Το κόψιμο από τους πίνακες διαιτησίας πολλών και καλών διαιτητών από τον πρόεδρο της ΚΕΔ  Βίτορ Περέϊρα έχει περάσει από πολλούς στα ψιλά γράμματα των αθλητικών εφημερίδων αλλά και ιστοσελίδων. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο οδυνηρή και μεταφράζεται σε “αίμα” από τις κινήσεις που ‘έγιναν. Με πρόσχημα λοιπόν την εξέλιξη και την ηλικία ο κος Περέϊρα έκοψε από τους πίνακες διαιτησίας ικανότατους διαιτητές που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο της Β΄ και Γ΄  Εθνικής κατηγορίας.

Στην τοπική Ένωση της Ζακύνθου έγινε όπως και σε όλες σχεδόν τις Ενώσεις “σφαγή” και και έξω από τους πίνακες τριών από τους τέσσερις αξιολογημένους διαιτητές!  Ο Κώστας Ψάρρης ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος διαιτητής 27 ετών βρέθηκε στην Σούπερ Λίγκα. Αυτή ήταν η ευχάριστη είδηση των ημερών! Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά την αντιμετώπιση των Ζακυνθινιών διαιτητών!

Ο Αντώνης Πυλαρινός ο οποίος ήταν βοηθός στην Σούπερ Λίγκα κόπηκε (λόγω ηλικίας) να συνεχίζει να είναι σε υψηλό επίπεδο, το ίδιο συνέβη και για τον Άγγελο Αδαμόπουλο ο οποίος κόπηκε από τους πίνακες της Β΄ Εθνικής, το ίδιο συνέβη και με τον Γιάννη Καλογεράκο που κόπηκε και αυτός από τους πίνακες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας! Το ερώτημα όμως είναι Πυλαρινός και Αδαμόπουλος δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τουλάχιστον στις πιο κάτω κατηγορίες; γιατί κόπηκαν εντελώς από τους πίνακες; Δηλαδή με την πολιτική του εφαρμόζει ο Περείρα ποιος διαιτητής από τις τοπικές Ενώσεις, από τους ήδη κομμένους θα έχει το σθένος να συνεχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να ανέβει πιο ψηλά;

Για άλλη μια φορά λοιπόν το τίμημα είναι βαρύ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που χάνει αξιόλογους διαιτητές επιπέδου. Για την ΕΠΣ Ζάκυνθου το να έχει μόνο έναν διαιτητή αξιολογημένο είναι μια τεράστια απώλεια και μια ήττα. Βέβαια τι να πει κανείς για την ΕΠΣ Αχαϊάς που από τους 15-16 διαιτητές έμειναν στους πίνακες μόνο 5!   Στο θέμα της διαιτησίας, για το οποίο ασκήθηκε έντονη κριτική για τους πίνακες, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα που ήταν παρών στη ΓΣ με εκπροσώπους των Ενώσεων.

Από την μεριά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζάκυνθου άσκησε έντονη κριτική στον Περεϊρα για τις αποφάσεις τους τονίζοντας ότι αποδυναμώνεται ο ρόλος των Ενώσεων και υποβαθμίζονται οι διαιτητές που θα μπορούσαν ακόμα να προσφέρουν στις Εθνικές κατηγορίες. Βέβαια το ζητούμενο από την κριτική που έκαναν πολλές Ενώσεις είναι αν “ίδρωσε το αυτί” του προέδρου της ΚΕΔ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.