Απόλλωνας, Αίολος Σαρακηνάδου, Αστέρας Μαχαιράδου και ΑΕ Αγίου Λέοντα ζητούν γνωμοδότηση από την Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ για την (σωστή) προκήρυξη του πρωταθλήματος και σήμερα μιλάνε με έγκριτο δικηγόρο για να φτάσουν έως και το Διαιτητικό δικαστήριο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της νόμιμης ή όχι προκήρυξης της ΕΠΣ Ζακύνθου καθώς 4 ομάδες της Α΄ κατηγορίας ζητούν με έγγραφό τους,  από το νομικό τμήμα της ΕΠΟ γνωμοδότηση το αργότερο έως την Παρασκευή για να μάθουν αν έχουν βάση όλα αυτά που υποστηρίζουν,  για τη μη νόμιμη προκήρυξη του πρωταθλήματος των 5 ομάδων!

Την προηγούμενη εβδομάδα πέντε εκπρόσωποι ομάδων αποφάσισαν από κοινού πριν κάνουν οτιδήποτε να μιλήσουν πρώτα με το Πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Μαλιούφα, και ενώ ήταν προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί του Σάββατου, ο Πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας το βράδυ της Παρασκευής  ειδοποίησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμιά συνάντηση αφού η ΕΠΣ Ζακύνθου έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την προκήρυξη την 2η την συμπληρωματική.

Έτσι αποφασίστηκε από τις 4 ομάδες (πλην Λιθακιάς) να σταλούν οι δύο προκηρύξεις και όλα όσα έχουν στα χέρια τους οι (4) ομάδες στο νομικό τμήμα της ΕΠΟ,  για να γνωμοδοτήσει αν συντρέχει λόγος παράβασης της διοργανώτριας με την συμπληρωματική προκήρυξη την οποία όπως υποστηρίζουν δεν την είχαν πάρει στα χέρια τους,  παρά τις αιτήσεις που είχαν κάνει και μάλιστα μία εξ αυτών με αριθμό πρωτοκόλλου!

Οι συγκεκριμένες ομάδες ζητούν από το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΠΟ (νομικό) γνωμοδότηση το αργότερο έως την Παρασκευή το πρωί για να μελετήσουν μετά τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόεδρος ομάδας (εκ των τεσσάρων) μίλησε με έγκριτο δικηγόρο εξ΄ Αθηνών.  Ο οποίος ζήτησε τις δύο προκηρύξεις αλλά και όλα τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των ομάδων, έτσι ώστε να μελετήσει εντός της σημερινής ημέρας αν υπάρχει νομικό θέμα-παρατυπία από πλευρά διοργανώτριας.

Αν υπάρχει θέμα, τότε οι ομάδες αυτές θα προσφύγουν στο ανώτατο διαιτητικό όργανο που είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο (τακτικοί δικαστές) για να δικαιωθούν καθώς όπως υποστηρίζουν πρέπει να ισχύσει η πρώτη προκήρυξη με το 6+6 και όχι η συμπληρωματική που ποτέ δεν δόθηκε στα σωματεία άσχετα αν είχε  ημερομηνία 29/9/2018.

Το μεγάλο χαρτί που έχουν στα χέρια τους είναι η αίτηση που είχε καταθέσει ο Αίολος Σαρακηνάδου με αριθμό πρωτοκόλλου,  για να πάρει ο πρόεδρος του την συμπληρωματική προκήρυξη πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και αυτή δεν δόθηκε ποτέ!

Από την διοργανώτρια υποστηρίζουν ανεπίσημα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς από την στιγμή που άρχισε το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες συμμετείχαν σε αυτό, αποδέχτηκαν τους όρους και τις αλλαγές της συμπληρωματικής προκήρυξης. Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε σύντομο χρονικά διάστημα.

Υπάρχει όμως πιθανότητα το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει εάν οι ομάδες προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί αφού το νομικό τμήμα της ΕΠΟ πολύ δύσκολα θα πει ότι έχουν δίκιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το πρωτάθλημα να μπλοκαριστεί από τις ραγδαίες εξελίξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.