Σήμα κινδύνου από το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου. Σήμα που το παρέλαβε όπως όλα δείχνουν η νέα Δημοτική Αρχή και οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες, προκείμενου να προστατευτεί ο φυσικός χλοοτάπητας του Σταδίου που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση!

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η επιβάρυνση του χόρτου την φετινή χρονιά είναι μεγάλη. Δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία (Ζάκυνθος και Τσιλιβή), η Γυναικεία ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας τους στο στάδιο, μάλιστα αρκετές είναι οι φορές που γίνονται και διπλές προπονήσεις.

Έτσι αρχές Σεπτεμβρίου ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και πλέον απαιτούνται να παρθούν μέτρα έτσι ώστε να προφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού το στολίδι του νησιού. Ο γεωπόνος επισκέφτηκε,  το απόγευμα της Τρίτης το Στάδιο και είδε δια γυμνού οφθαλμού ότι υπάρχει μεγάλο θέμα. Το χορτάρι σε αρκετές περιπτώσεις έχει σαπίσει και ιδιαίτερα εκεί που έχει καταπονηθεί πιο πολύ ο αγωνιστικός χώρος. Ζήτησε λοιπόν από τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Ζακύνθου Δημήτρη Κουτσογιάννη να τηρηθούν με ευλάβεια οι κανόνες! Και ποιοί είναι αυτοί;

Αμετάκλητα 2 προπονήσεις και ένας αγώνας την εβδομάδα ή δύο αγώνες και μια προπόνηση την εβδομάδα. Όχι για κάθε ομάδα αλλά  για το σύνολο των ομάδων! Αυτό συνεπάγεται ότι οι τρεις ομάδες που αγωνίζονται εκεί θα πρέπει να μοιραστούν τις 2 εβδομαδιαίες προπονήσεις και τις υπόλοιπες ημέρες θα πρέπει αυτές οι ομάδες να βρουν αλλά γήπεδα για να κάνουν τις προπονήσεις τους.

Τις επόμενες ημέρες ο υπεύθυνος Αθλητισμού Δημήτρης Κουτσογιάννης θα θέσει το θέμα στους εκπροσώπους των ομάδων και από εκεί και πέρα η κάθε ομάδα θα βγάλει το πρόγραμμα της και σε ποια γήπεδα θα κάνει προπόνηση. Ο κος Κουτσογιάννης ερωτηθείς για το πρόβλημα που έχει προκύψει δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι κανόνες για να προστατευτεί η περιουσία του Δήμου και του κάθε ζακυνθινού. Μάλιστα τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία του βοηθητικού γηπέδου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο έτσι ώστε να αποφορτιστεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου και να επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δείχνει να το έχει η ομάδα της Ζακύνθου αφού εκεί είναι η φυσική της έδρα και δεν έχει άλλη εναλλακτική. Το Τσιλιβή για παράδειγμα έχει το γήπεδο του στον Πλάνο και μπορεί να κάνει προπονήσεις εκεί. Όμως όπως και να έχει για τις δύο αυτές ομάδες που θα αγωνίζονται εκτός έδρας σε γήπεδα με χόρτο θα είναι δύσκολα να ανταπεξέρχονται αγωνιστικά αφού το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων τους θα είναι σε συνθετικούς χλοοτάπητες στο νησί.    

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.