Μια σπουδαία ημέρα είναι η σημερινή για το Ζακυνθινό ποδόσφαιρο στο νησί της Ζακύνθου. Μια σημαντική στιγμή για τους φίλους του ποδοσφαίρου! Ένα χρόνιο αίτημα δείχνει ότι σιγά σιγά βρίσκει την λύση του και αποκτά σάρκα και οστά την λύση του μέσα από την ΠΕ Ζακύνθου και από τον Αντιπεριφερειάρχη του νησιού Λευτέρη Νιοτόπουλο… Ο οποίος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δημιουργηθούν νέες προϋποθέσεις για εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΕ Ζακύνθου εχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί το Δημοτικό γήπεδο των Αμπελοκήπων με 293.500 ευρώ από την Περιφέρεια για τον εκσυγχρονισμό του και την βελτίωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων! Το απόγευμα της Παρασκευής ο κος Νιοτόπουλος κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους των ομάδων που χρησιμοποιούν ως έδρα το συγκεκριμένο γήπεδο και τους ενημέρωσε ότι τις επόμενες ώρες θα κατατεθεί ο φάκελος αυτός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρει το πράσινο φως και να προχωρήσει το έργο!

Στην σύσκεψη αυτή εκτός από τους προαναφερθέντες πήραν μέρος εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου (Λεωνίδας Μαλιούφας, Χαρ. Ραυτόπουλος, Γιάννης Φιλιπποπολίτης και Νίκος Καλλιβωκάς), o εκπρόσωπος της κίνησης των ποδοσφαιριστών του νησιού Στάθης Καραμαλίκης,  όπως επίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας. Το έργο της ανάπλασης και ανακατασκευής του συγκεκριμένου γηπέδου περιλαμβάνει, αλλαγή χλοοτάπητα με καινούργιο τελευταίας γενιάς,  διαμόρφωση και ανάπλαση αποδυτηρίων και λοιπών χώρων και κατασκευή νέας κερκίδας.

Από την πλευρά του ο Δήμος καλείται να φτιάξει μόνο την περίφραξη του γηπέδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα πρέπει πρώτα από όλα να καθαρογραφεί η απόφαση, να περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο και στην συνέχεια να γίνει η ανάθεση του έργου μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από εκεί και πέρα η ΠΕ Ζακύνθου θα κάνει ότι είναι δυνατόν έτσι ‘ώστε το γήπεδο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο τέλος του Αυγούστου. Η επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου δεν έγινε τυχαία από την ΠΕ Ζακύνθου. Το δημοτικό γήπεδο Αμπελοκήπων βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του νησιού, μπορεί να εξυπηρετήσει αρκετές ομάδες, έχει άδεια λειτουργίας από 2005 και επί της ουσίας ήταν και το πιο καταπονημένο από όλα τα γήπεδα! Η ΠΕ Ζακύνθου «κοιτάζει» και αλλά γήπεδα που χρειάζονται βελτιώσεις. Όσον αφορά το Ενωσιακό στο Γαϊτάνι Υπάρχει η βούληση για να ξαναλειτουργήσει αλλά όμως υπάρχουν αλλά εμπόδια που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και με την νομιμότητα των εγκαταστάσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.