Είναι στιγμές που δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις. Στιγμές χαραγμένες βαθιά στη μνήμη και κάθε τέτοια ημέρα έρχονται ξανά και ξανά να θυμίζουν το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Σαν σήμερα στις 31 Ιουλίου 2013 ο ΑΠΣ Ζάκυνθος ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Το όνειρο δεκαετιών, γίνεται πραγματικότητα και εκείνο το μεσημέρι στις 3 στο ραδιόφωνο του Ερμή και στην εκπομπή “EL CLASICO”, έμελλε να μείνει την ιστορία, όταν ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης, πήρε τηλέφωνο από την Αθήνα και με τρεμάμενη φωνή από την συγκίνηση αναφώνησε “είμαστε στη Β΄ Εθνική”.

Το ιστορικό πρωτοσέλιδο της 1ης Αυγούστου της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ

Από εκείνη την στιγμή και μετά ένα ντελίριο ενθουσιασμού επικράτησε σε όλο το νησί με τους απανταχού φίλους της ομάδας να πανηγυρίζουν την άνοδο της ομάδας, έστω και με τον τρόπο της αναδιάρθρωσης που έγινε τότε. Αυτή ήταν και η πιο μεγάλη στιγμή του συλλόγου από την στιγμή που ιδρύθηκε το 1961. Το νησί της Ζακύνθου στην πορεία αυτών των 3 χρόνων στη μεγάλη κατηγορία έζησε μαγικές και ιστορικές στιγμές!

Η πρώτη χρονιά της ομάδας στη Β΄ Εθνική 2013-2014 με Τζιανλούκα Κολονέλο προπονητή
Η σπουδαία ομάδα της 2ης χρονιάς 2014-2015
Φωτο της 3ης χρονιάς με τον τεράστιο Ζουάντ Ζαίρί να πανηγυρίζει γκολ του Αποστόλου

Τεράστιες ομάδες ήρθαν στο νησί, ομάδες με βαριά φανέλα και “προσκύνησαν” την βασίλισσα του Ιονίου. Σπουδαίοι ήταν οι παίκτες που ήρθαν και φόρεσαν την φανέλα με τον Ζαουάντ Ζαιρί να είναι ο πιο σπουδαίος όλων. Σπουδαίοι επίσης ήταν και οι προπονητές. Τυχεροί οι ζακυνθινοί παίκτες που αγωνίστηκαν στην μεγάλη κατηγορία.

Οι κυανόκιτρινοι τα δύο πρώτα χρόνια έκαναν καταπληκτικές πορείες με όλη την Ελλάδα να παραμιλά για τη Ζάκυνθο. Η 3η χρονιά ήταν εξίσου καλή, αλλά από την μία τα οικονομικά προβλήματα και από την άλλη ένα ολόκληρο σύστημα που δεν την ήθελε στην κατηγορία, επήλθε το μοιραίο και εκείνο το μεσημέρι στις 26 Οκτωβρίου και πάλι στην εκπομπή “ΕL CLASICO” γράφτηκε ο επίλογος της ομάδας στη Β΄ Εθνική και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι όμως, ότι σε αυτά τα χρόνια η Ζάκυνθος δυνάμωσε και διαφήμισε το νησί σε όλη την Ελλάδα για την αγωνιστικότητα της αλλά και για τον τίμιο αγώνα που έδωσε. Η Β΄ Εθνική ήταν μια βαριά παρακαταθήκη για τον Σύλλογο και άλλαξε το ειδικό βάρος της φανέλας. Ο μεγάλος και ιστορικός ηγέτης της ομάδας Στέλιος Γούναρης μαζί με το επιτελείο του έδωσαν το όραμα που επιζητούσαν δεκαετίες οι χιλιάδες φίλοι του Συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.