Καταλληλότητες-άδειες γηπέδων αλλά και το σκόπελο της νομιμότητας καλούνται να ξεπεράσουν οι ομάδες, η διοργανώτρια αλλά και ο Δήμος
Tα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών έχουν προς το παρόν αδρανοποιηθεί αφού οδεύουμε στην καρδιά του καλοκαιριού. Όμως ‘ένα φλέγον θέμα που θα πρέπει να δουν όλοι όσοι εμπλέκονται στα τοπικά ποδόσφαιρα είναι το θέμα της καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, δηλαδή τα γήπεδα και οι χώροι τους. εκεί δηλαδή που θα γίνουν οι αγώνες αλλά και οι συναθροίσεις των απανταχού φίλων της στρογγυλής θεάς… Σίγουρα για άλλη μια χρονιά έρχεται στην επιφάνεια το ίδιο θέμα, κατά κάποιον τρόπο άλυτο όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Και όταν λέμε την λέξη “άλυτο” εννοούμε φυσικά ότι κανένα μα κανένα γήπεδο του νομού πλην του Δημοτικού σταδίου δεν έχει δεχθεί παρεμβάσεις για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση του! Ένα φαινόμενο λυπηρό, που μα δίνει την δυνατότητα να γκρινιάξουμε για χιλιοστή φορά… Την πραγματικότητα, όσοι ασχολούνται σε αυτόν τον χώρο την ξέρουν. Έλλειψη στρατηγικής, αδιαφορία από την κεντρική και τοπική εξουσία (πλην ΠΕ Ζακύνθου), αδιαφορία από την ίδια την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλλειψη χρημάτων και καμιά αντίδραση από τις ίδιες τις ομάδες, τους παράγοντες αλλά και εν μέρη και από την ίδια την διοργανώτρια παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες έχει κάνει. όλοι ενθυμούνται πέρυσι το χειμώνα την κίνηση των ποδοσφαιριστών να διαμαρτυρηθούν για την τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα του νησιού και παρά τις διαβεβαιώσεις την δημοτικής αρχής για παρεμβάσεις δεν έγινε απολύτως τίποτα. Το Δημοτικό Στάδιο είναι το μόνο που μπορεί να περάσει όλα τα τεστ, από εκεί και πέρα Αμπελοκήπων και Αγγερικού είναι στην ίδια κατάσταση, δηλαδή σε μαύρα χάλια. Το Γήπεδο του Μαχαιράδου πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες ακόμα και Γ΄ Εθνικής. Νόμιμο πλήρως είναι το γήπεδο των Βολίμων και της Λιθακιάς όπως και του Αγίου Λέοντα (όλα αυτά έχουν μπει στο νόμο περί αυθαίρετων). Από εκεί και πέρα αυτό που έχει μεγάλο πρόβλημα είναι το γήπεδο του Τσιλιβή αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκεί είναι συγκεχυμένο και έτσι όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα πάρει άδεια τέλεσης αγώνα. Στην ίδια κατάσταση είναι και το Ενωσιακό που και εκεί το καθεστώς είναι πλεγμένο με Μητρόπολη, Δήμο, ΕΠΣ και ΕΠΟ. Επίσης το γήπεδο αυτό, δεν έχει ενταχθεί ποτέ στο νόμο περί αυθαιρέτων. Όσον αφόρα την κατασκευή του γηπέδου Αμπελοκήπων από την ΠΕ Ζακύνθου οι πληροφορίες λένε ότι η καθαρογραμμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης, πρόσφατα πήγε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση με αποτέλεσμα, να θέλει τουλάχιστον 40 ημέρες ακόμα για να δοθεί το πράσινο φώς στην ΠΕ Ζάκυνθου για να δοθεί το έργο σε ανάδοχο εταιρία.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα της νομιμότητας όλων των ομάδων που θα πρέπει επιτέλους να φτιάξουν τους φακέλους τους έτσι ώστε να λειτουργήσουν σαν νόμιμοι σύλλογοι. Όλοι θυμόμαστε πέρυσι το καλοκαίρι τι έγινε στα γραφεία της ΠΕ Ζακύνθου, με τους παράγοντες των ομάδων να τρέχουν και να μην φτάνουν. Φέτος και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά κίνηση από τις ομάδες που έχουν εκκρεμότητες, κάτι που σημαίνει ότι ίσως ξαναζήσουμε στιγμές μοναδικές. Μόνο που φέτος η κα Λούτα θα έχει όλο το δίκιο με το μέρος της όχι μόνο να φωνάζει αλλά και να μην δίνει άδειες στις ομάδες που δεν θα έχουν νομιμοποιηθεί. “Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν πως δόθηκε πέρυσι το πράσινο φως για να αγωνιστούν οι ομάδες! Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, πολλά είναι τα άλυτα προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι Σύλλογοι αλλά και οι φορείς μέχρι να αρχίσουν και επισήμως οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.