Πέρυσι διοργανώθηκε άψογα και απέκτησε μεγάλη βαρύτητα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να γίνει ένας σπουδαίος θεσμός. Φέτος ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά δημιουργώντας μεγαλύτερες προσδοκίες. Ο λόγος για το “Βεζάλ Cup” που θα διεξαχθεί στην Λίμνη του Κερίου το διήμερο 12-13 Μαίου 2018.

Η περσινή εκδήλωση είχε την απόλυτη συμμετοχή και την παρουσία εκατοντάδων  επισκεπτών στην όμορφη αυτή περιοχή. Για τον λόγο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το τι θα γίνει φέτος στη στο Κερί Ζακύνθου.

Στα γραφεία του ΑΝΟΖ στην περιοχή του Κρυονερίου το  πρωί της Κυριακής τα μέλη της Επιτροπής μίλησαν στα ΜΜΕ για το όλο εγχείρημα. Εκεί παραβρέθηκαν Η Ντένια Βυθούλκα, η Αθηνά Τσάτσου, ο Λεωνίδας Μαλιούφας και ο Γιάννης Κούτσης. Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο παρουσιαστής της όλης εκδήλωσης Γιώργος Αναγνωστόπουλος .

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν….


Ντένια Βυθούλκα μέλος της οργανωτικής επιτροπής

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ΒΕΖΑΛ Cup αγαπήθηκε από τον κόσμο και κυρίως από τα παιδιά. Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώθηκε πρώτη φορά πέρυσι με αφορμή το συνέδριο ΒΕΖΑΛ που έγινε στη Ζάκυνθο αλλά και μια παλαιότερη πρωτοβουλία τα ΒΕΖΑΛΕΙΑ. όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρξουν διάφορα αγωνίσματα που θα πάρουν μέρος τα παιδιά. Το Σάββατο 12 Μαΐου και την Κυριακή 13 Μαΐου όλοι άνω των 14 ετών. Τα αθλήματα που θα έχουμε φέτος θα είναι beach soccer, κολύμβηση, αγώνες δρόμου, ιστιοπλοΐα και σκυταλοδρομία. Στόχος μας είναι ότι το “Βεζάλ Cup”  να διοργανώνεται κάθε χρόνο με ακόμα περισσότερα αθλήματα αλλά και με συμμετοχές έξω από το νησί μας κυρίως από τα Ιόνια Νησιά. και αυτό θα είναι μια πρόκληση για εμάς την επόμενη χρονιά. Η όλη εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Λίμνη Κερίου.  Είναι μια περιοχή που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την συγκεκριμένο event για όλα τα αθλήματα που θα διεξαχθούν εκεί. Αλλά φυσικά και για τον κόσμο που θα επισκεφτεί αυτό τον όμορφο τόπο.   


Αθηνά Τσάτσου μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Στις 12 και 13 Μαΐου θα γίνει μια προσπάθεια συλλογική από φορείς, σχολεία, από εκπαιδευτικούς από γονείς, ώστε να προαχθεί η μαζική συμμετοχή των παιδιών μας αλλά και των συμπολιτών μας όλων των ηλικιών στον αθλητισμό. Να προάγουμε αξίες όπως το ευ αγωνίζεσθε. Θα γίνει μια προσπάθεια να απομακρύνουμε τα παιδιά μας να τα απομακρύνουμε από τα ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να βιώσουν την χαρά του αθλητισμού σε ένα φυσικό περιβάλλον, όπως είναι το πανέμορφο Κερί. Έχουμε την  περυσινή εμπειρία και να τους ευχαριστήσουμε θερμά που συνεργάστηκαν έτσι ‘ώστε να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Τον ΑΝΟΖ, την ΕΠΣ Ζακύνθου, τον Δήμο, την Περιφέρεια, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ίσως και το Επιμελητήριο Ζακύνθου και ευελπιστούμε στο καλύτερο αποτέλεσμα την φετινή χρονιά. Να τονίσουμε ότι τόσο η δήλωση συμμετοχής όσο και η είσοδος δεν θα επιβαρύνει κανέναν οικονομικά, είναι όλα χωρίς χρήματα.


Λεωνίδας Μαλιούφας Πρόεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής

Εμείς σαν Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου είχαμε την εμπειρία την πρώτη χρονιά το 2016 να διοργανώσουμε το  πρωτάθλημα beach soccer είχαμε την τύχη με καλεσμένη την εθνική ομάδα άμμου. Αυτό μας έδωσε την δύναμη και το πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλά πράγματα. Ευτυχώς ήρθαν οι δύο ωραίες κύριες  Ντένια Βυθούλκα και η Αθηνά Τσάτσου που θέλουν να προσφέρουν και σε εμάς στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας. θέλω φυσικά να ευχαριστήσω τον κο Γιάννη Κούτση τον πρόεδρο του ΑΝΟΖ που στήριξε την διοργάνωση, όπως επίσης οι άνθρωποι του Χωριού (Κερί) που βοήθησαν τα μέγιστα με πρωτεργάτη τον πρόεδρο κο Λιβέρη. Η Ένωση πέρυσι ήταν από τους κυριότερους πυλώνες από πλευρά συμμετοχών με 150 παιδιά από διάφορα σχολεία του νησιού και γύρω 100 άτομα επιπλέον δηλαδή σύνολο 2500 συμμετοχές. Είναι ένας αριθμός τεράστιος σε αυτό τον χώρο και μέσα σε δυο ημέρες. Επίσης η Πρωτοβάθμια που είναι ένα ;σημαντικός πυλώνας μαζί με την κα Τσάτσου που μας  έχει στηρίξει σε κάθε βήμα. Επίσης φέτος θα είναι κάτι το διαφορετικό καθώς θα έρθουν οι άνθρωποι από τον Βέλγιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες αυτό το διήμερο στο Κερί. Οι ίδιοι εξέφρασαν την επιθυμία να είναι εδώ και αυτό μα ς δίνει μεγαλύτερη χαρά αλλά και κίνητρο Έχουμε όμως πλέον την εμπειρία να διαχειριστούμε καλύτερα όλη την εκδήλωση. Αυτό περιμένουμε και από τους φορείς να πειστούν ότι αξίζει τον κόπο και να το χρηματοδοτήσουν λίγο παραπάνω. Είμαστε σε συνεννόηση και με την ΕΠΟ μήπως καταφέρουμε να έχουν ομάδες ανδρών και γυναικών στο beach soccer και πολύ σύντομα να ξέρουμε. Εμείς καλούμε το κόσμο να έρθει να δει ένα άλλο είδος αθλητισμού σε ένα άλλο περιβάλλον μη τοξικό.


Γιάννη Κούτσης Πρόεδρος ΑΝΟΖ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η συμμετοχή. Στο να αγωνιστεί κάποιος ή κάποια σε οποιοδήποτε άθλημα. Κυρίως τα παιδιά που τα τραβάει μακριά από αλλά πράγματα όπως αυτή την στιγμή είναι τα ηλεκτρονικά. Σαν ΑΝΟΖ χαιρόμαστε πάρα πολύ γιατί πρώτη φορά θα εντάξουμε και την ιστιοπλοΐα στο πρόγραμμα των αγώνων με παιδιά μέχρι 14 ετών σε δυο κατηγορίες. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσα παιδιά το επιθυμούν. Παράλληλα με την κολύμβηση που πέρυσι πήγε πάρα πολύ καλά με μεγάλη συμμετοχή από τα σχολεία, θα προσπαθήσουμε να είμαστε στην διοργάνωση άρτιοι, που πέρυσι είχαμε προβλήματα την πρώτη ήμερα με το καιρό. Και προσδοκούμε μελλοντικά να εντάξουμε και την Ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας στον Κόλπο του Κεριού σε αγώνα επίδειξης. Η εκδήλωση θα δώσει ειδικά στους Βέλγους που θα έρθουν και είναι η ψυχή του συνεδρίου να καταλάβουν ότι το “Βεζάλ cup”  είναι δίπλα στην αρχική ιδέα του συνεδρίου σε σύμπραξη με την τοπική κοινωνία.    

   

Φώτο από την περσινή αθλητική εκδήλωση

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.