Με δικαιολογημένη ικανοποίηση, όλοι στις τάξεις της ομάδας αλλά και των πολυπληθών φίλων της, υποδέχτηκαν τη νέα νίκη που αυτή τη φορά πέτυχε ο Πανηλειακός στο σημαντικό ματς της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 Ηλείας, επικρατώντας με 2-0 απέναντι στον Ξενοφώντα Κρεστένων στο στάδιο Πύργου.

Μια ακόμα νίκη λοιπόν για τον Πανηλειακό και “12 στα 12” ως τώρα, με το απόλυτο νικών και βαθμών. Που την πήρε δικαιότατα, και βασικά με το δυναμικό ξεκίνημα και το ήδη διαμορφωμένο σκορ από το 12′ του αγώνα!

Δεν έχει αντίπαλο, τουλάχιστον ως τώρα και με όλη τη συνολική εικόνα του πρωταθλήματος, κι έχει πλέον ξεφύγει 8 βαθμούς από τον δεύτερο (και 10 από τους δυο τρίτους, Δόξα και Νίκη).

Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει πετύχει και μεγαλύτερο σκορ αφού ήταν κυρίαρχος στο ματς (με εξαίρεση περίπου το πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου μέρους που είχε κόψει ρυθμό).

Αφού είχε κι άλλες φάσεις, τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στο δεύτερο (μεταξύ των οποίων εκεί και τρία δοκάρια συνολικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, τα δυο στην ίδια φάση με προσπάθειες για απομάκρυνση από τον Παναγόπουλο των φιλοξενούμενων, που έστειλε πρώτα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και στην επαναφορά στο κάθετο, αφού τη δεύτερη φορά βρήκε η μπάλα και σε συμπαίκτη του, σε μια γενικότερα πολύ σπάνια φάση)!

pan_kse_2_0

Βλέπει μπροστά

Ο τεχνικός Σπύρος Αντωνόπουλος, περιέγραψε σε δηλώσεις του τα βασικά στοιχεία και δίνοντας το γενικότερο “στίγμα”.

Εστίασε στην πετυχημένη πορεία ως τώρα, αλλά όπως ταυτόχρονα (και σωστά) συμπλήρωσε “…ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, και η διαφορά δεν έχει καμία αξία τη δεδομένη χρονική στιγμή”. Κάτι που είναι ακριβώς έτσι, μιας και μόνο για την πρώτη θέση και το αντίστοιχο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ τίτλου που έχει βάλει φέτος η ΕΠΣ Ηλείας, παίζει ρόλο η διαφορά. Και όπως έχουμε ήδη περιγράψει από τα προηγούμενα ρεπορτάζ, πλέι οφ γίνονται έτσι κι αλλιώς, με οποιαδήποτε βαθμολογική διαφορά!

Εστιάζει επίσης στη δυνατότητα αξιοποίησης όλου του ρόστερ, αλλά και στην πετυχημένη ως τώρα “συνταγή” του συνδυασμού: πρωταθλητισμού μεν, αλλά με μικρό μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε:

“Ήταν, όπως το περιμέναμε και είχαμε πει και πριν τη διεξαγωγή του, ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους και κάλους ποδοσφαιριστές. Είχαμε γνωστά προβλήματα από το προηγούμενο ματς και αυτά μεγάλωσαν με τον γρήγορο τραυματισμό και του Βλαχόπουλου. Ξεκινήσαμε στο ματς με αποφασιστικότητα από τα αποδυτήρια και επιτύχαμε γρήγορα δυο γκολ. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και άλλα γκολ μάλιστα, σε πολύ πιο εύκολες στιγμές αλλά μας έλλειψε η ηρεμία.

Καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από την εστία μας την αντίπαλη ομάδα, εξαιρώντας το χτύπημα φάουλ (στο 33′).

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων που απέδειξαν ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και όχι …πόλεμος! Χάρηκα πραγματικά από τις συμπεριφορές όλων των ποδοσφαιριστών και αυτό είναι το κέρδος στο ποδόσφαιρό μας.

Η νίκη είναι σημαντική για την ηρεμία μας αλλά και για την αξιοποίηση ολόκληρου του ρόστερ!Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις έναν καλό αντίπαλο, έχοντας εκτός ματς παίκτες με συνεχή παρουσία και με σημαντικό ρολό στο παιχνίδι μας.

Χαίρομαι που όλα τα παιδιά αποδεικνύουν πως αξίζουν να βρίσκονται στον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ και θα είναι χαρά μας να αξιοποιηθούν όλα τα παιδιά! Είναι δύσκολο να κάνεις πρωταθλητισμό με νέα παιδιά και με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Βρισκόμαστε στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, και η διαφορά δεν έχει καμία αξία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οφείλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο και ακόμη πιο έντονο ρυθμό την καθημερινή μας δουλειά. Ώστε κάθε μέρα να δημιουργούμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχία των στόχων μας.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά που καθημερινά κάνουν έναν απαιτητικό αγώνα με αφοσίωση και ζήλο! Ότι θετικό παρουσιάζουμε σαν ομάδα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών αλλά και των ανθρώπων της ομάδας που δημιουργούν άριστες καθημερινές συνθήκες στη δουλειά μας”.

Κύπελλο την Τετάρτη

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση πλέον για την ομάδα, είναι αυτή την Τετάρτη (7/12) ο αγώνας για τη Γ’ φάση (“16”) του κυπέλλου Ηλείας, που είναι κι ο τελευταίος χρονικά, μιας και τα άλλα επτά ζευγάρια έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Και που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βάρδα 2015 ομάδα Β’ κατηγορίας (2ου ομίλου), σε αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο Κουρτεσίου, μιας κι αυτό της Βάρδας είναι ακόμα κλειστό για εργασίες στον χλοοτάπητα. Ώρα έναρξης στις 2.45.

* Υπενθυμίζεται ότι, στη συνέχεια του Κυπέλλου ο Πανηλειακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη Δ’ φάση των προημιτελικών τη Νίκη στο Τραγανό. Σε αγώνα που και σε αυτή τη φάση είναιμονός, νοκ – άουτ.

* Δεν υπάρχει ακόμα ορισμός από την ΕΠΣΗ για την ημερομηνία διεξαγωγής, αλλά με τα ως τώρα δεδομένα φαίνεται βέβαιο ότι το ματς αυτό, όπως και οι επόμενοι τρεις προημιτελικοί της φετινής διοργάνωσης, θα γίνουν εντός του Ιανουαρίου πλέον.

Άλλωστε, την Τετάρτη πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 21 του μήνα, ημέρα που τα τελευταία χρόνια συνήθως γίνονται αγώνες κυπέλλου Ηλείας, για φέτος που οι ομάδες είναι περισσότερες στο πρωτάθλημα η ΕΠΣΗ έχει ορίσει αγωνιστική αυτής της διοργάνωσης. Και συγκεκριμένα την 15η (Πανηλειακός – Κεραυνός Χειμαδιού, είναι ο αγώνας της ομάδας του Πύργου για τότε).

iliaoikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.