Μία ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ΕΠΣ Μακεδονίας κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις στην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και στον Αντιπεριφερειάχη Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μήττα.

Συγκεκριμένα η ΕΠΣ Μακεδονίας ζήτησε:

Α. Να ενταχθεί, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, σε πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. που αφορά στην οικονομική ενίσχυση αθλητικών σωματείων τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Β. Να υπάρξει χρηματοδότηση προκειμένου να υποβληθούν σε rapid tests οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των σωματείων, όταν θα ξεκινήσουν οι αθλητικές τους δραστηριότητες.

Και Γ. Να ενταχθεί η ΕΠΣ Μακεδονίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την κατασκευή νέων έργων στο αθλητικό κέντρο της Ενωσης, στην περιοχή της Μίκρας και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Η Περιφέρεια δια των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε να προωθήσει αρμοδίως τις παραπάνω προτάσεις προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα το επόμενο χρονικό διάστημα. Την ΕΠΣ Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της, Σαββας Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ενωσης Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος, Νίκος Τσόγκας.

Θα ακολουθήσουν με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, με τη διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και με τον Ευρωβουλευτή, Θεόδωρο Ζαγοράκη για ένταξη της Ένωσης και των σωματείων της σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών τους.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε σε όσα ειπώθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Αντιπεριφερειάχη Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μήττα.

Αναλυτικά:

«Είχαμε μια σύσκεψη και πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έτρεξε και αυτό που θα τρεξει. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τα σωματεία ώστε να έχουμε μια βοήθεια για αυτά. Το ποσό είναι 2.500-5.000 ευρώ. Αποδείξαμε τα πάγια έξοδα κάθε σωματείου. Θα πρέπει να αποδείξουν τα έξοδα τους και με πολύ λιγότερες διαδικασίες θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα και πάρουν τα χρήματα αυτά. Πιστεύω εντός του μηνός να υπάρξει οριστική απόφαση. Επιπλέον, οριοθετήσαμε τα τεστ σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να ευχαριστήσω για αυτό την Βούλα Πατουλίδου και τον Χρήστο Μήττα.

Το κυριότερο είναι ότι η περιφέρεια θα είναι συμπαραστάτης σε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που θα εκπονήσουμε για τη Μίκρα.Έπειτα, θα έχουμε μια συνάντηση με τον κ. Ζαγοράκη για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εκπονείται από τις Βρυξέλλες που αφορά τη χρηματοδότηση των σωματείων που παρουσιάζουν ανάπτυξη».

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.