Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/10) θα γίνει τελικά η κλήρωση του πρωταθλήματος Νέων της Β’ Εθνικής, η έναρξη του οποίου τελικά ορίστηκε για την Κυριακή 2 Νοεμβρίου (αγώνες θα γίνουν και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου).

Με μετάθεση από την προγραμματισμένη για τις 26 του μήνα, αυτή δηλαδή την Κυριακή.

* Θυμίζουμε ότι, όπως έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το πρωτάθλημα θα γίνει φέτος σε τέσσερις ομίλους, με τις ομάδες να χωρίζονται με βάση γεωγραφικά κριτήρια (για να μειωθούν τα έξοδα).

Συγκεκριμένα,

– ο 1ος όμιλος θα περιλαμβάνει 7 τελικά ομάδες (5 από την Αττική και 2 της Κρήτης),

– ο 2ος με 7 τελικά ομάδες (4 της Πελοποννήσου, ΠανηλειακόςΠαναχαική, Παναιγιάλειος, Ερμιονίδα, μαζί με Καλλιθέα και ακόμα με ΑΠΣ Ζάκυνθος (κεντρική φωτό) και Φωκικό, σύνολο επτά, αντί έξι που είχε ειπωθεί αρχικά, ομάδες),

– ο 3ος με 6 ομάδες (της Βορείου Ελλάδας)

– και ο 4ος επίσης 6 ομάδες (Θεσσαλίας, συν Ψαχνά και Λαμία).

* Η πρώτη από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) θα παίξουν μεταξύ τους (λογικά σε δυο ημιτελικούς, και μετά τελικό), για την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος

Υποχρεωτική συμμετοχή και ηλικίες

Όλες οι ΠΑΕ, οι οποίες συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, για να συμμετάσχουν στο οικείο πρωτάθλημα υποχρεωτικά συμμετέχουν με αντίστοιχες ομάδες και στο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ,  που διεξάγεται με ευθύνη της Διοργανώτριας Αρχής.

Σε αντίθετη περίπτωση, απαγορεύεται η συμμετοχή των ομάδων στα Επαγγελματικά πρωταθλήματα ή αποβάλλονται από αυτά, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κ.Α.Π.

* Οι ομάδες των ΝΕΩΝ της FOOTBALL LEAGUE, συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα αυτό με ποδοσφαιριστές (σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά):

α)  Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ιδρυτικών σωματείων των ΠΑΕ έως και 19 χρονών (γεννηθέντες και το έτος 1995).

β)  Εκπαιδευόμενοι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ έως και 19 χρονών (γεννηθέντες και το έτος 1995), κατά εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι δύο (2) εκπαιδευομένων ερασιτεχνών έως 20 ετών, (γεννηθέντες και το έτος 1994 και εντεύθεν).

γ) Μέχρι πέντε (5) επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ σε κάθε αγώνα έως και 19 χρονών (γεννηθέντες και το έτος 1995), κατά εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή δύο (2 ) επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως 20 ετών (γεννηθέντες και το έτος 1994).

δ) Επιτρέπεται η συμμετοχή (Δηλωθέντων στο Φ.Α.) τριών (3) μόνο αλλοδαπών ποδοσφαιριστών έως 20 ετών (γεννηθέντες μέχρι και το έτος 1994).

Οι ποδοσφαιριστές που αναφέρονται στις ως άνω κατηγορίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εάν πληρούν το όριο ηλικίας που τίθεται για το πρωτάθλημα αυτό ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους (επαγγελματίες, ερασιτέχνες, εκπαιδευόμενοι ερασιτέχνες ή αλλοδαποί).

Όλοι οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αντικαθίστανται στη δύναμη της ομάδας με άλλους, που θα πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις.

Πηγή πληροφοριών: ilia-oikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.