Με τις εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο για το ταρτάν στον στίβο και τον ηλεκτροφωτισμό να ξεκινούν από σήμερα κανονικά, το θέμα που απασχολεί είναι και το που θα πραγματοποιηθεί τελικά το ντέρμπι Καταστάρι – Ζάκυνθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στον ΑΠΣ έχουν κάνει αίτημα προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για να γίνει ο αγώνας στο μοναδικό γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα αλλά και ολοκληρώμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας ότι τηρεί και όλους τους κανόνες ασφαλείες για μια αναμέτρηση που ίσως κρίνει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά το αίτημα της Ζακύνθου

Προς: Yυφυπουργείο Αθλητισμού
Υπόψιν Υπουργού Γ. Βασιλειάδη
Κοιν: Αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου
Περιφερική ενότητα Ζακύνθου
Δήμος Ζακύνθου
ΕΠΣ Ζακύνθου
Κατασκευαστική εταιρία «ΜΠΕΤΟΣ ΑΕ»


Αγαπητοί κύριοι.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν με το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβερνήσεως, όσον αφορά την αναμόρφωση-ανάπλαση του Δημοτικού Στάδιου Ζακύνθου, που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα κάτωθι:
– Δυστυχώς η ομάδα της Ζακύνθου 1961 από τον περασμένο Οκτώβριο αγωνίζεται αντί της Β΄ Εθνικής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ ΕΠΣ Ζακύνθου.
– Για λόγους και αιτίες που δεν έχουμε καμιά απολύτως συμμετοχή, η αγωνιστική σαιζόν 2016/2017 βρίσκεται στο τελικό στάδιο των τελικών των play off ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Η ομάδα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση με έναν βαθμό διαφορά από την ομάδα του Κατασταρίου και την προσεχή Τετάρτη 14/6 οι δύο αυτές ομάδες είναι προγραμματισμένο να αγωνιστούν στο τελευταίο- καθοριστικό παιχνίδι που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της περιόδου 2016/2017
-Κατανοούμε ότι το κατασκευαστικό έργο του Σταδίου πρέπει να επανεκκινήσει άμεσα, αλλά με την σύμφωνη γνώμη ει δυνατόν της κατασκευαστικής εταιρίας της ΜΠΕΤΟΣ ΑΕ αιτούμεθα να καθυστερήσει λίγες ημέρες και ο λόγος είναι προφανής.
-Το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου είναι το μόνο που πληροί της προδιαγραφές ασφαλείας διεξαγωγής αγώνων στο νησί μας. Σε περίπτωση που το παιχνίδι δεν διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο θα πρέπει να γίνει στο κοινοτικό γήπεδο του Αγγερικού, χώρος ο οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους ασφαλείας, ποδοσφαιριστών, διαιτητών και φιλάθλων που χρησιμοποιείται μόνο για ομάδες που συγκεντρώνουν λίγο σχετικά φίλαθλο κόσμο. Η πρόσβαση την αγωνιστικό χώρο είναι πολύ εύκολη και η περίφραξη ευάλωτη σε απόσταση λίγων μέτρων από την γραμμή του πλαγίου άουτ βρίσκονται μπάζα οικοδομών, πέτρες, ξύλα και κάθε λογής αιχμηρά αντικείμενα που πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο και να βάλουν σε κίνδυνο στην σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών , διαιτητών αλλά και φιλάθλων, γεγονός που μπορεί να στο επιβεβαιώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου η οποία έχει ενημερωθεί σχετικά.
– Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσουν πέραν των 1.500 φιλάθλων και οι περισσότεροι θα είναι της ομάδας μας. οι οποίοι θα είναι όρθιοι και γύρω από την περίφραξη και δίπλα στα ανωτέρω επικίνδυνα αντικείμενα.
-Σαν Δ.Σ. της ομάδας μας αδυνατούμε να ελέγξουμε τον κόσμο μας σε αυτό στο συγκεκριμένο γήπεδο (Αγγερικού).
-Έχοντας γνώση της ευαισθησίας σας και τις θέσεις σας σε θέματα επεισοδίων και ταραχών , παρακαλούμε όπως δώσετε λύση σε ένα ακανθώδες πρόβλημα με το παρατείνετε για λίγα 24 ώρα την έναρξη των εργασιών με την σύμφωνη γνώμη της «ΜΠΕΤΟΣ ΑΕ» η οποία προφορικά μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει το παν για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.
-Αγαπητέ κε Υπουργέ. Η ομάδα μας, η Ζάκυνθος 1961 όλα τα χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα απέδειξε ότι είναι κατά της βίας, των στημένων αγώνων. Ζητούμε την βοήθειά σας στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος Στυλιανός Γούναρης
ο Αντιπρόεδρος Στράτος Κουρούμαλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση