Την εξαιρετική του παρουσία στους φετινούς ιστοπλοϊκούς αγώνες που έλαβε μέρος πιστοποίησε το πλήρωμα του Ex Animo που κατέκτησε την τιμητική Τρίτη θέση στην Γενική Κατάταξη του Ιονίου για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.).Με ιδιοκτήτη και καπετάνιο τον Λάζαρο Τσαφταρίδη και πλήρωμα τους Παναγιώτη Ρουκανά, Φίμη Παλλαδινό, Γιάννη Κούτση, Άκη Ποταμίτη, Γιάννη Θεοδωρίδη και Σπύρο Κατσικίνη, το σκάφος του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου συνέχισε την εξαιρετική παράδοση των τελευταίων ετών, αφού και δυο χρόνια πριν είχε κατακτήσει υψηλή θέση στην «Ranking List» όπως λέγεται συγκεκριμένα.
Ο κ. Τσαφταρίδης σχολίασε τη βράβευση του πληρώματος, ενώ σημείωσε ότι είναι δύσκολο να πλασαριστούν ψηλά στην κατάταξη τα ζακυνθινά πληρώματα που είναι λίγα σε αριθμό και έχουν πολλά έξοδα.«Πρέπει να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερους όμιλους όπως η Κέρκυρα που έχει δικό της λιμάνι και περισσότερα σκάφη. Εμείς είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι αγώνες είναι ωραίοι για όσους αγαπάνε τη θάλασσα. Εμένα μου κάνει πολύ καλό και έχω κάτι να ασχοληθώ και να περνάω καλά. Θέλει πολύ κυνήγι για να φτάσεις στην κορυφή».
Να τονίσουμε ότι για να καταφέρει ένα σκάφος να κατακτήσει υψηλή θέση στην «Ranking List» θα πρέπει να συμμετέχει σε όσους περισσότερους αγώνες μπορεί. Φέτος μάλιστα το πλήρωμα του Ex Animo έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει στο φημισμένο Ράλι Ιονίου αλλά στο Κύπελο «Καρέλια» που γίνεται στην Καλαμάτα για να μπορέσει να διατηρηθεί σε υψηλή θέση.

Γ. Κούτσης – Πρόεδρος ΑΝΟΖ: « Είμαστε χαρούμενοι
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Ζακύνθου Γιάννης Κούτσης, ο οποίος είναι και στο πλήρωμα του Εx Animo αναφέρθηκε και στην θετική παράδοση που έχει το νησί μας στους ιστοπλοϊκούς αγώνες που δίνει.
«Είμαστε χαρούμενοι που ένα σκάφος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά μπαίνει μέσα στα μετάλλια για το Ιόνιο. Πέρσι ήταν ο PANAS που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση. Εμείς κάνουμε προσπάθειες στο να διοργανώσουμε περισσότερους αγώνες, ώστε και ο όμιλος να ανεβεί βαθμολογικά αλλά να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες στα σκάφη μας για να φτάσουν σε μετάλλια».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.