Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ “Φιλόξενος” στην αίθουσα συνεδριάσεων στη αίθουσα της ΠΕ Ζακύνθου. Μι συνέντευξη τύπου που ήταν απολογιστική τόσο για τις επιδόσεις των αθλητών, όσο όμως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος λόγω ελλείψεως των υποδομών.

Το λόγο  πήρε  ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μάνεσης ο οποίος δήλωσε τα εξής:  «Ο σκοπός της συνέντευξης είναι να γίνει απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς και να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στα αποτελέσματα των αθλητών μας που είναι αξιοθαύμαστα, όσο και στην προσπάθεια που καταβάλετε από τους αθλητές για να έχουν μια καλή επίδοση. Θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός, ότι οι αθλητές καταβάλουν τεράστια προσωπική προσπάθεια, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο νησί μας από πλευράς υποδομών, εξοπλισμού και οικονομικής ενίσχυσης. Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γίνεται μόνο από την Π.Ε. Ζακύνθου και την Γ.Γ. Αθλητισμού».
Στην συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Σκιαδόπουλος ο αντιπρόεδρος του “Φιλόξενου” και αναφέρθηκε και στις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών ξεκινώντας από τα μετάλλια που έφεραν Γ. Λιγνός και Θ. Κωλέτσης στην 12η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση, αλλά μίλησε και για τις διακρίσεις του Γ. Λιγνού σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο , αφού συμμετείχε με επιτυχία σε αγώνες που έγιναν στο Δουβλίνο, με την βοήθεια πάντα της μητέρας και προπονήτριας του Αλ. Μωραΐτου. Επίσης αξιέπαινη ήταν η παρουσία του Ι. Σαρρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, ενώ φυσικά δεν ξέχασε στον στίβο τους Α. Μαρίνο και Παντή Στ. οι οποίοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έφεραν χρυσά μετάλλια για τον σύλλογο και γενικότερα για άλλη μια χρονιά ξεχώρισαν με την εξαιρετική τους παρουσία.

Β. Καλύβας: « Θα πρέπει τα Άτομα με αναπηρία να μπουν στο πρόγραμμα για το γήπεδο»

Πολλά σημαντικά πράγματα είχε να πει ο προπονητής του τμήματος στίβου για τον Φιλόξενο Βασίλης Καλύβας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα των υποδομών που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του.
Αρχικά τόνισε: «Οι προπονήσεις των Ατόμων με Αναπηρία εμπεριέχουν ούτως ή άλλως μια δυσκολία από το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κάθε αθλητής. Το θέμα είναι οι αγωνιστικοί χώροι και οι περιβάλλοντες χώροι κατά πόσο έχουν τις συνθήκες να φιλοξενήσουν άτομα με αναπηρία. Στη Ζάκυνθο έχουμε αυτό το πρόβλημα γενικότερα και ειδικά στους αγωνιστικούς χώρους και στο γήπεδο του στίβου που μας απασχολεί, παρά το γεγονός ότι έχει ετοιμαστεί και χρησιμοποιείται ο τάπητας του ταρτάν και έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο προπονήσεων, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που έτρεχαν οι αθλητές σε χώμα. Παρόλα αυτά ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι προσβάσιμος. Μόνο και μόνο ότι η κεντρική είσοδος αποτελείται από μια μεγάλη σκάλα στερεί από πολλούς ανθρώπους την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα χρειάζεται υποδομή. Ακόμα και το πάρκινγκ είναι επικίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται σχεδιασμός και καλύτερες υποδομές και περιμένουμε να γίνουν σε συνέχεια της βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου».
Ο κ. Καλύβας σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός για αθλητές που είναι Άτομα με Αναπηρία, ενώ τόνισε ότι υπήρξαν φορές που πήγαν για προπόνηση και βρήκαν κλειστές πόρτες.
«Αυτήν την στιγμή έχουμε στο γήπεδο έναν εξοπλισμό, ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα στίβου και διεκδικείται από αυτή. Πρέπει να υπάρχει εξοπλισμός και για όποιον άλλον θέλει να αθληθεί και πιθανότατα πρέπει να υπάρχει κάποιος χώρος που θα φιλοξενεί εμάς σαν σύλλογο, για να μπορούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τις προπονήσεις. Θα πρέπει τα Άτομα με Αναπηρία να μπουν και αυτά στο πρόγραμμα γιατί το γήπεδο έχει διάφορα πράγματα που πρέπει να γίνονται. Από το πιο απλό όπως είναι πότισμα, λίπανση κλπ του χόρτου, μέχρι οτιδήποτε άλλο. Εκεί δεν είμαστε εμείς στο πρόγραμμα και μπορεί να πάμε για μια προπόνηση και να βρούμε το γήπεδο είναι κλειστό γιατί υπάρχουν εργασίες».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.