Σε ένα θολό μα και συνάμα μουντό τοπίο γράφεται πλέον η φετινή ιστορία του ελληνικού αλλά και τοπικού ποδοσφαίρου. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε πει. Τα διαβάζουμε καθημερινά. Καταβαράθρωση είναι η σωστή σημασιολογία! Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να αποτυπώσουν όλα αυτά που βιώνουμε, αρχές Σεπτεμβρίου!

Θα μείνουμε όμως στο τοπικό Ζακύνθου. Σε αυτό το ποδόσφαιρο που ίσως, μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο να έχει δημιουργηθεί ένα παράλληλο σύμπαν! Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν, σε αυτό τον φανταστικό κόσμο υπάρχει λοιπόν το τοπικό ποδόσφαιρο. Στο σωτήριον έτος 2020 μ.χ. ο Δήμαρχος για πρώτη φορά επί θητείας του επισκέπτεται τα γήπεδα διαπιστώνει  ιδίοις όμμασι ότι δεν υπάρχει ούτε τουαλέτα, ούτε αποχέτευση, ούτε τα στοιχειώδη. Την ίδια ώρα, δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι όλα θα είναι έτοιμα στις 30//9!!!

Σε αυτό τον φανταστικό κόσμο, στο παράλληλο σύμπαν, η διοργανώτρια δεν μπορεί να πάρει παραχωρητήρια πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει κλήρωση! Τα παραχωρητήρια θα τα δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο εάν  και εφόσον ο δήμαρχος φτιάξει τα γήπεδα έως το τέλος του μήνα! Δηλαδή: “Πιάστο αυγό και κούρευτο.»

Η ζωή σε αυτό το παράλληλο σύμπαν συνεχίζεται με τους ανθρώπους της διοργανώτριας μετά βίας να μαζεύουν 16 ομάδες στο σύνολο για να κάνουν πρωτάθλημα! «Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει» Τραγούδι με νόημα… Και αυτή η έρμη η ΕΠΣ από τότε που ανάλαβε όλα στραβά της πάνε. Από «το χέρι του θεού» που λέει ο Σωκράτης Λειβαδάς, στον Κορωνοϊό και από εκεί στο δύσκολο αυτό καλοκαίρι!  Ας βάλουν μερικές πλεξούδες σκόρδα στην είσοδο του κτηρίου για να διώξουν την αρνητική αύρα και να μην τους πιάνει το κακό μάτι.

Τώρα,  η διοργανώτρια καλείται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα της προκήρυξης. Μια κατηγορία; Ή δύο; ιδού το ερώτημα! Αν είμαι μια κατηγορία των 17 ομάδων (μέσα ο Παναρτεμισιακός) με δύο ομίλους θα υπάρξουν αντιδράσεις από τις 6 ομάδες της Β΄ κατηγορίας. Αν γίνουν 2 κατηγορίες για τι πρωταθλήματα μπορούμε να μιλάμε; Το βαθύτερο όμως νόημα της όλης ιστορίας δεν το έχει πιάσει κανείς! Μόνο τα γατόνια… το έπιασαν!  Αν γίνει μια κατηγορία θα είναι για έναν χρόνο και με την προϋπόθεση ότι για την περίοδο 2021-22 θα δημιουργηθεί και πάλι η Β΄ κατηγορία, πόσες ομάδες θα πρέπει να υποβιβαστούν την χρονιά που έρχεται;

Με δεδομένο ότι έχουμε 17 ομάδες, πόσες πρέπει να υποβιβαστούν από κάθε όμιλο για να έχουμε μια υγιή  Β΄ κατηγορία; Προφανώς πάνω από 8! Οι ημέρες που θα έρθουν έως το τέλος του Σεπτέμβρη θα είναι σημαντικές, καθώς θα πρέπει, άπαντες να αλλάξουν ταχύτητα,  για να προλάβουν και όχι να τους προλάβουν οι εξελίξεις.

Απαριθμώ εν τάχει μερικά από τα προβλήματα:

1) Υγειονομικά πρωτόκολλα, 2) Κάρτες υγείας, 3) συμπληρωματική προκήρυξη και αναδιάρθρωση κατηγοριών, 4) προετοιμασία ομάδων σε ανύπαρκτες υποδομές, 5) παραχωρητήρια γηπέδων και κλήρωση πρωταθλήματος σε τριτοκοσμικούς χώρους!

Για να δούμε λοιπόν, πόσοι θα τρέξουν με αυτοκίνητο και πόσοι θα πάνε με τα πόδια έως το τέλος αυτού το μήνα; και όπως έγραψε ο Μανώλης Ρασιούλης και τραγούδησε ο Νίκος Παπάζογλου ” Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θ’ ανάψουνε φωτιές οι καιροί νερό θα φέρουν έτσι λεν αυτοί που ξέρουν κι όμως θα καούν καρδιές” Βέβαια για να μπούμε στον αστερισμό του Υδροχόου χρειαζόμαστε ακόμα δώδεκα (12) γενιές!  Δηλαδή το 2377 μ.Χ. Εμείς όμως εδώ στην όμορφη ζακυνθούλα μπορούμε να καταρρίψουμε όλες τις αστρολογικές και φυσικές προβλέψεις. Ευλόγησον!  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.