Η ΕΠΟ με επιστολή της είχε ζητήσει να ισχύει από του χρόνου το νέο πρόγραμμα με την συμπλήρωση του εντύπου κάρτας υγείας του αθλητή και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είναι έτοιμος να δώσει παράταση.

Οι ομάδες ήδη προσπάθησαν μέσω γιατρών να πάρουν τις υπογραφές που απαιτούνται για τις σχετικές εξετάσεις αφότου φυσικά θα τις έκαναν. Ωστόσο ενημερώθηκαν πως οι γιατροί μπορούν να τους κάνουν δωρεάν τις σχετικές εξετάσεις μετά από ένα ραντεβού που μπορεί να πάει μετά από 2 ή 3 μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση εάν θέλουν πιο νωρίς υπάρχει σχετική επιβάρυνση. Επίσης από τα δύο Υπουργεία για να βοηθηθεί η κατάσταση τονίστηκε πως θα υπάρξει και άλλο ιατρικό προσωπικό που θα επιμορφωθεί για να μπορεί να κάνει αυτές τις εξετάσεις. Μόνο που αυτά τα σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί για τέλη Οκτωβρίου και ενώ το deadline ήταν για 8 με 9 Οκτωβρίου! Ο Βασιλειάδης με αυτά και με αυτά και μετά την σχετική επιστολή της ΕΠΟ αλλά και την κουβέντα που είχε με την πλευρά Γραμμένου θα δώσει παράταση.

Όσον αφορά την ΕΠΣ Ζακύνθου υπάρχουν εξελίξεις, καθώς η διοίκηση κάνει επαφές με Ιατρική εταιρία για να αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου τις εξετάσεις όλων των ποδοσφαιριστών με ανταπόδοση τα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ κατηγορίας να πάρουν την ονομασία της συγκεκριμένης ιατρικής εταιρίας. Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί και έως το τέλος αυτής της εβδομάδας πολύ πιθανόν να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Τι είναι η κάρτα υγείας

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4479/ 2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού, η διαδικασία της πιστοποίησης της υγείας των αθλητών – αθλητριών από την αγωνιστική περίοδο 2018 – 19 και εφεξής τροποποιείται ως ακολούθως :

  1. Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η ρύθμιση αφορά όλους τους ενεργούς αθλητές και αθλήτριες, όπως και τις νέες εγγραφές.
  2. Η κάρτα υγείας αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δε συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.
  3. Η κάρτα υγείας αθλητή προσκομίζεται υποχρεωτικά στον αρμόδιο Διαιτητή μαζί με το δελτίο αθλητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο αθλητής – αθλήτρια μηδενίζεται.
  4. Η κάρτα υγείας αθλητή θεωρείται ΜΟΝΟΝ από ιατρούς καρδιολόγους των μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων, ή από ιατρούς καρδιολόγους έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με ΝΠΔΔ, καθώς και από ιατρούς καρδιολόγους του ιδιωτικού τομέα, ή ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.
  5. Η κάρτα υγείας αθλητή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ chessfed.gr και αφορά κάθε είδους αθλητική εκδήλωση αγωνιστικού χαρακτήρα, η μη προσκόμιση της στον αρμόδιο Διαιτητή θα συνεπάγεται την απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.
  6. Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΕΣΟ παραμένει σε ισχύ MONO για τη δέουσα θεώρηση από το σωματείο των αθλητών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης. Επίσης δεν απαιτείται ιατρική θεώρηση στην αίτηση εγγραφής που θα συμπληρώνουν οι νέοι αθλητές, προκειμένου να τους εκδοθεί αθλητικό δελτίο. 

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Έριξε  Βόμβα! Απέκτησε Σουηδό στόπερ  από Α΄ Εθνική Λετονίας…

 

Από την ξένη αγορά συνεχίζει και ψωνίζει τη φετινή χρονιά ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυανοκίτρινοι που προετοιμάζονται για την πρεμιέρα του τοπικού πρωταθλήματος απέκτησαν τον Camron Nguesseu. Εναν κεντρικό αμυντικό 22 ετών. ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στο νησί και ενσωματώθηκε με τους νέους του συμπαίκτες. Ο  Κάμερον είναι γεννημένος στην Σουηδία με μητέρα από την Συρία και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική της Λετονίας και συγκεκριμένα στην Valmiera Glass έχοντας 2 συμμετοχές, αποχώρησε από την ομάδα για προσωπικούς λόγους. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός το απόγευμα της Δευτέρας έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Στάδιο και εξέπληξε τους πάντες με την φυσική του κατάσταση αφού είχε κάνει προετοιμασία με την πρώην ομάδα του.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.