Στην καθημερινή αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” στο ραδιόφωνο του Ερμή στη Ζάκυνθο μίλησε ο τεχνικός του πρωταθλητή του 2ου ομίλου Αλμωπού Αριδαίας Γιώργος Τυριακίδης. Ο βορειελλάδιτης τεχνικός μίλησε τους παραγωγούς της εκπομπής Δημ. Πέττα και Σωκράτη Λειβαδά για την πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, για την δυναμική που είχε ο 2ο όμιλος, για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου. Για τον σχεδιασμό της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, για τον ζακυνθινό ποδοσφαιριστή Ραφαήλ Πέττα που έχει στην ομάδα, αλλά και για τους 8 πρωταθλητές της Γ΄ Eθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε απόδοση του ioniasports.gr

Για τα 4 χρόνια στην ίδια ομάδα (Αλμωπός):

” Aπό την πρώτη ημέρα που πήγα στην ομάδα, το κλίμα ήταν εξαιρετικό, κάτι μου έλεγε από την αρχή ότι θα πετύχουνε κάτι καλό. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν το περίμενα ότι θα έμενα στην ίδια ομάδα τόσα χρόνια (γέλια).  Αυτό βέβαια οφείλεται στους ανθρώπους της διοίκησης που προσπαθούν και στηρίζουν αυτή την ομάδα. Θεωρώ ότι  τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Σίγουρα η τύχη είναι σημαντικό παράγοντας αλλά και την τύχη την προκαλούμε με την προσπάθεια μας. Όλα τα κομμάτια της κοινής μας πορείας όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησαν σωστά και για αυτό η ομάδα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εγώ βασικά ξεκίνησα με τον κο Γάτσο ο οποίος είναι εξωθεσμικός αλλά με πολύ μεγάλο ρόλο στην ομάδα. Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που δώσαμε τα χέρια και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο (γέλια). Φυσικά όμως “δέθηκα” συναισθηματικά με την ομάδα και φέτος το συναίσθημα ήταν και είναι πάρα πολύ έντονο. Πλέον,  κάποια πράγματα τα κάνουμε και με το βλέμμα χωρίς να πούμε τίποτα. Με λίγα λόγια είμαστε μια οικογένεια.” 

Για την ξέφρενη φετινή πορεία του Αλμωπού:

” Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές… για να φτάσεις ψηλά, υπάρχει πολύ δουλειά, υπομονή από την διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια γιατί η ομάδα έδειχνε ότι  βαδίζει στον σωστό δρόμο. Φέτος αυτό ήρθε μόνο του, υπήρχε πίστη για το πρωτάθλημα αλλά και για την άνοδο από όλες τις πλευρές, από την διοίκηση, από το τεχνικό τιμ και από τους ποδοσφαιριστές. Κρατήσαμε τον κορμό από τα προηγούμενα χρόνια και επιλέξαμε τους καταλλήλους παίκτες που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Αυτό φάνηκε ακόμα πολύ πιο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα ότι η ομάδα και μαθηματικά το είχε κατακτήσει. Νομίζω ότι πέτυχε αυτή η “συνταγή” καθώς σε πρώτη φάση βρήκαμε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά το κυριότερο αυτοί “έδεσαν” με το κλίμα της ομάδας. Υπήρξε ψυχραιμία γιατί όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, υπήρχε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε . Πιστέψαμε πάρα πολύ στην άνοδο αλλά δεν ξέραμε ότι θα έχουμε αυτή την ξέφρενη πορεία. Κανένας από την αρχή δεν πίστευε ότι η ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια με τόση μεγάλη διαφορά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπήρχε καμιά αμφισβήτηση από καμιά ομάδα στον όμιλο μας. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ότι είχαμε μάθει από τα δικά μας λάθη τα περασμένα χρόνια, από τις επιλογές μας και από τον τρόπο που είχαμε διαχειριστεί το πρωτάθλημα.

Για το τι έλειπε από τον Αλμωπό τα προηγούμενα χρόνια:

” Πριν από αυτά τα 4 χρόνια η ομάδα βολόδερνε στο τοπικό πρωτάθλημα της Πέλλας όπως και άλλες ιστορικές ομάδες του νομού. Η διοίκηση “θυσίασε” βασικά και πολλά πράγματα και αργότερα όταν βρεθήκαμε στην Γ΄ Εθνική, διορθώσαμε τα λάθη μας με στόχο σε πρώτη φάση η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Μια ομάδα όπως ο Αλμωπός με ιστορία στην Β΄ Εθνική έχει κόσμο που είχε απαιτήσεις και ήταν στην αρχή λίγο δύσκολο όλο αυτό. Όμως,  με υπομονή και σωστό προγραμματισμό ήρθαν και οι καλές ημέρες στην ομάδα. Βάλαμε γερές βάσεις, κρατήσαμε τα καλά κομμάτια και αφαιρέσαμε κομμάτια που παραδοσιακά δεν βοηθούσαν τον σύλλογο. Σιγά σιγά “γεννήθηκε” αυτό το κάτι το διαφορετικό με τον κόσμο να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια και φυσικά να αποδέχεται ότι,  για να πετύχει η ομάδα τον μεγάλο της στόχο έπρεπε να κτιστεί μια γερή βάση.   Φέτος υπήρξε ξεκάθαρη πίστη ότι και είμαστε καλύτερη ομάδα και η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 2ο όμιλο.”  

Για το αν αμφισβητήθηκε η φετινή πορεία της ομάδας:

” Όχι δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν μας η πορεία ούτε από την διοίκηση, ούτε από εμάς (τεχνικό τιμ), ούτε από τους παίκτες αλλά και ούτε από τον κόσμο μας. Πάντα θα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως μια μέτρια εμφάνιση ο πολύ καλός αντίπαλος . Υπήρχε ψυχραιμία ακόμα και όταν ήρθε η πρώτη ήττα, όταν δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα ματς εκτός έδρας, αλλά νομίζω σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δεν απειληθήκαμε. Σε όλα τα κομμάτια της ομάδας,  υπήρχε πίστη σε αυτό που κάναμε. Βελτιωθήκαμε σε πάρα πολλά ακόμα και στο τιμ προστέθηκε ένας άνθρωπος γνώστης στο τομέα της φυσικά κατάστασης ακόμα και στο ψυχολογικό κομμάτι, ποδοσφαιριστές που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ καλοί αλλά κάτι έλειπε. Όλα αυτά λοιπόν τα βελτιώσαμε.” 

Για την δυναμική του 2ου ομίλου:

” Σε αυτόν τον όμιλο υπάρχουν μεγάλες και ιστορικές ομάδες Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εδεσσαϊκός, Μακεδονικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Ποσειδώνας Μηχανιώνας . Αυτός ο όμιλος είναι ιδιαίτερος. Η Αναγέννηση Γιαννιτσών είχε εξ΄ αρχής θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα εμείς είχαμε αυτή την δυναμική η οποία δεν μπορούσε να ανακοπεί και το έβλεπα και εγώ πως μας αντιμετώπιζαν οι υπόλοιπες ομάδες  αλλά και από τα θετικά σχόλια που έκαναν για εμάς. Ακόμα και σε δύσκολες έδρες δείξαμε χαραχτήρα και αγωνιστικό προσανατολισμό. Επίσης, αξίζει να τονίσω ότι είχαμε μια νεανική ομάδα και αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή να διαλέξουμε νεαρούς παίκτες, ποιοτικούς και με κίνητρο για αυτό που κάνουν.

Για την κατηγορία που θα αγωνίζεται την νέα χρονιά η ομάδα:

” Ίσως εσείς να γνωρίζετε κάτι παραπάνω (γέλια). Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαστε πρωταθλητές, αλλάξαμε κατηγορία, πήγαμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα περιμένουμε την αναδιάρθρωση, πολλά ακούγονται, είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα γίνει μια ενιαία Β΄ Εθνική με 32 ομάδες σε δύο ομίλους Βόρειο και Νότιο. Η διοίκηση προετοιμάζεται για αυτό και η ομάδα έχει την σωστή βάση για να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς:

“Aυτό που θέλω εγώ και αυτό που συζήτησα με τον πρόεδρο προχθές είναι να μαζευτούμε πάλι σαν ομάδα να αποδοθεί “δικαιοσύνη” για τα παιδιά που μόχθησαν ακόμα και για εμάς ακόμα και για τους ανθρώπους της διοίκησης, να το χαρούμε όλο αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν χαρήκαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος λόγω της κατάστασης με τον Κορωνοϊό και από εκεί και πέρα σε λίγο καιρό θα ξέρουμε που θα αγωνιστούμε, σε ποια κατηγορία έτσι ώστε να κάνουμε τον σωστό σχεδιασμό. Από πλευράς διοίκησης γίνονται διεργασίες για να γίνει η ομάδα ΠΑΕ. Υπάρχει διάθεση και ένας ενθουσιασμός από τους ανθρώπους που διοικούν αλλά και από άλλους επιχειρηματίες.

Για τον Αετό Σκύδρας:

” Πονεμένη ιστορία. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Επειδή ζω εδώ θέλω να πω ότι το γήπεδο ξαναφτιάχνεται, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο όσον αφορά την συγκεκριμένη ομάδα.

Για τις παλιές κόντρες μεταξύ του Αετού Σκύδρας και της Ζακύνθου:

” Ήταν ωραία ματς, τότε σε μια επαγγελματική κατηγορία, ιδιαίτερα το ματς που είχε γίνει στη Σκύδρα ήταν ένα από τα καλύτερα που είχαν γίνει. Είχαμε προηγηθεί 2-0 μας είχε ισοφαρίσει η Ζάκυνθος και στο τέλος πήραμε τη νίκη με 3-2. Στο 2ο ματς στη Ζάκυνθο είχαμε ηττηθεί 2-0 αφού τότε η Ζάκυνθος είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς διότι έπαιζε την κατηγορία. Και οι δύο ομάδες τότε ήταν πολύ καλές και ποιοτικές. Από τότε γνωρίζω και τον πρόεδρο της ομάδας τον Στέλιο Γούναρη και από ότι γνωρίζω η ιστορία της Ζακύνθου τα τελευταία 13 χρόνια είναι συνυφασμένη με αυτόν τον άνθρωπο.  

Για τον ζακυνθινό ποδοσφαιριστή Ρ. Πέττα που αγωνίζεται στον Αλμωπό:

” Για τον Ράφα, θα αρχίσω πρώτα και θα μιλήσω σαν άνθρωπο. Να δώσω συγχαρητήρια στην οικογένεια του. Για εμάς που έχουμε οικογένειες και παιδιά, αυτό που κοιτάζουμε είναι ο χαραχτληρας και επειδή είμαι και εκπαιδευτικός είναι ένα κομμάτι που μπορώ να το διακρίνω. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, με παιδεία που ξέρει και κρίνει και απολαμβάνει αυτό που κάνει. Ένα παιδί που έφυγε μακριά από το σπίτι του. Από την αρχή είχαμε την αίσθηση ότι θα μας βγει κάτι καλό και πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό γιατί δικαιωθήκαμε γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε έναν εξαίρετο ποδοσφαιριστή ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Λεωνίδα (Κωστούλα).Έβαλε το δικό του λιθαράκι στο να πετύχει η ομάδα τους στόχους της , ποδοσφαιριστής χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα αγαπητός εδώ στην Αλμωπία.  Εύχομαι λοιπόν ο Ράφα να έχει την ανάλογη συνέχεια γιατί πραγματικά φέτος έκανε μια καταπληκτική χρονιά.”

Για τους πρωταθλητές των 8 ομίλων:

” Eχω εικόνα για το τι συνέβη σε όλη την Γ΄ Εθνική διότι είχαμε τα μπαράζ μπροστά μας και έπρεπε να γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας. Θεωρώ ότι οι 6 ομάδες από τις 8 ήταν δεδομένη ότι θα κέρδισαν το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα σε δύο ομίλους δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στον 4ο και στον 5ο όμιλο εκεί δεν είχε κριθεί το πρωτάθλημα. Αλλά νομίζω σε γενικές γραμμές δίκαια βρέθηκαν οι ομάδες στην επόμενη κατηγορία. “

Για το αν γινόταν τα μπαράζ ποιες ομάδες θα ανέβαιναν:

” Είμαι πάντα της άποψης ότι οποία ομάδα ήταν πρωταθλήτρια πρέπει να αλλάξει κατηγορία, θα ήταν αδικία να γίνουν τα μπαράζ και από τους 8 να  ανέβουν μόνο οι 4 ομάδες. Αν μπαίναμε στην διαδικασία  των μπαράζ όλες οι ομάδες θα είχαν τις ίδιες πιθανότητες. Είχαμε κάποιες πληροφορίες για την δυναμική των ομάδων. Εμείς ήμασταν έτοιμοι προετοιμασμένοι, εγώ πίστευα πάρα πολύ στην δική μου ομάδα, ότι αν γινόταν αγώνες μπαράζ θα παίρναμε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια. Είχαμε μια καταπληκτική ομάδα με πίστη και με βαριά φανέλα.”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.