Στην εκπομπή «Primo Secondo» του «City of Primo 106.1» μίλησε ο τεχνικός του Αλμωπού Αριδαίας, Γιώργος Τυριακίδης, με διαφορά ο… μακροβιότερος προπονητής από όλους στη Super League 2, αφού ανέλαβε τα ηνία των “κυανόλευκων” τον… μακρινό Ιούνιο του 2015 (!), τότε στο τοπικό Πέλλας, βοηθώντας καταλυτικά στην άνοδο των κατηγοριών με σταθερά βήματα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η 8η σεζόν του στο τιμόνι του Αλμωπού, την Τετάρτη στη Φθιώτιδα με τον Αστέρα Σταυρού για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας (ομάδα τοπικού) άνοιξε τα χαρτιά του για τους στόχους στην ομάδα της Αριδαίας, που δεν διαφοροποιούνται πολύ από τους περσινούς, οι οποίοι επετεύχθησαν με άνεση, τη φιλοσοφία του κλαμπ, την ωριμότητα στη διαχείριση πλέον μετά την περσινή “παρακαταθήκη”, αλλά και τις γενικές δυσκολίες με τον ανταγωνισμό στη δεύτερη κατηγορία.

The Patagonia Desert- A 4k Aerial Film of Argentina00:00PreviousPauseNext00:10 / 03:03UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την περσινή καλή χρονιά και αυτή που ξεκινά φέτος:

“Άλλη μια δύσκολη χρονιά, μια περίεργη χρονιά. Όπως και πέρυσι, εύχομαι και φέτος να έχουμε μια χρονιά αντάξια με την περσινή και ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο. Από την αρχή είχαμε μια σταθερή πορεία πέρυσι, δε λοξοδρομήσαμε καθόλου. Στην αρχή του δεύτερου γύρου ήμασταν καλά, ήμασταν πολύ άνετοι και τελειώσαμε καλά τη χρονιά. Πιστεύω θα μπορούσαμε να την τελειώσουμε καλύτερα, αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία, όσο το ότι εκπληρώσαμε το στόχο. Ελπίζω οτι και φέτος θα είναι έτσι τα πράγματα, που είναι ακόμα πιο δύσκολα. Με λιγότερες ομάδες, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Παίζουμε και εμείς με το χρόνο, όπως πολλές ομάδες, θα δούμε”.

Για το ματς Κυπέλλου την Τετάρτη, με τον Αστέρα Σταυρού από τη Φθιώτιδα, νοκ άουτ, εκτός έδρας και με ομάδα δυο κατηγορίες πιο χαμηλά (τοπικό, απέκλεισε τον Βατανιακό στον προηγούμενο γύρο):

“Διαφορετικός θεσμός, με ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα. Εμείς πρέπει να πράξουμε το αυτονόητο, είμαστε δυο κατηγορίες ψηλότερα. Σίγουρα ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να είσαι χαλαρός, πρέπει να είμαστε σοβαροί. Δε ξέρω τι συνθήκες θα συναντήσουμε. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να κάνουμε είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να περάσουμε όσο μπορούμε πιο ήρεμα και ανώδυνα. Να συνεχίσουμε, είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει για πολλούς και διάφορους λόγους, να πάμε όσο μπορούμε περισσότερο και καλύτερα”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του φέτος, από ρόστερ, τα πρώτα δείγματα γραφής στα φιλικά και την πορεία της προετοιμασίας:

“Δυστυχώς για εμάς, ξεκινήσαμε λίγο αργά. Το δείγμα δεν είναι ακόμα τόσο ικανοποιητικό, από τα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να βγάλουμε περισσότερα και μεγαλύτερα συμπεράσματα. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχαμε κάνει αρκετά παιχνίδια. Στα πρώτα δυο φιλικά δείχνουμε οτι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, τα παιχνίδια αυτά είναι πιο πολύ για να βγάλουμε συμπεράσματα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε έτοιμοι, αυτό πρέπει να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε σύγκριση με πέρυσι, κρατήσαμε ένα βασικό κορμό, προσπαθήσαμε να καλύψουμε κάποια κενά, που δημιουργήθηκαν από κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Είμαστε αισιόδοξοι, συνεχίζουμε στο ίδιο πλάνο. Και υποχρεωτικά και οτι μας ταιριάζει αυτή η φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα, με παιδιά φιλόδοξα και νεαρούς ποδοσφαιριστές, μια και δεν έχουμε την ευχέρεια να πάρουμε πολλούς παίκτες πάνω από 25 ετών. Νομίζω οτι μας ταιριάζει αυτή η φιλοσοφία και έτσι θα συνεχίσουμε. Επαναλαμβάνω, δεν είναι εύκολες οι συνθήκες, παίζουμε με το χρόνο. Νομίζω οτι με 3-4 παιχνίδια, αν θα μας δοθεί η δυνατότητα και εύχομαι να παίξουμε, θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Κανένας δε ξέρει πότε θα αρχίσει, αν αρχίσει 16 Οκτωβρίου, σίγουρα δε θα είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Μερικές φορές αναρωτιέσαι αν αρχίζαμε πιο νωρίς, αρκετές ομάδες έχουν ένα μήνα παραπάνω από εμάς, αν αυτό θα ήταν καλό. Δε μπορώ να το πω πλέον ξεκάθαρα. Είχαμε καταφέρει να κάνουμε αρκετά παιχνίδια πέρυσι, να δέσουμε ως ομάδα ποδοσφαιρικά, πιστεύω θα τα καταφέρουμε φέτος”.

Για τις διαφορές του Αλμωπού σε σχέση με πέρυσι:

“Είναι νωρίς να μιλήσουμε, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, να συνεχίσει να βελτιώνεται. Να κάνει περισσότερα παιχνίδια, ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα. Νομίζω οτι είναι σημαντικό οτι έχουμε την περσινή χρονιά παρακαταθήκη και ίσως, αυτό που διακρίνω εγώ, να υπάρχει μια ωριμότητα, για το πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη χρονιά. Είναι ένα καλό προτέρημα, ώστε να νιώθουμε και εμείς πιο σίγουροι για το πού βαδίζουμε. Το θεωρώ πολύ σημαντικό προνόμιο, ώστε να είναι πιο ώριμη η ομάδα μας. Από εκεί και πέρα, θα το δείξει η πορεία μας, δε μπορούμε από το ξεκίνημα να λέμε τι θα κάνουμε”.

Για το στόχο φέτος στην ομάδα της Αριδαίας:

“Οι συνθήκες είναι πάλι δύσκολες. Οι ομάδες λογικά με αυτό που ακούμε θα είναι λιγότερες, κανείς δε ξέρει, αυτό ξέρουμε μέχρι τώρα. Και φυσικά θα είναι πάλι δύσκολη η χρονιά, ο στόχος είναι ο ίδιος. Αυτό που βιώνουμε φέτος, το οικονομικό πρόβλημα που έχουν πολλές ομάδες, μας δημιουργεί αρκετές δυσκολίες, αλλά νομίζω θα τα καταφέρουμε”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της Αλμωπίας:

“Ελπίζω και εύχομαι τώρα που λίγο αλλάζουν οι συνθήκες και είναι καλύτερες από πέρυσι, γιατί πέρυσι βγάλαμε σχεδόν το μισό και περισσότερο πρωτάθλημα με κλειστές πόρτες, με άδειες κερκίδες, να είναι κοντά μας. Να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα, κυρίως η διοίκηση, όπου οι άνθρωποι υπερβάλλουν εαυτό. Να στηρίξουν αυτά τα παιδιά, που είναι φιλόδοξα και η πορεία μας να είναι εφάμιλλη της περσινής”.

Για το αν το βασικό στοιχείο που θα διακρίνει ξανά τον Αλμωπό είναι το ταλέντο, η φιλοδοξία και ο ενθουσιασμός του ρόστερ:

“Σίγουρα, είναι σημαντικός παράγοντας, όπως νομίζω και για αρκετές ομάδες φέτος. Είμαστε μια ομάδα που επανήλθε μετά από αρκετά χρόνια. Εύχομαι να συνεχίσει αυτό το ωραίο ταξίδι, γιατί ήταν ωραίο και το περσινό ταξίδι, εύχομαι να είναι έτσι και το φετινό”.

Για τα πρώτα δυο φιλικά με αντιπάλους της κατηγορίας, όπως ο Απόλλων Λάρισας και ο Μακεδονικός, μια προσαρμογή στο τι θα συναντήσουν περίπου και στο πρωτάθλημα:

“Εννοείται, είναι σημαντικό γιατί οι συνθήκες είναι περίπου οι ίδιες, απλώς θα αλλάζει ο παράγοντας ψυχολογία σίγουρα. Εμείς δεν έχουμε οριστικοποιήσει το πλάνο μας, το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικός ο παράγοντας αυτός, να παίζουμε με ομάδες της ίδιας κατηγορίας. Και αυτό θα κάνουμε μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα, εκτός από το θεσμό του Κυπέλλου, έχουμε κλείσει κάποια φιλικά, γιατί μόνο κερδίζεις από τα παιχνίδια αυτά, είτε βγάζεις θετικά, είτε αρνητικά συμπεράσματα. Ο χρόνος είναι αυτός που σου δίνει τη δυνατότητα, μέσα και από τα παιχνίδια, να πετύχεις”.

Για το μυστικό της μακροημέρευσής του στον Αλμωπό για 8 χρόνια (ανέλαβε τον Ιούνιο του 2015, ξεκινά η 8η σεζόν του), εκτός από τα θετικά αποτελέσματα:

“Αυτό δεν πρέπει να το ρωτάτε σε μένα (σ.σ. γέλια). Ίσως είναι για τη διοίκηση, πώς με αντέχουν ακόμα και εγώ απορώ (σ.σ. γέλια). Αστειεύομαι, σίγουρα αν δεν υπάρχει συνεργασία, ίδιο όραμα και κλίμα εμπιστοσύνης, μεταξύ διοίκησης και αυτών των ανθρώπων που στηρίζουν αυτή την ομάδα, δε μπορείς να πετύχεις πράγματα. Ειδικά στην Ελλάδα βιαζόμαστε, εκ του αποτελέσματος μόνο κρινόμαστε. Είναι ο θεσμός του προπονητή λίγο παρεξηγημένος, είναι μια άλλη κατάσταση, που δε χρειάζεται να την αναλύσουμε”.

απόδοση: soccerpractor.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.