Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γήπεδο των Αμπελοκήπων θα γίνει καινούργιο. Αυτό που απομένει να απαντηθεί είναι το πότε αυτό θα συμβεί… Η αλήθεια είναι ότι από την ήμερα που μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος (μέσα Μάιου) έχουν περάσει δύο μήνες. Ίσως και παραπάνω. Ο κος Νιοτόπουλος έχει ανακοινώσει ότι το έργα στο γήπεδο θα αρχίσουν στα τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν αρχές Οκτωβρίου. Όμως γραφειοκρατικά προβλήματα άφησαν το έργο, χρονικά αρκετά πίσω με αποτέλεσμα όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νησιού να αγωνιά για το αν θα γίνει την φετινή χρονιά η ανάπλαση του γηπέδου των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η δημοπρασία του έργου θα ανέβει στην διαύγεια τις επόμενες ημέρες και έως τα τέλη του Αυγούστου που είναι και η προθεσμία θα έχει οριστεί ανάδοχος του έργου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες δεν θα διαρκέσουν πάνω από 20 ημέρες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι έτοιμο προς χρήση μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετές οι ενδιαφερόμενες εταιρίες που θέλουν να πάρουν το έργο. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και δεν αποκλείεται να μπει μεγάλη εταιρία που θα έχει αρκετό προσωπικό και το έργο ίσως να τελειώσει πολύ πριν από την καθορισμένη ημερομηνία.  Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγή του τάπητα , τοποθέτηση νέου τελευταίας γενιάς, τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας και ανάπλαση των αποδυτηρίων.

Το τελικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 293.000 ευρώ. Το κόστος της περίφραξης το έχει αναλάβει ο Δήμος Ζακύνθου. Το έργο το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου όπου και ανήκει το υπάρχον γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να αρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα το γήπεδο θα είναι ετοιμο να δοθεί στις ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.