Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η προπόνηση της Ζακύνθου στο Στάδιο με τους παίκτες να δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη μάχη της Κυριακής

Πλην Τριανταφυλλίδη και Βουτσίτσεβις όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δήλωσαν παρών και υπό τις οδηγίες του Μάρκου Στεφανίδη και του άμεσου συνεργάτη του Νίκου Μπαλή ανταποκρίθηκαν πλήρως. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο του Μαχαιράδου στις 2 το απόγευμα.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα με θέμα την αναπλήρωση της θέσης του Διον. Ακτύπη και αποδοχή η μη της παραίτησης της προέδρου Ροδούλας Σπινθάκη.

Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να υφίσταται σε σώμα το υπάρχον διοικητικό Συμβούλιο αφού αρκετά μέλη δεν είναι διατεθειμένα να  σηκώσουν το οικονομικό βάρος της ομάδας. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και ο ταμίας Ανδρέας Κοτσώνης θα υποβάλει την παραίτηση του!

Στα αναπληρωματικά μέλη βρίσκονται άτομα που ανήκουν στον οικογενειακό πυρήνα της οικογένειας του Στράτου Κουρούμαλου

Χαραμάδα αισιοδοξίας άφησε να φανεί χθες στην εκπομπή «Ελ κλάσικο» ο Στράτος Κουρούμαλος ο οποίος δήλωσε ότι αν μπορέσει να ¨τρέξει» την ομάδα ο Στέλιος Γούναρης ας το κάνει και αυτός να μείνει απ΄ έξω, όμως με το οξύμωρο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην αλλάξουν και να παραμείνουν τα ίδια… Μια πρόταση που φαινομενικά είναι καλή αλλά επί της ουσίας καταρρίπτει όλους τους παγκόσμιους κανόνες άλλος να βάζει χρήματα και άλλος να έχει τον έλεγχο του Συμβουλίου!

Αυτή την στιγμή ο μόνος που πληροί τις προδιαγραφές για να βγει μπροστά είναι ο Διον. Κορωνιός ο οποίος είναι αποδεκτός από το σύνολο όχι μόνο του κόσμου αλλά και των αντιμαχόμενων πλευρών. Ο ίδιος χθες στο ραδιόφωνο του Ερμή ήταν κάθετος ως προς την σκέψη κάποιων να διαλύσουν την ομάδα και να την πάνε στο τοπικό.

 

Η τρικυμία συνεχίζεται στην ομάδα της Ζακύνθου 5η ημέρα από την στιγμή που δήλωσε παραίτηση η πρόεδρος Ροδούλα Σπινθάκη… Λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο ματς με τον Παλληξουριακό για το πρωτάθλημα… όλοι έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα διοικητικά δρώμενα τα οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς ο ρυθμός που διαδέχονται οι καταστάσεις η μία την άλλη είναι καταιγιστικός…

Ας πάρουμε το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου παίκτες και τεχνικό τιμ σφίγγουν τα δόντια και ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ιδρώνουν για τη φανέλα για την ιστορία και για τον απλό κόσμο που αγωνιά… Για κανέναν άλλον! Παίκτες που έχουν στις τσέπες τους μόνο λίγα ευρώ για έναν καφέ. Παίκτες που ίσως μετά την Κυριακή να μην έχουν ούτε στέγη να μείνουν (Βλ Αργάσι), ούτε ζεστό νερό… Παίκτες που ντρέπονται να κεράσουν έναν καφέ την κοπέλα τους η την σύντροφο τους! Αυτοί οι παίκτες μέσα στο κρύο αγωνίζονται καθημερινά για να φέρουν εις πέρας την αποστολή της Κυριακής… Το ίδιο ισχύει για τον εργοφυσιολόγο Νίκο Μπαλή, αυτό το παλικάρι που δεν μιλά, είναι δίπλα στους παίκτες χωρίς ευρώ και προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σεμνά και ταπεινά, χωρίς να διαμαρτύρεται γιατί έτσι είναι η παιδεία του.

Αυτοί… ΟΛΟΙ μαζί… κλείνουν μάτια και αυτιά και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μείνουν όρθιοι. παίζουν για την πάρτη τους για τον κόσμο για την φανέλα… Χθες έγινε η προπόνηση στο Στάδιο με πολύ κρύο και πίσω από το τέρμα με τον τεχνικό της ομάδας Μάρκο Στεφανίδη να επικεντρώνεται σε τελειώματα μετά το πολύ τρέξιμο της προηγούμενης ημέρας από τον Νίκο Μπαλή. Από την προπόνηση απουσίαζαν ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ο οποίος είναι εκτός ομάδας με απόφαση του προπονητή άλλα και ο Σέρβος Λούκα Βουτσίτσεβιτς ο οποίος δείχνει να είναι δυσαρεστημένος τόσο στο οικονομικό όσο και στο αγωνιστικό μέρος. Η απόφαση του είναι να αποχωρήσει από την ομάδα. Η σημερινή προπόνηση θα διεξαχθεί στο πλαστικό χλοοτάπητα του Μαχαιράδου στις 2 το απόγευμα. Πάντως το κλίμα στην προπόνηση ήταν πάρα πολύ καλό με τους παίκτες να είναι σε καλή διάθεση με τον τεχνικό Μάρκο Στεφανίδη να προσπαθεί να τους ανεβάσει ψυχολογικά.

Σε διοικητικό επίπεδο η κατάσταση είναι χαώδης. Μπορεί η κα Σπινθάκη να έχει υποβάλει την παραίτηση της από το περασμένο Σάββατο αλλά οι διαδικασίες που ακολουθούνται κινούνται με ρυθμούς χελώνας ενώ κανονικά έπρεπε να τρέχουν με 200 χλμ….  Η χθεσινή ημέρα δεν έβγαλε κάποια ουσιαστική είδηση. Ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βερύκιος πήρε στα χέρια του το έγγραφο της παραίτησης και ξεκινά από σήμερα τις διαδικασίες που απαιτούνται. Σήμερα λοιπόν το απόγευμα θα γίνει το έκτακτο διοικητικό Συμβούλιο με 2 θέματα την αναπλήρωση της θέσης του Διον. Ακτύπη και την αποδοχή ή μη της παραίτησης της κας Σπινθάκη.

Στην πρώτη περίπτωση αναπληρωματικό μέλος είναι η  σύζυγος του Στράτου Κουρούμαλου, Ευγενία Κουρούμαλου.. Στην 2η περίπτωση θα είναι απίθανο τα μέλη να μην αποδεχτούν την παραίτηση της προέδρου αφού τα ίδια δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας. Εκτός από την κα Σπινθάκη πιθανολογείται ότι έγγραφη παραίτηση θ παραδώσει και ο ταμίας της ομάδας Ανδρέας Κοτσώνης και ίσως να ακολουθήσουν και αλλά μέλη όπως ο Γιάννης Βερύκιος και ο Γιάννης Λουκίσας! Αν συμβεί αυτό θα παραμείνουν στο συμβούλιο ο Στέλιος Γούναρης, Στράτος Κουρούμαλος, Ντένης Κόκλας και Νίκος Γεωργιτσόπουλος η οποίοι θα καλεστούν να σηκώσουν το βάρος…

Ο Στέλιος Γούναρης έχει δηλώσει ότι μαζί με αυτόν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν οικονομικά να σηκώσουν το βάρος και η ομάδα να προχωρήσει, αρκεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Από την πλευρά του ο Στράτος Κουρούμαλος παρά τις αρχικές του απόψεις στο ραδιόφωνο του Ερμή φάνηκε διαλλακτικός δηλώνοντας ότι αν έχει την δυνατότητα ας την τρέξει την ομάδα ο κος Γούναρης»… όμως στην συνέχεια συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να συμβούν μόνο με τον υπάρχον διοικητικό Συμβούλιο!!! Δηλαδή με λίγα λόγια είπε ότι άλλοι θα βάζουν τα χρήματα και άλλοι θα έχουν τον έλεγχο στο διοικητικό επίπεδο…

Ο άνθρωπος που αυτή την στιγμή συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές έχοντας την αποδοχή του κόσμου αλλά και των αντιπάλων παρατάξεων είναι ο πρώην πρόεδρος του Ζακυνθιακού Διον. Κορωνιός ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί έτσι ώστε να μην φτάσει στην απόλυτη καταστροφή. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ούτε την σημερινή ημέρα, τότε δεν αποκλείεται η ομάδα να οδηγηθεί σε γενική συνέλευση των μελών όμως του Ζακυνθιακού που τα περισσότερα αυτών δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν έχουν καμιά σχέση με την ομάδα της Ζακύνθου! Αυτά όμως είναι που θα καλεστούν αν θα έρθει η στιγμή να αποφασίσουν αν η ομάδα θα συνεχίζει η θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Αλήθεια όμως ποιος θα είναι αυτός που θα μπορέσει να παίξει με την ιστορία της ομάδας, την αγωνία του κόσμου και με τον κόπο και ιδρώτα των ποδοσφαιριστών; Από εκεί και πέρα η ομάδα των 20 που έχει στα χέρια της έναν ογκωδέστατο φάκελο με 250 υπογραφές για υπό ένταξη μελών στην ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 εντός των επομένων ημερών θα καταθέσει με κάθε νομική τυπική διαδικασία τον  συγκεκριμένο φάκελο έτσι ώστε το διοικητικό συμβούλιο νέο ή παλιό μέσα στο χρονικό όριο των 60 ημερών να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτά τα νέα μέλη που επιθυμούν να ενταχτούν και να ενισχύσουν την ομάδα έτσι ώστε να υπάρχει πάντα μια σταθερή οικονομική βάση. Πολλοί θεωρούν αυτή την κίνηση, κίνηση τακτικής για να μπουν νέα μέλη, όπως και να έχει όμως το διοικητικό συμβούλιο βάση του αθλητικού νόμου άρθρο 2 παρ 2 πρέπει να εξετάσει και να δεχτεί τα μέλη που πληρούν όλες τις νόμιμες προδιαγραφές. Η κίνηση των 20 εχει διευρύνει τις επαφές της και εκτός νησιού και αυτή την στιγμή στην Αθήνα είναι έτοιμα να υπογράψουν περίπου 70 με 100 άνθρωποι δηλώνοντας δίπλα στην ομάδα.

 

Τι λέει το άρθρο του αθλητικού Νόμου για τα μέλη σε ερασιτεχνικό Σωματείο  

Καθένας που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει το δικαίωμα να εγγραφεί ως μέλος αθλητικού σωματείου. Για την εγγραφή απαιτείται αίτηση του ενδιαφερομένου στο διοικητικό συμβούλιο, συνοδευόμενη από πρόταση δύο (2) μελών του σωματείου και έγκριση του συμβουλίου που παρέχεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, η έγκριση του διοικητικού συμβουλίου θεωρείται ότι έχει αυτοδικαίως παρασχεθεί και ο ενδιαφερόμενος έχει εγγραφεί ως μέλος του σωματείου την εξηκοστή ημέρα μετά την υποβολή της αίτησης. Για την εγγραφή αυτή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή του να μην εγκρίνει το αίτημα εγγραφής ενδιαφερομένου ως μέλους του σωματείου. Κατά της πράξης αυτής ή της παράλειψης έκδοσης διαπιστωτικής πράξης ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να ασκήσει αγωγή στο αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο, με την τακτική διαδικασία είτε για αναγνώριση του δικαιώματος εγγραφής του είτε επιπλέον για την καταδίκη του σωματείου σε δήλωση βούλησης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.