Είναι αναγκασμένη να περιμένει τις εξελίξεις η Ζάκυνθος για να ακούσει τα ευχάριστα που αφορούν την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Το πότε αυτό μπορεί να συμβεί, θα καθοριστεί από παρά πολλούς παράγοντες και καταστάσεις που έχουν να κάνουν με ένα παρασκήνιο που στην κυριολεξία οργιάζει.

Το πρώτο μήνυμα από τις Ενώσεις της Κρήτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλη γραμμένος το πήρε στη Γενική Συνέλευση. Και αυτό ήταν ένας Κρητικός όμιλος! Αυτό δεν ήταν μόνο μήνυμα ήταν απαίτηση από τις τέσσερις ενώσεις της μεγαλονήσου. Ετσι λοιπόν ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει ζεστά το θέμα. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα κοιτάξει και τα αλλά αιτήματα από άλλες νησιώτικές ΕΠΣ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Κρητικός όμιλος των 9 ομάδων είναι προ των πυλών αλλά και των 4 δευτεραθλητών που θα ανέβουν για να συμπληρώσουν τον αριθμό 13 των ομάδων που είναι σε αυτό τον όμιλο.

Οι πιέσεις που ασκούν και άλλες ενώσεις για διεύρυνση των ομίλων αλλά και των ομάδων, είναι πάρα πολύ μεγάλες προς την Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής αλλά και προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ιδιαίτερα το προεδρείο της Γ΄ Εθνικής δέχτηκε ουκ ολίγα πυρά για τον χρόνο που έβγαλε την προκήρυξη χωρίς να έχουν καταρτιστεί οι όμιλοι και χωρίς να μπουν στα υπόψιν οι πραγματικές ανάγκες των Σωματείων με τα έξοδα μετακινήσεων.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η αλλαγή της κυβέρνησης και φυσικά η αλλαγή στο Υφυπουργείο αθλητισμού με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αντικαθιστά τον Γιώργο Βασιλειάδη. Την ίδια στιγμή που το οργανωμένο ποδόσφαιρο ζητά την παρέμβαση του νέου Υφυπουργού ώστε να πάρουν τα χρήματα από την ΕΡΤ και να ολοκληρωθεί η πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση. Με αλλά λόγια γίνεται μια έκκληση για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου (η οποία παρέμβαση είχε ξεκινήσει επι Βασιλειάδη με τη σιωπηρή αποδοχή -κατά άλλους θορυβώδη ανυπαρξία- της ΕΠΟ).

Όλα τα μάτια έχουν πέσει να δουν τι θα πράξει ο νέος υπουργός. Θα τηρήσει την ίδια γραμμή με την αναδιάρθρωση; ή θα υπάρξουν αλλαγές έστω και μικρές που θα έχουν να κάνουν και με την αδικημένη Γ΄ Εθνική κατηγορία;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα πιέσει για να δημιουργηθεί ο κρητικός όμιλος και αν συμβεί αυτό, τότε η απόφαση που θα πάρει η ΕΕ θα είναι αλλαγές στην δομή όχι της προκήρυξης αλλά στους ομίλους της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Έτσι και αλλιώς η ΕΕ είναι αυτή που μπορεί να συμπληρώσει την όποια προκήρυξη μέσα από ανάγκες που προκύπτουν μετά την έκδοση της, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν κενά (άρθρο 15).

Στο παρασκήνιο η ΕΠΣ Ζακύνθου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται. Βέβαια αυτό θα φανεί από το αποτέλεσμα και εκεί θα δείξει εάν στα Εν Αθήναις γραφεί περνά ο δικός της λόγος! Ο χρόνος που ίσως απαιτηθεί να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο θα είναι έως το τέλος του Ιουλίου, ίσως και νωρίτερα εάν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν η ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι αναγκασμένη να περιμένει τις εξελίξεις και ίσως από μια καραμπόλα γεγονότων να βρεθεί στην Γ΄ Εθνική. Μην ξεχνάμε ότι 31 Ιουλίου του 2013 η Ζάκυνθος ήταν 7η στην Γ΄ Εθνική και με την τότε αναδιάρθρωση ανέβηκε στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.