Δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκονται ήδη στο νησί της Ζακύνθου, επίσημοι προσκεκλημένοι της διοίκησης του ΑΠΣ Ζάκυνθος, στην εκδήλωση που θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο “TUI BLUE Caravel “.

Βασίλης Κωνσταντίνου και Μαϊκ Γαλάκος θα τιμήσουν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη εκδήλωση που στόχο έχει να φέρει πιο κοντά την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος με τους επιχειρηματίες του νησιού μέσα από μια σπουδαία μουσική βραδιά.

Μεγάλη τιμή για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο που έχουν έρθει αυτοί οι δύο θρύλοι των Ελληνικών γηπέδων. Δύο ονόματα που έχουν γράψει ένδοξες σελίδες τόσο σε συλλογικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Δύο άνθρωποι που αν ανατρέξουμε πίσω στο ένδοξο και ρομαντικό παρελθόν θα θυμηθούμε μεγάλες στιγμές, στιγμές που έχουν μείνει για πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη μας.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου  Ξεκίνησε τον αθλητισμό με την καλαθοσφαίριση στον Γ.Σ. Αμαρουσίου και κατόπιν, με το ποδόσφαιρο στον Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου. Το 1964 μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τα πρώτα χρόνια ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας του συλλόγου πίσω από τον Τάκη Οικονομόπουλο. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1968. Με τον Παναθηναϊκό συμμετείχε σε 302 αγώνες πρωταθλήματος και σε 18 ευρωπαϊκούς αγώνες. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ εναντίον του Άγιαξ την περίοδο 1970-71, όντας αναπληρωματικός του Τάκη Οικονομόπουλου. Σημαντική υπήρξε η συμβολή του στη νίκη με 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα που έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (1965, 1969, 1970, 1972, 1977), 2 κύπελλα (1977, 1982) και 1 βαλκανικό κύπελλο (1977). Το 1983, έπειτα από 19 χρόνια, αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΟΦΗ. Με την ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε μέχρι το 1984, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα ως καλαθοσφαιριστής αγωνιζόμενος με τα Βριλήσσια

Στην εθνική Ελλάδας

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1973, στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Ισπανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1974. Με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε 28 αγώνες και ήταν μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 που διεξήχθη στην Ιταλία, αγωνιζόμενος στους δύο πρώτους αγώνες .Έχει αγωνιστεί επίσης με την Εθνική Ενόπλων, με την οποία κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο το 1968 και το 1969, με την Εθνική Νέων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 1964, 1965, καθώς και στα προκριματικά του 1967, ενώ το 1971 κατέκτησε με την Εθνική Ελπίδων το βαλκανικό κύπελλο.

Ο Ηλίας (Μάικ) Γαλάκος (23 Νοεμβρίου 1951) Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού. Γεννήθηκε στην Καλογρέζα. Σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 16 ετών από την Μπότροπ (ομάδα τότε της 4ης Κατηγορίας Γερμανίας) και την περίοδο 1972-1973 αγωνίστηκε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό έως το 1981, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (1974, 1975, 1980, 1981), 2 Κύπελλα (1975, 1981) και 1 Σούπερ Καπ το 1980. Επόμενη ομάδα του ήταν ο Παναθηναϊκός στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1985 κερδίζοντας 1 Κύπελλο το 1982 και 1 νταμπλ το 1984.

Στην Εθνική Ελλάδας

Με την Ελλάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου 1976 στον εντός έδρας φιλικό αγώνα εναντίον της Πολωνίας (1-0). Συμμετείχε συνολικά σε 30 αγώνεςσκοράροντας 5 τέρματα. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές αρχικά ηταν αντίπαλοι. Ο Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό και ο Γαλάκος στον Ολυμπιακό.

Το 1981 έγινε η “αρπαγή” Γαλάκου και Κυράστα από τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα οι δύο αυτοί παίκτες (Κωνσταντίνου και Γαλάκος) να βρεθούν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική στέγη. Η αρπαγή Γαλάκου – Κυράστα όμως, ήταν casus belli για τον κόσμο του Ολυμπιακού, έναν κόσμο διόλου ήσυχο και πράο, ο οποίος εξ αιτίας των επεισοδίων που δημιούργησε στον τελικό Κυπέλλου της 21ης Ιουνίου στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΠΑΟΚ, είχε υποχρεώσει την ομάδα του να αγωνιστεί μακριά από την έδρα της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η κλήρωση του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε μέσα Αυγούστου και άπαντες πάγωσαν: η κληρωτίδα βγάζει την πρώτη κιόλας αγωνιστική το μεγάλο ντέρμπι: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Η βούλα στο καλεντάρι έγραφε “6 Σεπτεμβρίου – Πάτρα”, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να πνέει μένεα εναντίον του Παναθηναϊκού του Βαρδινογιάννη. Το παιχνίδι εκείνο ονομάστηκε το ντέρμπι του μίσους! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έληξε 1-1 στον γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα με σκόρερ τους Χουάν Ραμόν “Μπουμπλή” Ρότσα και Τάσο Μητρόπουλο. Σε εκείνο το ματς ο Κωνσταντίνου έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και ο Μάϊκ Γαλάκος δημιούργησε το γκολ του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού το 1981 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Διακρίνονται ο Βασίλης Κωνταντίνου (τερματοφύλακας) και ο Μαϊκ Γαλάκος κάτω δεξιά

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.