Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Χαρ. Ραυτόπουλος μέσα από την οποία τονίζει οτι θα πρέπει να στηριχτούν οικονομικά οι ομάδες και να γίνουν μικρά και ευέλικτα πρωταθλήματα, προτείνοντας να συνεχιστεί το μοντέλο των δύο κατηγοριών στην ΕΠΣ Ζακύνθου.

Διαβάζοντας και ακούγοντας  όλα αυτά που λέγονται για πιθανή αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου αλλά και την κλήρωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ε.Π.Σ.Ζ. στο Κύπελλο Ελλάδος Έχω να προτείνω τα παρακάτω.

Επειδή πάμε σε μια μεταβατική περίοδο για το ποδόσφαιρο, οι ομάδες θα πρέπει να στηριχθούν. Το οικονομικό είναι το πρώτο από μια σειρά προϋποθέσεων για την λειτουργία μιας ομάδας, και όταν λέμε οικονομική στήριξη, αυτή μπορεί να γίνει μέσα από τρόπους μείωσης των εξόδων τους.

Να τους δοθεί ή ευκαιρία αν θέλουν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα  να ελαττώσουν τα έξοδα , αφού τα παιχνίδια θα είναι λιγότερα, άρα και μικρότερο κόστος διαιτησίας ,γιατρού αγώνα  και λειτουργίας των ομάδων. Είμαστε σε μια  περίοδο που υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και θα πρέπει να έχουμε μικρά σε χρονική διάρκεια και ευέλικτα πρωταθλήματα για πρακτικούς λόγους.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου να δει το θέμα πολύ σοβαρά λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω.

Χωρίς να καταργήσει την Β! Κατηγορία (θα πρέπει να δει μέσα από μια Γ.Σ. αν οι ομάδες της Β! μπορούν θέλουν να παίξουν Α!), να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα στην Α! Κατηγορία με δυο ομίλους των 7 ή και των 6 ομάδων με μπόνους και κίνητρα  και στη Β! με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή.

Όσο για την ομάδα που θα παίξει στο Κύπελλο Ελλάδος θα πρέπει να διασφαλιστεί από την Ε.Π.Σ.Ζ. με κάθε τρόπο ότι θα έχει τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της και την αξιοπρεπή εκπροσώπησή του τοπικού μας ποδοσφαίρου.

Επειδή μέχρι πρόσφατα υπηρέτησα τον χώρο αυτόν από την θέση του Γ.Γ. της ΕΠΣ Ζακύνθου,  η μη εκλογή μου  δεν σημαίνει και την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο γι αυτό και θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στις ομάδες και τους ανθρώπους που αγωνίζονται να τις κρατήσουν “ζωντανές”, καταθέτοντας προτάσεις όπου και όποτε χρειάζεται χωρίς αυτό να λαμβάνεται ως αντιπολίτευση στην σημερινή διοίκηση.

            Μετά τιμής

Ραυτόπουλος Χαράλαμπος

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.