Απόγευμα Ιουνίου (θεριστή), ο ήλιος έχει αρχίσει να δύει και μέσα από τις επίπεδες πλέον ακτίδες του αναδεικνύει την ομορφιά του συγκεκριμένου χώρου… Το χρώμα του τερέν αρχίζει και αλλάζει όψη και γίνεται λίγο πιο σκούρο και το κεραμιδόχωμα (άργιλος) είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους αθλητές-τριες του τένις που ήδη έχουν κάνει το ζέσταμα τους.

Φαραός και Λυμούρης με φόντο τα γήπεδα

Το τένις είναι ίσως από τα πιο όμορφα αθλήματα. Μοναχικό άλλα απαιτεί παρτενέρ, απαιτεί θυσίες και προπάντων σε ερασιτεχνικό επίπεδο, διώχνει το στρες και το άγχος και αναζωογονεί την ψυχή όπως επίσης και το σώμα. Αυτό μας είπαν όσοι και όσες βρέθηκαν στο γήπεδο, η μάλλον στα γήπεδα τένις των αδελφών Φαραού στις Βαρρές!  

Ο Πέτρος Φαραός επί τω έργω
Τα γήπεδα του τένις στις Βαρρές

Η απόλυτη ηρεμία ταραζόταν λίγο από το θρόισμα των φύλλων από τον λιγοστό αέρα που έκανε τις λευκές και τις καλαμιές να δίνουν μια σταλιά οξυγόνο παραπάνω μέσα στην ζέστη της εποχής. Ο Πέτρος ο Φαραός ήταν αυτός που ετοίμαζε τα γήπεδα. Ο ακούραστος “εργάτης” ο “μαέστρος” της τάξης και της ομορφιάς. “Πρέπει να είναι όλα στην εντέλεια και τα γήπεδα καθαρά και στρωμένα για τους αθλητές που έρχονται εδώ για να  αλλάξουν παραστάσεις και να προπονηθούν σε αυτό που τους αρέσει”, άρχισε να μας λέει αυθόρμητα!

Ο χώρος αποτελείται από 3 γήπεδα τα οποία είναι στρωμένα με χώμα. Κεραμιδόχωμα για την ακρίβεια (Αργιλος). Σε αυτό τον υπέροχο χώρο προπονούνται αθλητές αλλά και Ακαδημίες για ηλικίες από 5-12 ετών όπως επίσης ενήλικες, μέλη του club αλλά και τουρίστες!  

Ισμήνη Ζούγρα και Γιάννα Λίτση

Την ησυχία και την ροή της κουβέντας διακόπτει ο θόρυβος από τις ρακέτες αλλά και το μπαλάκι του τένις. Στο πρώτο γήπεδο δύο αθλήτριες κάνουν το ζέσταμα τους.. Πλησιάζουμε πιο κοντά και προσπαθούμε να εκμαιεύσουμε μια κουβέντα και από τις δύο. Στην αρχή διστακτικά αλλά και με λίγο παραπάνω θάρρος κάνουμε την πρώτη μας νύξη!

Γεια σας! θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για το τένις! Η ανταπόκριση… άμεση και θετική! Φυσικά γιατί όχι; Έτσι λοιπόν καθίσαμε στο παγκάκι με την Γιάννα Λίτση και την νεαρή Ισμήνη Ζούγρα. Η πρώτη είναι επιχειρηματίας και ασχολείται με το άθλημα 9 περίπου χρόνια.

Η δεύτερη είναι μαθήτρια 13 ετών και ασχολείται με το τένις 10 χρόνια! Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγειν με το 10 χρόνια και αυθόρμητα ρώτησα ε καλά τώρα δηλαδή από 3 ετών παίζεις τένις:  και η απάντηση από όλους ήταν NAI έτσι ακριβώς! “Το τένις είναι τρόπος ζωής! όταν μπεις σε αυτό δεν βγαίνεις, σε ακολουθεί παντού σε όλη την ζωή σου”  λέει η Γιάννα η οποία μας μίλησε για το άθλημα. Αλλά και μας εξέφρασε το παράπονο της για την απουσία της πολιτείας και την έλλειψη υποδομών. “Είναι κρίμα η τοπική και κεντρική εξουσία να είναι απούσα στο νησί της Ζακύνθου και το τένις να είναι παραμελημένο από όλους”  δηλώνει με έμφαση η αθλήτρια με το πρόσωπο της να συννεφιάζει καθώς μιλά για το μοναδικό γήπεδο τένις που υπάρχει στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού το οποίο είναι ερειπωμένο και παρατημένο στην μοίρα του από τους αρμόδιους φορείς! Και συνέχισε λέγοντας: “Έφτιαξαν το ταρτάν του στίβου, τους προβολείς αλλά άφησαν εκτός ένα  μικρό γήπεδο που με λίγα χρήματα θα μπορούσε να μαζέψει τους αθλητές και να κάνει το Δημοτικό ακόμα πιο μεγάλο”.

Οι δύο τενίστριες λίγο πριν τον αγώνα
Ο “Δάσκαλος” Γιάννης Φαραός
Η νεαρή μαθήτρια

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις των υπολοίπων για αυτό το θέμα που θεωρούν (δικαίως) ότι οι υποδομές στο νησί μας για το τένις είναι μηδαμινές. “Βλέπετε ότι υπάρχει μόνο αυτός ο χώρος και το γήπεδο στην πλάζ του ΕΟΤ” συμπληρώνει η μικρή Ισμήνη. Συνεχίζοντας την βόλτα μας διακρίνουμε  στο 2ο γήπεδο τον “δάσκαλο” Γιάννη Φαραό, αδελφό του Πέτρου να παραδίδει μαθήματα σε μια νεαρή αθλήτρια. Διακόπτουμε αιφνιδίως την προπόνηση. “Γεια σας είμαστε από το ioniansports, τι ακριβώς κάνετε εδώ” ; Η απάντηση του Δασκάλου ήταν άμεση, “παραδίδουμε μαθήματα.” “Ονομάζομαι Γιάννης Φαραός έχω τελειώσει ΤΕΕΦΑ με ειδικότητα  στο τένις και αυτή την στιγμή εξασκώ το επάγγελμα μου”…  Η νεαρή αθλήτρια χαμογέλασε και με τον τρόπο της επιβράβευσε την προσπάθεια που γίνεται. Ο Γιάννης ασχολείται 15 χρόνια με το τένις και τις Ακαδημίες. “Το τένις στη Ζάκυνθο πηγαίνει πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές και βοήθεια από την πολιτεία” δήλωσε ο ίδιος

Στο τέλος ξαποστάσαμε πίνοντας ένα  δροσιστικό χυμό στην όμορφη βεράντα και ενώ ο ήλιος είχε περάσει το βουνό οι αθλητές-τριες έπαιρναν τις θέσεις τους μέσα στο γήπεδο για έναν ακόμα αγώνα. Εν τω μεταξύ στην τηλεόραση αγωνιζόταν εκείνη την στιγμή ο Τσιτσιπάς και τα βλέμματα όλων ήταν εκεί. Η βόλτα αυτή μας “δίδαξε” ότι τέτοιου είδους ρεπορτάζ τα χρειάζεται το τόπος, το νησί μας για να καταλάβει η εκάστοτε εξουσία ότι ο χώρος του αθλητισμού είναι μεγάλος και χρειάζεται έμπρακτα την απόλυτη στήριξη για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.