Πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου που διασφαλίζει τις ισορροπίες στην Γ΄ Εθνική

Αφού η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες των ομάδων που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, έρχονται αυτό να το κάνουν οι παράγοντες των ομάδων και φυσικά οι ίδιες οι Ενώσεις που βλέπουν και ζουν αυτή την οδυνηρή καθημερινότητα σε αυτό το πλέον υποβαθμισμένο μετά την αναδιάρθρωση πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Σιγά σιγά ομάδες υποχωρούν ή στην καλύτερη περίπτωση συγχωνεύονται με άλλες ομάδες για να αντέξουν την πίεση και την οικονομική λαίλαπα! Από τις 116 ομάδες κανείς δεν είναι σίγουρος πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή έως την καταλυτική ημερομηνία τις 7ης Ιουλίου και ίσως πάλι να δούμε το οδυνηρό φαινόμενο να υπάρχουν όμιλοι με 11 και 12 ομάδες και το πρωτάθλημα να τελειώνει μέσα σε 3-4 μήνες!

Η ΕΠΣ Ζακύνθου λοιπόν αφουγκραζόμενη τα δισεπίλυτα προβλήματα, καταθέτει μια νέα πρόταση στην Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας μέσα από την οποία λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα έτσι ώστε να μείνουν οι ομάδες 116 και 14 και στους 8 ομίλους της Γ΄ Εθνικής.

Η ΕΠΣ Ζακύνθου ζητά αν αποχωρήσει κάποια ομάδα για οποιαδήποτε λόγο από την Γ΄ Εθνική το κενό της να αναπληρώνεται από ομάδα (δευτεραθλήτρια) από την οικεία Ένωση στην οποία ανήκει. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί, ο ίδιος ο χάρτης της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας αλλά και δεν αφανίζονται  οι ίδιες οι Ενώσεις.

 Η συγκεκριμένη  πρόταση έχει σταλεί στη αρμόδια Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας,φυσικά τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και ίσως να περάσει στο τέλος από την Γ΄ Συνέλευση της ΕΠΟ

Η πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου

Κύριε πρόεδρε

Σε συνέχεια των προτάσεων μας για την εύρυθμη λειτουργία της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 στην οποία ήδη η Ένωση μας έχει δύο (2) εκπροσώπους, θα θέλαμε να σας προτείνουμε τα ακόλουθα σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η πρόταση μας για την δημιουργία 10 ομίλων.

Η Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι κατηγορία υποδομών και δεν λογίζεται να αγωνίζονται οι ομάδες λιγότερο από 8 μήνες (26-30 αγώνες).

Θα θέλαμε στη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος να συμπεριλάβετε το κλείδωμα τουλάχιστον δεκατεσσάρων ομάδων (14) ανά όμιλο.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο μια από τις 116 ομάδες που έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα, να αντικατασταθεί από τον δευτεραθλητή η τριταθλητή της οικίας Ένωσης.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο η κάθε Ένωση θα διατηρήσει τον αριθμό των εκπροσωπών της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας 2019-2020.

Το αίτημα αυτό να υποστηριχτεί στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28/6/2019

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας

Ο Γραμματέας Χαρ. Ραυτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.