Επιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμού σε ένα μεταβατικό πρωτάθλημα 10+10 ομάδων, αλλά εξετάζει όλες τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο διάλογο που θα προηγηθεί των αποφάσεων.

«Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος», δηλώνει ο Γιώργος Βασιλειάδης στο News 24/7, με τις σχετικές εξελίξεις να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, το αργότερο αρχές της επομένης εβομάδας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιμένει στην πρότασή του το επόμενο -μεταβατικό- πρωτάθλημα να είναι πρωτάθλημα 10+10 ομάδων, ώστε από την μεθεπόμενη περίοδο να οδηγηθούμε σε ένα πρωτάθλημα 10 ομάδων και τεσσάρων γύρων. Ενα πρωτάθλημα που θα έχει έσοδα 30.000.000 ευρώ από τηλεοπτικά έσοδα (ΕΡΤ) και 40.000.000 ευρώ (NOVA).

Ταυτόχρονα, όμως, ο Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίζεται ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση για την αναδιάρθρωση κατατεθεί και συμφωνηθεί.

Σημειώνεται πάντως πως προς το παρόν ο υφυπουργός αθλητισμού δεν έχει συναντήσει τη ηγεσία της Super League προκειμένου να αναλύσει και να αναπτύξει το σχέδιο του.

Τι προβλέπει το σχέδιο του Υφυπουργού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, στη Super League θα ενταχθούν 20 ομάδες, 16 από το φετινό πρωτάθλημα, και 4 από τις πρώτες θέσεις της Football League, δηλαδή ΟΦΗ, Άρης, Παναχαϊκή και Κισσαμικός.

Σημείωση: Υπάρχει σκέψη αν τελικά αποφασιστεί να υποβιβαστούν Κέρκυρα και Πλατανιάς τις θέσεις τους να καταλάβουν Δόξα Δράμας και Τρίκαλα. Ο προβληματισμός έγκειται στο  ότι οι δύο υποβιβασθείσες ομάδες έχουν ήδη τη δομή και την εμπειρία μιας ΠΑΕ, καθώς επίσης και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.

Οι 20 ομάδες με κλήρωση χωρίζονται σε 2 ισοδύναμες δεκάδες.

Η κλήρωση γίνεται μεταξύ των μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) που ανά δύο τοποθετούνται σε δύο ομίλους. Το ίδιο γίνεται και με τις 6 επόμενες, ίδιας δυναμικότητας, οι οποίες ανά τρεις τοποθετούνται επίσης στους δύο ομίλους. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τους 6 τελευταίους του φετινού πρωταθλήματος, που ανά τρεις τοποθετούνται στους προαναφερθέντες δύο ομίλους. Οι 4 ομάδες της Football League που προαναφέραμε ομοίως τοποθετούνται με κλήρωση ανά δύο στους δύο ομίλους.

Έτσι σχηματίζονται δύο δεκάδες ομάδων περίπου ισοδύναμες, οι οποίες δίνουν 18 αγώνες η καθεμία. Δηλαδή, εντός κι εκτός έδρας.

Έτσι, περίπου τον Γενάρη του 2019 θα υπάρχει μία βαθμολογία από 1-10 για κάθε έναν από τους δύο ομίλους.

Οι 5 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή συνολικά 10 ομάδες, οι πλέον ισχυρές, κάνουν επίσης ένα νέο πρωτάθλημα 18 αγώνων, με στόχο οι 5 πρώτες ομάδες να καλύψουν τις θέσεις στις διεθνείς οργανώσεις της UEFA. Ενώ οι δύο τελευταίες να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους στον δεύτερο όμιλο, μικρότερης δυναμικότητας. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τις απομείνασες 10 ομάδες, οι οποίες σε 18 αγώνες έχουν στόχο οι μεν 2 πρώτες στη βαθμολογία ομάδες να ενταχθούν στην ισχυρή δεκάδα, οι δε τρεις ή τέσσερις τελευταίες να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Football League.

Η Football League στο επόμενο πρωτάθλημα 2018-2019 θα έχει στις τάξεις της 12 ομάδες.

Αυτό είναι σε γενικές το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Βεβαίως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν, κανονισμοί που πρέπει να τροποποιηθούν, καταστατικά που πρέπει ν’ αλλάξουν μορφή, οικονομικά κονδύλια που πρέπει με προσοχή να κατανεμηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.