Το καλοκαίρι ετοιμάζεται να ρίξει την αυλαία του, σε μια εποχή που κυριαρχεί η πανδημία του Κορωνοϊου, που σημάδεψε ανεξίτηλα το φετινό θέρος. Το Φθινόπωρο είναι έτοιμο να ανοίξει τις αγκάλες του και να μας υποδεχτεί.  Το μόνο που θα μείνει στην απ΄ έξω είναι το ζακυνθινό ποδόσφαιρο που από μόνο του αλλά και με την βοήθεια όλων, δείχνει αυτοκτονικές τάσεις. Ρεαλιστικά, υπάρχουν πολλά “αγκάθια που έχουν καρφωθεί στο σώμα του… “Αγκάθια” που κάθε ημέρα που περνά όχι μόνο μεγαλώνουν αλλά και πληθαίνουν τα ταυτόχρονα και χρίζουν ‘άμεσης παρέμβασης.

  1. Τα τεστ για Κορωνοϊό. Καμιά ομάδα δεν έχει προχωρήσει σε μια ομαδική εξέταση όπως επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ίσως γιατί αυτό το τεστ είναι δαπανηρό για τις ομάδες, ίσως γιατί υπάρχει χαλαρότητα (προς το παρών) από τους υπεύθυνους των ομάδων και όχι μόνο. Τρεις ομάδες στη Γ΄ Εθνική, μια ομάδα (Γυναικεία) στη Β΄ Εθνική και 20 και πλέον ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Σε κάποιες άλλες ΕΠΣ έχουν βρει τρόπο, έτσι ώστε οι ομάδες να απαλλαγούν από το οικονομικό βάρος των συγκεκριμένων τεστ.
  2. Οι κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών είναι στον αέρα! Στην κυριολεξία στον αέρα. Κανένα σωματείο δεν έχει μεριμνήσει έτσι ώστε να βρει την άκρη, ούτε και η ίδια η Ένωση που έχει την κύρια ευθύνη διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Πέρυσι ήρθε συμβεβλημένος γιατρός της ΕΠΟ,  από την Ηλεία ο κος Δημητρόπουλος και «καθάρισε την μπουγάδα.»  Φέτος  δεν έχει βρεθεί άκρη με την κατάσταση να δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ λόγω της πανδημίας. Ούτε το νοσοκομείο του νησιού μπορεί να καλύψει ένα τόσο μεγάλο σε εύρος εγχείρημα.
  3. Η αθλητική αναγνώριση των σωματείων.  Χρόνια τώρα παιδεύονται οι παράγοντες  για να καταφέρουν να νομιμοποιήσουν εξ΄ ολοκλήρου  στα σωματεία τους. Μέχρι στιγμής,  υπάρχουν εκκρεμότητες με την κεντρική εξουσία να ζητάει συνεχώς δικαιολογητικά σε σωματεία που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, χωρίς καμιά χρηματοδότηση και ξεχασμένα από ΕΠΟ και κυβέρνηση. 
  4.  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα  που θα εφαρμοστούν φέτος στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι ένα σοβαρό θέμα. Το ερώτημα που τίθεται είναι,  ποιος θα είναι ο φορέας που θα κάνει την ενημέρωση στις ομάδες; Πως θα είναι δυνατόν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι όλη την διαδικασία που θα ακολουθηθεί; Η ΕΠΣ Ζακύνθου που θα έχει την πλήρη και ακέραια την ευθύνη θα πρέπει να βρει τρόπο να γίνει, πριν αρχίσει η προετοιμασία να ενημερώσει από υπεύθυνο γιατρό πως θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, φυσικά για τον  κορωνοϊό.
  5. Η Έλλειψη υποδομών (γηπέδων) και φυσικά οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στις ήδη υπάρχουσες, είναι ένα μείζον θέμα.  Το γήπεδο του Αγγερικού κλειστό (πρόβλημα σοβαρό οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), στο γήπεδο των Αμπελοκήπων δεν έχει μπει ακόμα ο εργολάβος και όπως όλα δείχνουν θα χάσουμε αν όχι όλη, την μισή φετινή χρονιά. Το γήπεδο του Πλάνου κλειστό.  Υπάρχουν 3 γήπεδα στην ορεινή-ημιορεινή Ζάκυνθο (Λιθακιά, Αγιος Λέων και Βολίμα) και φυσικά το Μαχαιράδο που τραβάει όλο το “κουπί.” Αλήθεια πως θα γίνει πρωτάθλημα μόνο σε ένα γήπεδο στον κάμπο; Ερώτηση κάνουμε δεν βρίζουμε!

Αν δεν λυθούν όλα τα παραπάνω μέσα σε ένα μήνα, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για να διεξαχθεί το τοπικό πρωτάθλημα. Οι έχοντες την εξουσία, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές,  ας αφουγκραστούν  έστω και σαν ψίθυρο στα αυτιά τους,  όλους αυτούς τους προβληματισμούς και ας δείξουν επιτέλους το ανάστημά τους.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.