Την ώρα που οι ομάδες περιμένουν τα χρήματα από το στοίχημα για να πάρουν ανάσα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τα… μοιράζει στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Eνώ οι ομάδες επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, αναμένουν εντός του Ιανουαρίου, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υφυπουργός αλθητισμού, να τους καταβληθούν τα χρήματα, που τους αναλογούν από το ποσό που προκύπτει από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων, ο Λ. Αυγενάκης, πέρασε τροπολογία στη Βουλή, η οποία αναφέρει ότι από το ποσό που θα προκύψει από την φορολόγηση, θα χρηματοδοτηθούν οι οργανωτικές επιτροπές, που συστήνει, όπως αυτή των Μεσογειακών Αγώνων, που θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο στην εκλογική του περιφέρεια (Ηράκλειο).

«Η διάταξη που φέραμε περιλαμβάνει ένα ποσοστό των χρημάτων της τάξεως του 4-5% να δίνεται στις οργανωτικές επιτροπές μεγάλων αθλητικών γεγονότων που αναδεικνύει η χώρα μας. Να θυμίσω ότι φέραμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια απουσίας του από το επίσημο καλεντάρι του WRC. Υπάρχει ειδική οργανωτική επιτροπή που με απόλυτη διαφάνεια λογοδοτεί μετά το πέρας κάθε διοργάνωσης, άρα ενισχύεται με ένα μικρό μέρος των χρημάτων αυτών η οργανωτική επιτροπή των παράκτιων αγώνων και φυσικά του διεθνούς ποδηλατικού γύρου, τρία μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα», αναφερε, μεταξύ άλλων στη Βουλή, ο υφυπουργός αθλητισμού.

Ενώ, λοιπόν, ο Αυγενάκης πριμοδοτεί διοργανώσεις ανύπαρκτου ενδιαφέροντος, προφανώς για προεκλογικούς σκοπούς, οι ομάδες είναι στην αναμονή και πιθανόν μετά το “μοίρασμα της πίτας” στις “αυγενάκειες” οργανωτικές επιτροπές, το ποσό που θα τους διατεθεί να είναι μικρότερο από αυτό που υπολόγιζαν.

Δείτε το κείμενο τη τροπολογίας:

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.