Αρχικό κείμενο:

Η ένσταση του Πανηλειακού, μια ένσταση η οποία κατατέθηκε πριν από ένα περίπου μήνα και μετά από δυο αναβολές, θα συζητηθεί στα έδρανα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Μετά την πρώτη αναβολή που ζήτησε και πήρε ο Πανθουριακός, όπως είχε αυτό το δικαίωμα, πήγαμε την προηγούμενη Πέμπτη, οπότε και πάλι η πλευρά του Πανθουριακού ζήτησε και πήρε αναβολή, καθώς φέρεται ο νομικός του εκπρόσωπος να είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού και να μην είχε τη δυνατότητα να παραστεί στην εκδίκαση.

Και φτάσαμε σήμερα, οπότε και εκτός απροόπτου, θα συζητηθεί η υπόθεση. Ο Πανηλειακός ως γνωστόν, έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανθουριακό, προσκομίζοντας στοιχεία ότι είχε παραποιήσει άδεια τέλεσης του αγώνα, με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί ο διαιτητής και να διεξάγει το ματς, χωρίς το συγκεκριμένο χαρτί να είναι έγκυρο. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και αφού ο Πανηλειακός εξασφάλισε μέσα στο γήπεδο την άνοδό του και μετά την ήττα του Πανθουριακού στο Γύθειο από τον Πανγυθεατικό, προέκυψε ξαφνικά έννομο συμφέρον από την ομάδα της Λακωνίας. Ο Πανγυθεατικός, ως είχε νομικά τη δυνατότητα μέχρι και 24 ώρες πριν από την εκδίκαση, άσκησε το δικαίωμα της παρέμβασης, δια του νομικού του εκπροσώπου Βασίλη Γκαγκάτση. Και ουσιαστικά, η υπόθεση πλέον έχει μετατραπεί από μια αντιδικία μεταξύ «Πανηλειακού-Πανθουριακού», σε μια αντιδικία μεταξύ “Πανγυθεατικού-Πανθουριακού”. Εάν η ένσταση του Πανηλειακού γίνει δεκτή και το παιχνίδι Πανθουριακού-Πανηλειακού 2-1, κατοχυρωθεί στα χαρτιά με 0-3 α.α. υπέρ του Πανηλειακού, η ομάδα της Μεσσηνίας χάνει την άνοδο, καθώς την τρίτη προνομιούχο θέση, καταλαμβάνει ο Πανγυθεατικός.

Όποια κι αν είναι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (αν δεν εκδοθεί αύριο, λογικά θα εκδοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη), η πλευρά που θα την χάσει, θα έχει περιθώριο τριών εργάσιμων ημερών από την έκδοση του διατακτικού, να ασκήσει έφεση. Κατά συνέπεια, υπολογίζεται ότι τελεσίδικη απόφαση και άρα επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, δεν θα πρέπει να περιμένουμε σε καμία περίπτωση πριν τα τέλη Ιουνίου.

Επίσης, επειδή υπάρχει στη μέση και ένα θέμα φερόμενης πλαστογραφίας (με βάση τα όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πύργου, ο οποίος προσκόμισε και κάποια αδιάσειστα στοιχεία), τότε υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει και τον δρόμο της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ένσταση συζητήθηκε στα έδρανα της Πειθαρχικής Επιτροπής. Και παρότι πλέον ο Πανηλειακός ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για την υπόθεση, στη συζήτηση η “μάχη” δόθηκε ανάμεσα στον Πανθουριακό και τον Πανγυθεατικό, ο οποίος είχε ασκήσει παρέμβαση. Πλέον, ο Πανγυθεατικός, αποκτά το δικαίωμα να παρίσταται και να θεωρείται ως ένα κανονικό αντίδικο μέρος, ακόμα κι αν ο Πανηλειακός δεν εμπλακεί ξανά ή δεν παραστεί. Πάντα με βάση πληροφορίες, ο Πανθουριακός, ισχυρίστηκε ότι έγινε λάθος και προσκόμισε άλλο έγγραφο από αυτό το οποίο πραγματικά υπήρχε. Το θέμα από δω και στο εξής, είναι κατά πόσον αυτό το επιχείρημα θα πείσει τους δικαστές, διότι το Φύλλο Αγώνα αποτελεί το πλέον ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο. Με άλλα λόγια και αν πάμε με βάση το Φύλλο Αγώνα, θα είναι αδύνατον να αποφύγει ο Πανθουριακός την τιμωρία. Αντίθετα, αν οι δικαστές πάνε με την ουσία, δύναται σε ειδικές περιπτώσεις, να παρακαμθεί το Φύλλο Αγώνα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Μεσσηνία, οι εκτιμήσεις για την έκβαση της υπόθεσης, δίνουν μοιρασμένες πιθανότητες, εκτίμηση η οποία έγκειται ακριβώς σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Επίσης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έκδοση της απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα. Στο Πάρκο Γουδή από την πλευρά του Πανθουριακού, εκτός από τον νομικό του εκπρόσωπο Αργύρη Λίβα, παρόντες ήταν και οι Γιάννης Φαββατάς και Γιάννης Ζέππος. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, εκπροσώπησε τον άμεσα ενδιαφερόμενο Πανγυθεατικό.

ΠΗΓΗ: ilia.news

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.