Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε το Σάββατο η κηδεία και η ταφή δύο ακόμα αγνοουμένων Ηλείων που χάθηκαν το καλοκαίρι του 1974 στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Μετά από 43 χρόνια ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Κωνσταντακόπουλος, επέστρεψαν στην πατρώα γη που τους υποδέχθηκε με τις ανάλογες τιμές. Πλήθος κόσμου στο Λάνθι Πύργου και στην Αγ. Μαρίνα Βουπρασίας όπου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών έγιναν οι κηδείες των δύο ηρώων.

Στο Λάνθι ήταν ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα με την πομπή να ξεκινά από το σπίτι της οικογένειας συνοδεία της Στρατιωτικής μπάντας και αγήματος του Στρατού και συνοδεία της οικογένειας του Γιάννη Παπαδόπουλου. Η κηδεία έγινε στην εκκλησία του χωριού και η ταφή ακριβώς δίπλα στο νεκροταφείο. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και άλλοι αυτοδιοικητικοί του δήμου Πύργου, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.

Στην Αγ. Μαρίνα Βουπρασίας στο μικρό αυτό χωριό συγγενείς του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου και συγχωριανοί ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον ήρωα. Στη μικρή εκκλησία του νεκροταφείου του χωριού έγινε η κηδεία σε βαρύ κλίμα. Χοροστάτησε ο Επίσκοπός Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και άλλοι φορείς της περιοχής.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Στρατό εκπροσώπησε και στις δύο κηδείες ο Διοικητής της 4η Μεραρχίας Πεζικού Τρίπολης, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης, ενώ παραβρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

https://www.ilialive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.