Αυτα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αδιανόητα και φυσικά για γέλια και για κλάματα! Η SL2 ψήφισε με 10-5 να γίνει η αναδιάρθρωση αλλα δεν έφταναν οι ψήφοι καθώς ο νέος νόμος Αυγενάκη απαιτεί τα 3/4 δηλαδή το 12-3! Ετσι λοιπόν δεν πέρασε η πρόταση για μια ενιαία Β΄ Εθνική των δύο ομίλων! Την ίδια ώρα που οι 8 πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής μπροστά στις νέες εξελίξεις απειλούν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα που τα εξώδικα πέφτουν βροχή από Χανιά, Λεβαδειακό και Απόλλωνα , το μπαλάκι πηγαίνει στην Ε.Ε. της ΕΠΟ που συνεδριάζει από τις 17.00.

H SL 2

Δεν πέρασε η πρόταση για ενοποίηση της Super League 2 και της Football League στο σημερινό Δ.Σ της εκτελεστικής επιτροπής των πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα, η πρόταση για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος σε δύο ομίλους των 16 ομάδων τέθηκε σε ψηφοφορία, με 10 ομάδες να ψηφίζουν υπέρ και πέντε κατά, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία (3/4).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παραμένει σε ισχύ η πρόταση για αναδιάρθρωση, με 18 ομάδες στη Super League, 16 ομάδες στη Super League 2 και 16 ομάδες στη Football League.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

Στα δικαστήρια πάει ο Απόλλων

Αίτημα στην ΕΠΟ κατέθεσε ο Απόλλων Σμύρνης προκειμένου να μην οριστεί το διπλό μπαρά και της Ξάνθης, τονίζοντας ότι έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, όπως και η Ξάνθη, δεν επιθυμούν να γίνει το διπλό μπαράζ για το ποια ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 1. Θυμίζουμε ότι οι ακρίτες τερμάτισαν 13οι, ενώ η “Ελαφρά Ταξιαρχία” ήρθε 2η στη Super League 2 και διεκδικεί άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Απόλλων κατέθεσε αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να μην οριστεί το διπλό μπαράζ, υποστηρίζοντας ότι έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του.

Δεν θα κατέβουν οι “8”

Οι «8» είναι στα όριά τους και εμφανίζονται φέρονται αποφασισμένοι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει εντέλει το πλάνο αναδιάρθρωσης με τους δύο ομίλους στην SL2 να μην κατέβουν να αγωνιστούν!

Επιπλέον με δεδομένο πως δεν πέρασε το μοντέλο αυτό παρότι προτάθηκε καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι ψήφοι, οι «8» της Γ’ Εθνικής ειναι έξαλλοι με τις ομάδες που ψήφισαν κατά.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.