Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 22/5/2022 η Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Ζακύνθου. Παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας, Στέλιος Γούναρης και Διον. Κορωνιός υπέβαλαν στη Γ.Σ. τις παραιτήσεις τους και η ομάδα παραμένει ακέφαλη μέχρι να βρεθεί λύση στο φλέγον αυτό θέμα. Την προσεχή Κυριακή 29 Μάιου θα ξαναγίνει Γ.Σ. με θέμα την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου αν δεν συμβεί αυτό, τότε, η ομάδα, αρχές του Ιουνίου θα οδηγηθεί στο πρωτοδικείο για τα περαιτέρω…

Η παραίτηση των δύο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, όλοι στο νησί εδώ και αρκετό καιρό γνώριζαν τις προθέσεις των δύο ανδρών, πολύ περισσότερο δε, την πρόθεση του επί 15 συναπτά έτη προέδρου-διοικητικού ηγέτη Στέλιου Γούναρη.

 Οι εξελίξεις στον ΑΠΣ Ζάκυνθος, δεν είναι καλές, έχει παρατηρηθεί ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μετά της απερχόμενης διοίκησης και κάποιων παραγόντων της ομάδας, οι οποίοι έχουν δείξει ένα φιλολογικό ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα στον ιστορικό σύλλογο. Μόνο που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν παραβρέθηκαν στην αίθουσα, προφανώς άφησαν σε πρώτη φάση να παραιτηθεί η απερχόμενη διοίκηση και ίσως μετά εκφράσουν το ενδιαφέρον τους.

Σημασία πάντως έχει ότι μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας παραιτείται από το τιμόνι της ομάδας, αλλά θα παραμείνει δίπλα στον σύλλογο για να τον βοηθήσει μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: “Η ομάδα είναι συναίσθημα, είναι έρωτας, είναι αγάπη”.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν αρκετοί φίλοι της ομάδας, ανέβηκαν τα σκαλιά του Πνευματικού κέντρου για να ακούσουν, να μάθουν με την αγωνία να είναι έκδηλη στα πρόσωπα τους. Ήταν η αγωνία της επόμενης ημέρας.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο Στέλιος Γούναρης ο οποίος αφού έκανε ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ΄ Εθνική,  αναφέρθηκε με αρκετό συναίσθημα στον πόλεμο που δέχτηκε το σωματείο από τους θεσμούς του κράτους αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: ” H ομάδα ποτέ δεν πουλήθηκε-δεν δωροδοκήθηκε δεν έμπλεξε με περίεργους στοιχηματιμούς , δεν πούλησε κανέναν ζακυνθινό.  Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας θέλουν στην μεγάλη κατηγορία” .

Αναφέρθηκε στο θέμα της επικείμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που ενδεχομένως μπορεί να δικαιώσει την ομάδα της Ζακύνθου σε σχέση με την μη αδειοδότηση από  την ΕΕΑ. Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Aν η Ζάκυνθος δικαιωθεί, τι θα βγει να πει τόσο η ΕΕΑ όσο και ο κος Αυγενάκης; συγνώμη λάθος;. Εμείς όμως αν δικαιωθούμε  έχουμε να πούμε πολλά, θα λέμε ότι παρανομήσατε κύριοι και ρίξατε κατηγορία την πιο καθαρή ομάδα στο πρωτάθλημα. Και αυτό θα είναι η ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι μπορεί να βγει η απόφαση και να μας δικαιώνει μετά από έναν μήνα αφότου τελείωσε το πρωτάθλημα”.

Και συνέχισε λέγοντας : “Αυτή την στιγμή περιμένουμε την απόφαση, αν δικαιωθούμε θα πρέπει να μας δώσουν τα χρήματα που τα έχουμε δουλέψει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. 7 μήνες μας είχαν βάλει απαγόρευση και όλα αυτά ίσως γκρεμίσουν αυτό το τερατούργημα που έφτιαξαν εις βάρος μας, με την απόφαση του Διοικητικού εφετείου”.  

Στην συνεχεία της ομιλίας του ο κος Γούναρης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του λέγοντας τα εξής: “Σήκωσα επί 15 συναπτά έτη τον σταυρό αυτής της ομάδας. Βιολογικά δεν μπορώ να μπορώ να καθίσω άλλο. όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, έβαλα πάνω από 1.500.000 εκατομμύριο προσωπικά χρήματα στην ομάδα. Στέρησα τα πάντα από την οικογένεια μου. Από το παιδί μου. Βιολογικά δεν γίνεται να συνεχίσω. Θα παραμείνω στρατιώτης αυτής της ομάδας, διότι η ομάδα για μένα είναι ιδέα, είναι συναίσθημα, είναι έρωτας και αγάπη ανιδιοτελή”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Είμαι περήφανος για τον σύλλογο μας, είναι περήφανος για την τιμιότατα του και περήφανος για αυτό τον λαό. Και να είναι περήφανοι όλοι οι ζακυνθινοί και οι ζακυνθινές για αυτό που πετύχαμε. Η σημαία της ομάδας θα κυματίζει πάντα ψηλά.  Σας ευχαριστώ”.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Διονύσιος Κορωνιός ο οποίος ήταν λιτός και περιεκτικός. ο εταίρος καπαδόκης δήλωσε: ” Δηλώνω ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της παραίτηση μου από την ομάδα. Με λείπει το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες όλα στα αυτά στο ραδιόφωνο. Σίγουρα για κάποιο λόγο γίνεται όλο αυτό. Με λυπεί αυτό όμως πάρα πολύ. Περιμένουμε πλέον να ‘έρθουν αυτοί που θέλουν να πάρουν την ομάδα. εμείς από την πλευρά μας θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που δίνει ο νόμος. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η ομάδα θα πάει στο πρωτοδικείο”.

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις, υπήρξε μια παγωμάρα στην αίθουσα αλλά και μια έκδηλη ανησυχία για το αύριο του συλλόγου. Έτσι λοιπόν μετά από τις ερωτήσεις δόθηκαν και οι απαντήσεις.

Για το αν θα ακολουθήσουν τα οποιαδήποτε χρέη τον Ερασιτέχνη. Η απάντηση ήταν η εξής: “Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποκληρωθούν ΟΛΕΣ οι οφειλές από τα χρήματα που θα πάρουμε από το στοίχημα, περιμένουμε την απόφαση του διοικητικού εφετείου που θα είναι θετική”.

Για τον αν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος και ο Ερασιτέχνης. Η απάντηση που δόθηκε είναι η εξής: “Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η ανώνυμη εταιρία έχει άλλο ΑΦΜ και άλλη διοίκηση, ενώ ο Ερασιτέχνης έχει το δικό του ΑΦΜ και άλλη διοίκηση. όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, παίρνει αυτή την στιγμή τον Ερασιτέχνη με καθαρό ΑΦΜ και μηδέν χρέη. Αν η ομάδα ανέβει στη Β΄ Εθνική, τότε θα δημιουργηθεί μια άλλη εταιρία με μετόχους που ίσως βρουν μπροστά τους κάποια βάρη. Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες τι θα συμβεί τότε. Το τώρα είναι ότι η ομάδα στη Γ΄ Εθνική είναι πεντακάθαρη”.

Για το αν περιμένουν κάτι χειροπιαστό από την ενδεχόμενη κίνηση για αλλαγή σκυτάλης. Η απάντηση ήταν η εξής: “Eμείς δεν γνωρίζουμε κάποια κίνηση, έχουν ακούσει όμως ότι κάποιοι φίλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον. Αυτό πρέπει άμεσα να το δείξουν εμπράκτως στην επόμενη Γ.Σ την ερχόμενη Κυριακή με τα δεδομένα που αναλύσαμε”.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, Στέλιος Γούναρης και Διονύσιος Κορωνιός παραιτήθηκαν με την ομάδα ( προς το παρόν) να μένει ακέφαλη διοικητικά, κάτι που σημαίνει ότι είναι ορατό το φάσμα του πρωτοδικείου και του τοπικού πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση στο άμεσο μέλλον. Η επόμενη Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα (11 το πρωί) στην ίδια αίθουσας την Κυριακή στις 29/5.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.