Το 2020 σημάδεψε τον ζακυνθινό αθλητισμό με γεγονότα που τα περισσότερα από αυτά ήταν αρνητικά. Υπήρχε όμως και η θετική πλευρά η οποία όμως πέρασε απαρατήρητη μπροστά στην λαίλαπα του Κορωνοίου που επί της ουσίας τα ισοπέδωσε όλα αλλά και από τις απωλείες. Από την αρχή της χρονιάς (2020) υπήρχε ο αρνητισμός πάνω από το νησί της Ζακύνθου.

Ας δούμε τα κυριότερα αθλητικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που μας αποχαιρετά.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΖ, Γιάννης Φιλιποππολίτης, ο τεχνικός του ΖΑΟ Τάσος Κουμπλής, ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Διονύσης Κακολύρης που έφυγε τόσο απότομα από κοντά μας και ο Αν. Φουρνογεράκης (Τσιλιώρης) παλιός άσος του ΑΠΣ Ζάκυνθος που έφυγε από τη ζωή.

Τον Ιανουάριο η τότε ΕΠΣ Ζακύνθου ρίχνει την βόμβα και ανακοινώνει εκείνο το πρωινό της 10ης Γενάρη ότι θα κάνει τις εκλογές στις 20 του μήνα και όχι στο τέλος του Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένες! Μέσα σε 10 ημέρες τα επιτελεία πήραν φωτιά και στις 20 του Γενάρη εν μέσω μιας μάχης που παίχτηκε στα παρασκήνια με τα «λαδοτύρια» να  έχουν την τιμητική τους ο συνδυασμός του Γιάννη Φιλιποππολίτη που υποστηρίχτηκε από την ΑΕΚ κέρδισε τις εκλογές με 9-0 με 17 ΝΑΙ 4 ΟΧΙ και 1 ΠΑΡΩΝ! Η πλευρά του απερχόμενου προέδρου Λεωνίδα Μαλιούφα υπέστη μια ταπεινωτική ήττα, αφού αντί να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της, έπεσε στον λάκκο που η ίδια είχε σκάψει!

Λίγες ημέρες αργότερα έσκασε η τεράστια βόμβα που συντάραξε το ζακυνθινό ποδόσφαιρο με τα δεκάδες παράτυπα δελτία ομάδων του τοπικού πρωταθλήματος. Όλα ξεκίνησαν από μια κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΑΟ Τσιλιβή ο οποίος δεν είχε πραγματικό δελτίο στην ΕΠΟ! Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται γρήγορα και τα γεγονότα να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας!

Πίσω από όλα αυτά όπως αποδείκτηκε εκ των υστέρων ήταν ο πρώην υπάλληλος της Ένωσης ο οποίος είχε κάνει  σωρεία παρανομιών. Η ΕΠΣ Ζακύνθου κλείνει τα γραφεία της και κάνει ξεκαθάρισμα δελτίων, διαπιστώνει ότι σε μερικά από τα γραφεία της γίνεται χαμός! Ο ΑΟ Τσιλιβή διώκεται από την Επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών της ΕΠΟ για 4 παραβάσεις και καλείται σε απολογία! Στην Αθήνα ο πρώην υπάλληλος παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του, στην τοποθέτησή του ισχυρίστηκε ότι δεν κατέθετε τις αιτήσεις μεταβολών  ή τις ομαδικές αποδεσμεύσεις ή τις ελληνοποιήσεις διότι παρακρατούσε τα παράβολα τα οποία εισέπραττε από τις ομάδες , επειδή η διοίκηση του κ. Μαλιούφα τον χρωστούσε 3.800 ευρώ από δεδουλευμένα! Στο νησί όλες οι ομάδες βρέθηκαν με δεκάδες παράτυπα δελτία στην κατοχή τους με αποτέλεσμα η ΕΠΣ Ζακύνθου να βάλει λουκέτο στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο!

Το Μάρτιο ήρθε ο Κορωνοίος να ισοπεδώσει ότι είχε απομείνει όρθιο στο τοπικό ζακυνθινό ποδόσφαιρο! Με το λουκέτο να παραμένει, αυτή την φορά για άλλο λόγο, ο Εθνικός Σκουλικάδου αναδείχτηκε πρωταθλητής και ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με απόφαση της ΕΠΟ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Εθνικός ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική στις 29/4.

Η Ζάκυνθος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να πάρει την 4η θέση το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και να παραμείνει στην κατηγορία. Το ίδιο συνέβη και με τον ΑΟ Τσιλιβή που έκανε μια πολύ καλή πορεία κυρίως στον Α΄ γύρο και κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική. Οι βαθμολογίες επικυρώθηκαν στις 29/4.

Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Δόξας Πηγαδακίων που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αφού το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ποτέ και η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα να εξασφαλίσει την θέση της και την επόμενη χρονιά. Ο Σύλλογος μέχρι εκείνη την στιγμή τα είχε πάει περίφημα.

Η ΑΓΕΖ του μπάσκετ δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ΕΣΚΑΗ μια αρνητική εξέλιξη για το ζακυνθινό μπάσκετ αλλά και για τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο πρόωρος τερματισμός όλων των πρωταθλημάτων λόγω του Κορωνοίου, δημιούργησε άσχημες καταστάσεις το καλοκαίρι να περνά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και χωρίς καμία ποδοσφαιρική είδηση.

Στις 31 Αυγούστου η νέα διοικηση του ΖΑΟ Βόλει ρίχνει την βόμβα και ανακοινώνει την πρόσληψη για το πάγο της τεχνικής ηγεσίας του θρυλικού Τάσου Κουμπλή!

Στο τέλος του καλοκαιριού οι 3 ομάδες που παίζουν στη Γ΄ Εθνική (το Τσιλιβή δήλωσε συμμετοχή), αρχίζουν την προετοιμασία τους εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής του 9ου ομίλου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου συνέβη κάτι τραγικό καθώς έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Διονύσης Κακολύρης (Μπιλίλος), βυθίζοντας στο πένθος όλη την ποδοσφαιρική και όχι μόνο Ζάκυνθο! Ο Θάνατος του Κακολύρη ήταν ένα μεγάλο σοκ για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο!

Στις 11 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη σέντρα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία με τις τρεις ομάδες του νησιού να ρίχνονται στην μάχη. Ζάκυνθος, Τσιλιβή και Εθνικός Σκουλικάδου, μόλις που πρόλαβαν να παίξουν λίγες αγωνιστικές με το πρωτάθλημα να διακόπτεται εκ νέου λόγω του 2ου κύματος του Κορωνοίου στις 5 Νοεμβρίου!

Στις 6 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ένας παλιός άσος της ομάδας της Ζακύνθου ο Τάσης Φουρνογεράκης ή Τσιλιώρης πήγε να βρει τον Καπανδρίτη, τον Κουμπαρούλη και τον Χαριάτη. Μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.