Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Αγγελος Χαριστέας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ και παραδέχθηκε ότι έγινε πρόταση και στον ίδιο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει.

Μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε:

Για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ: «Χαίρομαι πραγματικά που υπήρξε μια τελική οικουμενική λύση με τον Θοδωρή. Τα λέμε τελευταία, χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο χρειάζεται πρόσωπα ενωτικά, να μη διχάζουν ομάδες και κόσμο. Είναι στοίχημα και πλάνο που πρέπει να πετύχει γιατί θα ξαναγυρίσουμε σε άλλες καταστάσεις».

Για το αν είναι η τελευταία ευκαιρία για ηρεμία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πηγαίναμε σε μια κατηφόρα με σπασμένα φρένα. Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτήν την κατάσταση. Γίνεται μια αλλαγή πλάνου από κυβέρνηση και τις ομάδες όπου μια μεγάλη προσωπικότητα θα βγει μπροστά. Του έχω πει ότι δε φτάνει μόνο ένας να βγει μπροστά. Η προοπτική κρύβει κίνδυνους πρέπει να υπάρξει στήριξη στον Θοδωρή για να πετύχει το πλάνο. Υπάρχουν παιδιά πρώην ποδοσφαιριστές που κανείς δεν εγγυάται ότι θα πετύχουν αλλά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που απέδειξαν ότι μπορούν. Και αξίζει να γίνει ένα οργανωμένο πλάνο ιδιαίτερα για της μικρές κατηγορίες για να έχουμε συνέχεια ως ποδόσφαιρο. Γιατί η μπορεί η Super League να υφίσταται όπως είναι αλλά τα τελευταία χρόνια πηγαίνουμε προς τα πίσω στις χαμηλότερες κατηγορίες».

Για την επίπτωση στην Εθνική: «Όσο περνούν τα χρόνια θα πηγαίνουμε προς το χειρότερο, έχουμε καθίζηση σε όλες τις κατηγορίες. Έχει παίξει ρόλο και ο κορωνοϊός. Παρατάθηκε μια προσπάθεια για τις χαμηλότερες κατηγορίες. Ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που δεν έχει χώρο σε μια μεγάλη ομάδα να δεν πάει εκεί πώς θα παίξει. Έτσι παίζουν ξένοι και αυτό έχει επίπτωση στην Εθνική».

Για το αν μπουν στο πλάνο κι άλλα παιδιά από το Euro: «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος για να πετύχει. Αν δεν πετύχει ο Θοδωρής, θα υπάρχει δικαιολογία για να πάμε στα προηγούμενα. Ο Θοδωρής ξέρει τι πρέπει να κάνει, του έχω εμπιστοσύνη και τον στηρίζω. Του είπα ότι είμαι μαζί του για ό,τι χρειαστεί, να έχει σωστούς συνεργάτες και να κοιτάξει να μη δώσει βάση μόνο στην αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τους Big 4: «Για να θέσει υποψηφιότητα υπάρχει βάση. Νομίζω ότι αρχικά πάντα υπάρχει καλό κλίμα και στην πρώτη στραβή χαλάει. Είναι μεγάλη προσωπικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα έχει τη στήριξη της FIFA και της UEFA».

Για την προσέγγιση που δέχτηκε για την προεδρία της ΕΠΟ: «Είναι αλήθεια. Είχε γίνει επίσημη κρούση. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Ότι έγινε, έγινε. Εγώ είμαι χαρούμενος ότι το πλάνο με μια μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου το βρήκαν στο όνομα του Θόδωρου. Είδαν κάτι πιο οικουμενικό στον Θοδωρή από εμένα; Εν τέλει έγινε πραγματικότητα».

Θα ανταποκριθεί σε κάλεσμα του Ζαγοράκη: «Πραγματικά όλα τα παιδιά που θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου και παιδιά που περάσαμε από ομάδες δεν έχουμε λόγο να πούμε όχι. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Θα βοηθήσω όχι μόνο γιατί έχω παίξει μπάλα αλλά γιατί ζυμώθηκα σε μια πολύ απαιτητική ομάδα και απέκτησα πολλές εμπειρίες. Ευχαριστώ τον Άρη όχι μόνο γιατί ξεκίνησα την καριέρα μου αλλά γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω κι άλλα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.