύσει το θέμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών καθώς εκεί θα προσφύγει η Ζάκυνθος.

Η διοίκηση της Ζακύνθου είναι αποφασισμένη να φτάσει το θέμα στα άκρα και αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα της SL2 με την διοργανώτρια να έχει ορίσει σέντρα το Σαβ/κο 30-31 Οκτωβρίου. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε οτι στην Αθήνα και στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκονται σήμερα Παρασκευή οι άνθρωποι της Ζακύνθου, όπου ενδεχομένως μαζί με το νομικό τους επιτελείο θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.