Στην επιθυμία του Ελ. Αυγενάκη να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού και να συσταθεί αυτοτελές “υπουργείο αθλητισμού”, αλλά και στην “καθοριστική σημασία” που θα έχει για τις “εξελίξεις στο ποδόσφαιρο” η επιλογή του προσώπου που θα τοποθετηθεί ως πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού, αναφέρεται δημοσίευμα της “Μακεδονίας της Κυριακής”.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Αυγενάκης “έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, παρά τις εξόχως προβληματικές σχέσεις του τόσο με την ηγεσία της ΕΠΟ, όσο και με τους ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων της Λίγκας.”Προσθέτει δε ότι “ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο πως θα επιθυμούσε να συνεχίσει στο ίδιο πόστο, ώστε να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019.

Πιστεύει πάντως πως η σημασία του χαρτοφυλακίου του δεν συμβαδίζει με τις αρμοδιότητες ενός υφυπουργείου και τάσσεται υπέρ της σύστασης αυτοτελούς υπουργείου, κίνηση που θα ανεδείκνυε στην πράξη τη σημασία του αθλητισμού (πρωτίστως της μαζικής εκδοχής του) για την ελληνική κοινωνία.

Αν και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, μοιάζει αρκετά πιθανό να επιλέξει τη λογική της συνέχειας στον αθλητισμό, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλά στελέχη της ΝΔ που θα ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους την καυτή πατάτα και να έρθουν αντιμέτωποι με το… διαβρωτικό περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.Το βέβαιο είναι ότι η επιλογή του νέου υφυπουργού (ίσως και υπουργού, αφού το ενδεχόμενο σύστασης υπουργείου δεν έχει αποκλειστεί) θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.