Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Γράφει ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης. Δεν είναι ο προορισμός που κάνει ξεχωριστό ως παιχνίδι το ποδόσφαιρο και γενικότερα τα σπορ, είναι το ταξίδι. Για την ομάδα της Ζακύνθου, αυτός ο προορισμός για το ταξίδι στη Β΄ Εθνική ήταν γεμάτος από πολλά εμπόδια, τα οποία, στο τέλος αυτού του ταξιδιού, δεν μπόρεσε ο σύλλογος να περάσει με επιτυχία. Αυτό το ταξίδι της Β΄ Εθνικής, ήταν σύντομο, για τον οργανισμό που λέγεται “ΑΠΣ Ζάκυνθος”.

Σύντομο, γιατί ο πρώτος γύρος χάθηκε χωρίς να καταλάβει κανείς πόσο γρήγορα συνέβη!  Μια ομάδα ειδικών συνθηκών και μετά κάθε Τετάρτη Κυριακή η ομάδα να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ήταν ανυπέρβλητα τα εμπόδια που μπήκαν στην διαδρομή και στο τέλος όλος αυτός ο οργανισμός κουράστηκε από τις συνεχείς μάχες (αγωνιστικές και δικαστικές) και  τελικά επήλθε το μοιραίο.

Η Ζάκυνθος,  μετά από αυτό τον τιτάνιο αγώνα, “έπεσε μαχόμενη” στη Γ΄ Εθνική, εκεί που ήταν πριν μερικούς μήνες, πριν αρχίσει από τον περασμένο Αύγουστο, αυτή η φαρσοκωμωδία από μέρους των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου αλλά και του κράτους. Η Ζάκυνθος, για 2η φορά στην ιστορία της πέρασε από την Β΄ Εθνική,  αφήνοντας το δικό της “αποτύπωμα” και με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει.

Άλλωστε… οι μεγάλες ομάδες είναι καταδικασμένες να πρωταγωνιστούν και να επιστρέφουν ξανά και ξανά για να δοξαστούν και να γράφουν ιστορία. Το κεφαλαίο αυτό της Β΄ Εθνικής,  επί της ουσίας έκλεισε προχθές στο απόγευμα με τον τελευταίο αγώνα της κυανοκίτρινης ομάδας στην Ιεράπετρα. Τυπικά αυτό θα συμβεί με την απολογιστική Γενική Συνέλευση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος, όποτε αυτό θα συμβεί.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί,   είναι να γίνει εκκαθάριση της ΠΑΕ και κλείσιμο αυτής και επιστροφή της ομάδας στον Ερασιτέχνη, ο οποίος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για να βγει μια νέα (ενδεχομένως) διοίκηση που θα τρέξει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Αυτό είναι το σήμερα του Συλλόγου. Το αύριο,  πιθανόν να είναι διαφορετικό!  Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή είναι ότι ο ισχυρός ηγέτης της ομάδας Στέλιος Γούναρης έχει γνωστοποιήσει (όχι επίσημα) την αποχώρηση του από την ομάδα την οποία υπηρετεί ανελλιπώς από το καλοκαίρι του 2007.

Αυτό φυσικά μένει να οριστικοποιηθεί όταν θα γίνει η απολογιστική Γενική Συνέλευση της ομάδας. Μετά από 15 συναπτά έτη ο ‘άνθρωπος εκείνος που έκανε την ομάδα μεγάλη και δυο φορές την ανέβασε στη Β΄ Εθνική, έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από τα διοικητικά δρώμενα, παραμένοντας όμως δίπλα στον σύλλογο για να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο.

Αν συμβεί αυτό, τότε η Ζάκυνθος θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να βρει τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την ομαλή πορεία της ομάδας. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η μόνη υπαρκτή, σοβαρή και υπεύθυνη κίνηση γίνεται από τον άνθρωπο που ήταν δίπλα στον Στέλιο Γούναρη, τον Διονύσιο Κορωνιό. Ο Νο “2” της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος έχει την πρόθεση να βγει μπροστά αλλά με κάποιες προϋποθέσεις και αυτές είναι να βγει “συμπαίκτες” για να μπουν γερές βάσεις στο νέο αυτό “οικοδόμημα.”

 Συμπαίκτες που θα έχουν ένα κοινό όραμα για μια Ζάκυνθο που θα φτιάξει πάνω από όλα το σπίτι της με ότι αυτό συνεπάγεται. Το όραμα είναι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος να αποκτήσει ένα συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από ανθρώπους που θα βάλουν χρήματα, από τεχνοκράτες που θα βάλουν την γνώση τους και από απλούς ανθρώπους που θα είναι καθημερινά δίπλα στην ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει οι πρώτες ζυμώσεις για το πως μπορεί να επιτευχτεί αυτό. Ο κόσμος της ομάδας, θέλει να δει κάτι διαφορετικό, θέλει να δει μια νέα προοπτική που θα δώσει στην ομάδα αυτό που λείπει όλα αυτά τα χρόνια. Μια διοίκηση που θα πάει τον σύλλογο στη νέα εποχή.

Μέχρι στιγμής ο κος Κορωνιός δεν “ανοίξει κανένα από τα χαρτιά του”. Αυτό προφανώς να γίνει στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ομάδας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο κος Κορωνιός για να μπει στην ουσία αυτής της κατάστασης θα πρέπει η ομάδα να κινηθεί διαφορετικά σε όλα τα επίπεδα, αλλιώς θα κάνει πίσω.   Η κίνηση αυτή,  πολύ πιθανόν να έχει την στήριξη του Στέλιου Γούναρη καθώς τους δυο αυτούς άνδρες τους συνδέει  μια άψογη συνεργασία κάτω από δύσκολές συνθήκες αλλά και η εκτίμηση και ο σεβασμός.

Η πόρτα της ομάδας για τον ισχυρό διοικητικό ηγέτη Στέλιο Γούναρη θα μείνει ανοικτή αν είναι ο Κορωνιός στην διοίκηση, και όταν λέμε ανοικτή εννοούμε ότι ένας τέτοιος άνθρωπος με τόση μεγάλη εμπειρία πάντα θα χρειάζεται στην ομάδα της Ζακύνθου, έστω και για μια απλή συμβουλή.  Από εκεί και πέρα, στον κοντινό ορίζοντα δεν υπάρχει ούτε ίχνος σκιάς για κάποια άλλη κίνηση που να θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά δρώμενα της Ζακύνθου.

Θα ήταν ευχής έργον να αποφασίσει ο Γιώργος Θεοδόσης να εμπλακεί αλλά ο γνωστός αυτός επιχειρηματίας έχει ανοίξει τα δικά του πανιά και πολύ δύσκολο να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Ο κος Θεοδόσης βοήθησε την ομάδα με την εγγυητική επιστολή στη Β΄ Εθνική αλλά δεν έχει εκφράσει κάποιο ενδιαφέρον για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Το θέμα της Ζακύνθου θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής, χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμα απτά γεγονότα που να μας οδηγούν σε κάποια σπουδαία είδηση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.