Τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει… “καλομάθει” η Ε.Π.Σ Ζακύνθου, καθώς για ακόμα μία φορά το διήμερο Τετάρτη- Πέμπτη συνοδεύεται από “φουλ” αγωνιστικούς ρυθμούς. Τις προσεχείς δύο ημέρες θα διεξαχθεί το… κυρίως “πιάτο” της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ε.Π.Σ Ζακύνθου. Μάλιστα το αυριανό μενού τα… έχει όλα. Τοπικά και παραδοσιακά ντέρμπι όπως και αναμετρήσεις ομάδων από διαφορετικές κατηγορίες που… αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον! Δείτε αναλυτικά τις αναμετρήσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ  18/12/2013

Α.Ο ΤΣΙΛΙΒΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ (ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΑΝΟΥ 14.30)
ΛΙΒΕΡΗΣ – ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ – ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ

Αναμφισβήτητα το μεγάλο ντέρμπι της 2ης του Κυπέλλου. Α.Ο Τσιλιβή και Αστέρας Μαχαιράδου θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στο γήπεδο του Πλάνου, με μοναδικό στόχο να “τσεκάρουν” τον εισιτήριο για την 3η φάση του θεσμού. Μετά την απογοητευτική πλην όμως αναμενόμενη πορεία τους στο πρωτάθλημα τα δυο Ιστορικά σωματεία… θα επιχειρήσουν τη διάκριση μέσω της εν λόγω διοργάνωσης για λόγους γοήτρου! Οι ομάδες των Παναγιώτη Τρουπιώτη και Νίκου Κοντονή έχουν αναμετρηθεί μια φορά στη σαιζόν για “λογαριασμό” του πρωταθλήματος, επίσης στο γήπεδο του Πλάνου. Το παιχνίδι είχε λήξει χωρίς σκορ, με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα από τα χειρότερα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των δύο ομάδων.

ΑΡΓΑΣΙ – ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 14.30)
ΜΠΑΣΤΑΣ – ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ – ΠΛΕΣΣΑΣ

Για πρώτη φορά τη φετινή σαιζόν ο Ζακυνθιακός θα αγωνιστεί στην… παλιά του έδρα -ως φιλοξενούμενος- σε ένα παιχνίδι πάντως που δεν χωρά ιδιαίτερης κριτικής, καθώς αντίπαλος του θα είναι ομάδα β’ κατηγορίας. Ο λόγος για τον Α.Ο Αργασίου. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος της Α’, αναμένεται να περάσουν εύκολα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, σε αντίθεση με την ομάδα του Μάκη Κουρούμαλου που η σταδιοδρομία της στον εν λόγω θεσμό θα λάβει τέλος. Όμως άπαντες στο Αργάσι θα… απολαύσουν αυτό το ματς και θα αγωνιστούν για τη χαρά του παιχνιδιού. Τέλος, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι τα δύο αδέλφια, Στράτος και Μάκης Κουρούμαλος θα τεθούν αντιμέτωποι στους πάγκους μετά από πολλά χρόνια, όταν ο δεύτερος βρισκόταν στο “τιμόνι” της Θύελλας Αμπελοκήπων!

ΠΑΝΑΡΤΕΜΙΣΙΑΚΟΣ – Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ 14.30)
ΜΠΕΗΣ – ΜΠΟΖΙΚΗΣ – ΜΑΤΣΑΣ

Το 2ο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στο Γήπεδο του Μαχαιράδου, με αντιμέτωπους τους Παναρτεμισιακό και Α.Ο Λεβάντε. Τόσο η ομάδα των Λαγκαδακίων όσο και αυτή του Γαλάρου, θα παλέψουν με όλους τους τις δυνάμεις για την πρόκριση καθώς παραδοσιακά έχουν δείξει ότι δίνουν μεγάλη έμφαση στον θεσμό του Κυπέλλου. Τα δύο σωματεία έχουν βρεθεί μια φορά αντιμέτωπα τη φετινή σαιζόν και αυτή στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τότε, η ομάδα του Νίκου Μαβίδη, χωρίς να είναι καλύτερη από αυτό του Νίκου Βεντουρή είχε πανηγυρίσει το πρώτο “τρίποντο” της σαιζόν με 2-0.

Α.Ο ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ  – Α.Ο ΑΛΥΚΑΝΑΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΓΕΡΙΚΟΥ 14.30)
ΚΩΣΤΑΚΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ – ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ

Ντέρμπι των Αλυκών. Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μια… κατηγορία όμως η δυναμική που έχει φέτος ο Αλυκανάς την καθιστά ομάδα που… άνετα θα παρέμενε στην φετινή Α’ κατηγορία. Σε συνδυασμό και με την μέτρια πορεία που πραγματοποιεί ο Α.Ο Κατσταρίου έως τώρα, παίρνει δίχως αμφιβολία τον “χαρακτήρα” του ντέρμπι η αναμέτρηση. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν με αρκετές απουσίες στο παιχνίδι, γεγονός που “γέρνει” την πλάστιγγα στους πορτοκαλί. Εκτός, για προληπτικούς θα μείνει ο αρχηγός και “ηγέτης” της ομάδας, Χρήστος Καλαμαράς λόγω μιας ενόχλησης που αισθάνθηκε στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, ενώ ο Άκης Μαρίνος, δεν θα μπορεί επίσης να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πλαρινού και Ποταμίτη λόγω τραυματισμών. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, ο επερχόμενος αγώνας με τον Έσπερο κρίνεται ιδιαίτερα… “κομβικός” εν’ όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, αφού αν και βρισκόμαστε στα τέλη του πρώτου γύρου, θεωρούν ότι ενδεχόμενη νίκη στο Κυριακάτικο ματς, η επίτευξη του βασικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α’ κατηγορία θα έχει ολοκληρωθεί κατά ένα… τεράστιο ποσοστό. Πάντως σε ότι αφορά τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ομάδας Σταύρος Σκιαδόπουλος, έχει να “πονοκεφαλιάζει” για τέσσερις βασικές απουσίες. Ο λόγος για τον έμπειρο χαφ Μαρούδα και τον βασικό τερματοφύλακα Γιακουμέλο, αμφότεροι λόγω τιμωρίας, ενώ νοκ- άουτ λόγω τραυματισμών έχουν τεθεί οι Πίσκοπος και Πατρινός.

ΠΕΜΠΤΗ  19/12/2013

ΔΌΞΑ ΛΙΘΑΚΙΑ  – ΕΛΑΤΙΑΚΟΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΘΑΚΙΑΣ 14.30)
ΠΕΤΤΑΣ – ΨΑΡΡΗΣ – ΚΛΑΔΗΣ

Αμφίρροπο κρίνεται και το ματς που θα κλείσει την αυλαία του 2ου γύρου της φάσης του Κυπέλλου και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο γήπεδο της Λιθακιάς. Εκεί η τοπική Δόξα, θα φιλοξενήσει τον Ελατιακό σε ένα παιχνίδι που έχει φαβορί και αυτό είναι οι φιλοξενούμενοι. Οι γηπεδούχοι φαίνεται να δυσκολεύονται αρκετά στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, καθώς δεν μπορούν να πετύχουν κάποιο σερί νικών, ώστε να ξεκολλήσουν από τις κάτω θέσεις της βαθμολογίας. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα γνώρισε την ήττα από την Α.Ε Γερακαρίων με 2-1 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς της Πέμπτης. Από την άλλη το σύνολο του Δημήτρη Καρτσακλή πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό στην β’ κατηγορία, ωστόσο μια πρόκριση στον 3ο γύρο του Κυπέλλου θα έδινε ώθηση στην ομάδα, για το γενικότερο… μέλλον της στη σαιζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.