Η τεχνική έκθεση η οποία συντάχθηκε στις 24/6/2019 δεν αναφέρει πουθενά τις ιδιομορφίες της περιοχής και ότι το γήπεδο έπρεπε να σηκωθεί 50-60 πόντους πιο ψηλά, αναφέρει γενικώς για τοποθέτηση τάπητα τελευταίας γενιάς  και εξομάλυνση της υπάρχουσας υπόβασης οδοστρωσίας. Το κλιμάκιο που επισκέφτηκε το γήπεδο διαπίστωσε ατέλεια στην δυτική πλευρά με τα νερά που λιμνάζουν. Την  κερκίδα δεν την φτιάχνει ο εργολάβος διότι δεν έφτασαν τα χρήματα, ο οποίος έκανε έκπτωση στο έργο της τάξεως του 38-40% !  Οι άνθρωποι του Δήμου και της ΠΕ Ζακύνθου προσανατολίζονται στην μεταφορά της κερκίδας του Ενωσιακού γηπέδου ένα και εφόσον συμφέρει οικονομικά. 

Την άκρη του νήματος έπιασαν τελικά οι άνθρωποι της ΠΕ Ζακύνθου, έτσι ώστε να βγουν από τον “λαβύρινθο” και να βρουν τι τελικά ήταν αυτό που οδήγησε στον να βγει αυτή η εικόνα για το γήπεδο των Αμπελοκήπων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μηχανικοί της ΠΕ Ζακύνθου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο και τον υπεύθυνο Αθλητισμού του Δήμου Σταύρο Κακολύρη,  επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτη το εν λόγω γήπεδο έτσι ώστε να διαπιστώσουν από κοντά τι ακριβώς έχει συμβεί.

Μαζί τους όμως είχαν και την τεχνική έκθεση που είχε συναχθεί επισυναφθεί στην προγραμματική σύμβαση του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο μελανό σημείο που διαπίστωσαν ήταν ότι το γήπεδο στην δυτική του πλευρά “κρατούσε” νερό. Αποφάσισαν λοιπόν από κοινού με τον Δήμο να φτιάξουν ένα χαντάκι, ετσι ώστε να γίνεται η αποστράγγιση και σε μέλλοντα χρόνο να δημιουργήσουν φρεάτια με σκάρες για να είναι πιο καλή η κατάσταση. Το εύλογο ερώτημα γιατί δεν είδαν κάποιες άλλες ατέλειες στο εν λόγω γήπεδο. Η απάντηση έρχεται μέσα από την τεχνική έκθεση, την οποία όπως όλα δείχνουν τήρησε ο εργολάβος.

Η έκθεση κάνει λόγο για: 1) Τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα. Προβλέπεται τάπητας τελευταίας γενιάς και αντιστοίχου μέγιστου πάχους, ομοιόμορφου χρώματος φυσικού πρασίνου σε όλη την επιφάνεια του γηπέδου. εξομάλυνση της υπάρχουσας υπόβασης οδοστρωσίας και ενδεχομένων συμπλήρωση εάν απαιτηθεί. 2) Κατασκευή-προμήθεια κερκίδων. 3) Κατασκευή προμήθεια πάγκων αθλητών. 4) Επιδιορθώσεις στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες του γηπέδου οι οποίες περιλαμβάνουν: Στεγάνωση ταράτσας, Βάψιμο κτηρίου, 4 μπαταρίες νιπτήρα, 6 μπαταρίες ντους, 4 καζανάκια, 4 λεκάνες, 4 νιπτήρες, 12 φωτιστικά οροφής,  αλλαγή και ηλεκτρικούς διακοπές και 2 θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο εργολάβος έφτιαξε όλα αυτά που είχαν συμφωνηθεί, πλην φυσικά της κερκίδας, διότι δεν του έφτασαν τα χρήματα! Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο εντάχθηκε στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με δαπάνη εργασιών: 174.368,19€ και με συνολική αξία χωρίς Φ.Π.Α. 236.693,55€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και αναθεώρηση). Ο εργολάβος για να πάρει το έργο έδωσε έκπτωση 38-40%, κάτι που σημαίνει ότι ήταν λογικό να μείνει εκτός έργων η κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας. Η τεχνική έκθεση δεν αναφέρει πουθενά ότι το γήπεδο έπρεπε να σηκωθεί πιο ψηλά λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής. Οι πάγκοι σίγουρα πήγαν σε λάθος πλευρά και η άποψη όλων είναι να μεταφερθούν και πάλι στην δυτική πλευρά, εκεί που είναι οι παλιοί πάγκοι.

Επίσης για την κερκίδα. Έγινε αυτοψία στο Ενωσιακό γήπεδο του Γαιτανίου στην κερκίδα του γηπέδου όπου διαπιστώθηκε ότι θα γίνει μελέτη εάν και είναι προς το κοινό συμφέρον η μεταφορά μέρους της κερκίδας και η τοποθέτηση αυτής στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Αν δεν είναι συμφέρουσα η τιμή, τότε θα επισκευαστεί άλλη κερκίδα με χρήματα φυσικά του Δήμου και της ΠΕ Ζακύνθου. Εδώ όμως υπάρχει το εμπόδιο που ακούει στο όνομα ΕΠΟ! Διότι, οι κερκίδες, οι πυλώνες ανήκουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

 Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ,  όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν από την αρχή, από την στιγμή που η ΠΙΝ της προηγούμενης αρχής βρήκε τα χρήματα να κατασκευάσει το έργο.  Αν γινόταν φυσικά  σωστή και πλήρης τεχνική έκθεση, εάν ρωτούσαν οι μηχανικοί (συντάχτες της έκθεσης) τις ιδιομορφίες του έργου και πάνω από όλα αν υπήρχε στενή παρακολούθηση του έργου από την συγκεκριμένη Επιτροπή αλλά και από τις τεχνικές υπηρεσίες.

Στο δια ταύτα τώρα. Το έργο έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά του εργολάβου και ο Δήμος καλείται να το παραλάβει αφού είναι κύριος και αδιαμφισβήτητος ιδιοκτήτης του γηπέδου. Σίγουρα όλοι μας,  μόλις ακούσαμε για την κατασκευή του έργου εδώ και 2 χρόνια ονειρευτήκαμε ένα γήπεδο διαφορετικό από αυτό. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από την πλευρά του Δήμου τώρα,  αξίζει να απαντηθεί τι θα γίνει με την περίφραξη εσωτερική αλλά και εξωτερική διότι στο γήπεδο εάν δεν μπει περίφραξη σε σύντομο χρόνο θα έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.  Φυσικά ο Δήμος διά στόματος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνου αθλητισμού Σταύρου Κακολύρη, αρνείται να παραλάβει το έργο στην κατάσταση που είναι. μάλιστα ο κος Κακολύρης θα φέρει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο.        

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.