Η μορφή του εθελοντισμού παίρνει πλέον σάρκα και οστά στο νησί της Ζακύνθου. Η απουσία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας δίνει το δικαίωμα σε απλούς ανθρώπους να κάνουν την ζωή τους καλύτερη. Αυτό συμβαίνει και στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου σε 2 γήπεδα μπήκαν οι εθελοντικές ομάδες και προχώρησαν σε καθαρισμό χόρτων και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν,  στο γήπεδο των Αμπελοκήπων και στο γήπεδο του Μαχαιράδου έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες από τους κατοίκους των κοινοτήτων.

Στους Αμπελόκηπους μια εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από τους Γράμψα Γιώργο Κοινοτικό σύμβουλο, Κομιώτη Αλ. Κοινοτικό Σύμβουλο, Ροδούλα Σπινθάκη, Ιάκωβο Μόρφη, Στέλιο Κομιώτη, Νίκο Γράμψα και Σπύρο Ζούγρα καθάρισε το γήπεδο έτσι ώστε όσοι πηγαίνουν εκεί, ιδίως τα μικρά παιδιά να μην κινδυνεύουν από ακαθαρσίες, από τρωκτικά αλλά και φίδια!

Το ίδιο συνέβη στο γήπεδο του Μαχαιράδου, εκεί όπου μια μεγάλη εθελοντική ομάδα έκανε το γήπεδο “γυαλί”…  Η συγκεριμένη ομάδα ήταν πολυπληθής και αποτελείτο από τους εξής: K. Βισβάρδη, Διον. Παπαδάτο, Γιάννης Κακολύρη, Γιώργο Κακολύρη, Σπ. Μαρούδα, Γιάννη Παπαδάτο, Σπ. Κακολύρη, Άκη Κακολύρη, Νίκο Κεφαλονίτη, Αλ. Κουρούμαλο, Διον. Κουρούμαλο, Γιάννη Φεραδούρο, Παν. Φεραδούρο, Γεράσιμο Κυβετό, Χάρη Αγαλιώτη, Γιώργο Αγαλιώτη και Γιώργο Μόρφη. Πριν μπει η ομάδα στο γήπεδο, παιδιά της Ακαδημίας του Αστέρα μάζεψαν όλα τα σκουπίδια.

Από την μία, αυτές οι ενέργειες δείχνουν τα γερά αντανακλαστικά της κοινωνίας που θέλει να προσφέρει και το κάνει με κάθε τρόπο. Από την άλλη όμως, δείχνει την “γύμνια” και την απαξίωση της εξουσίας κεντρικής και μη,  στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ‘ένα φαινόμενο που μεγαλώνει  και γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο και έχει ως αποτέλεσμα την (δικαιολογημένη) απομάκρυνση της νεολαίας από τον αθλητισμό.  Οι ελπίδες έχουν πλέον εναποτεθεί στον νέο υπεύθυνο αθλητισμού Παν. Δρόσο ο οποίος θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Για να πετύχει όμως, θα πρέπει να έχει όχι μόνο την ηθική άλλα και την ουσιαστική στήριξη του ίδιου του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη.

Καθαρισμός αποδυτηρίων στους Αμπελόκηπους
Καθαρισμός πάγκων στους Αμπελόκηπους
καθαρισμός περιβάλλοντα χώρου στους Αμπελόκηπους
Καθαρισμός γηπέδου Μαχαιράδου
Μάζεμα σκουπιδιών από τους μικρούς παίκτες της Ακαδημίας του Αστέρα
Καθαρισμός περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο του Μαχαιράδου

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.