Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, σε δήλωση του κατά την διάρκεια της κλήρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου μίλησε και για το μητρώο χαρακτηρίζοντας «τερατώδες» αυτό που  γίνεται.

Η δήλωση του: « Το θέμα με το μητρώο μας απασχολεί αρκετό καιρό. Ήταν το πρώτο  πράγμα που ασχολήθηκα όταν ανέλαβα την προεδρία της ΕΠΟ. Η άποψη μου είναι πως δεν είναι δυνατόν, το κράτος να επιβάλει κάτι τέτοιο σε ερασιτεχνικές ομάδες. Αν κάποιος δηλαδή δεν είναι στο μητρώο να μην παίζει μπάλα. Είναι τερατώδες. Δεν είναι δυνατόν το κράτος να επιβάλει ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις.

Με απασχολεί τι θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας και γι’ αυτό στη συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου όλες οι ΕΠΣ να πούμε τη γνώμη τους κι έπειτα με ψηφοφορία να πάρουμε την απόφαση μας. Οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να παίξουν αν δεν μπουν στο μητρώο.

Θα ήμουν διατεθειμένος να γίνει μία ακόμη συνάντηση, αν υπήρχε προοπτική. Η πρόταση μας, που δεν έγινε δεκτή ήταν και τα 3200 σωματείο να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση. Κι όσα δεν την έχουν, να την αποκτήσουν. Αν το κράτος θέλει να επιβάλλει την τάξη, ας το κάνει με αυτό τον τρόπο».

Για το ενδεχόμενο ν’ αποφασιστεί στις 30 του μηνός αναστολή των πρωταθλημάτων, δήλωσε: «Είναι πιθανό ακόμη και να υπάρξει αναστολή. Δε θέλω, βέβαια, να προδικάσω κάτι».

Σε ερώτηση για την αλλαγή στο ηλικιακό όριο στον χώρο της διαιτησίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ υπογράμμισε: «Θα παρακαλέσω την ΚΕΔ, που είναι βέβαια αυτόνομη, να αλλάξει το όριο και να το επαναφέρει όπως ήταν. Δεν πιστεύω σε κανένα ηλικιακό όριο, αν ο άνθρωπος είναι ικανός, είναι ικανός».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.